Συναγερμός στο Ρωσικό Προξενείο – Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα

Συναγερμός στο Ρωσικό Προξενείο – Άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα
Επίθεση με χειροβομβίδα - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν χειροβομβίδα προς το Ρωσικό Προξενείο η οποία δεν εξερράγη-Ο χώρος έχει αποκλειστεί από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από μία πιθανή απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Ρωσικού Προξενείου, επί της οδού Τζαβέλα 5, στο Χαλάνδρι.

Δέκα λεπτά πριν τις 4 τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες που πιθανόν επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πέταξαν ένα αντικείμενο προς το Ρωσικό Προξενείο το οποίο δεν εξερράγη.

Στην πορεία προέκυψε πως το αντικείμενο είναι μάλλον χειροβομβίδα και στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που πιθανόν να προχωρήσουν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν εντοπίστηκε 5 λεπτά μετά και μία καμένη μοτοσικλέτα τύπου Enduro, στη συμβολή των οδών Οικονόμου και Κουντουριώτου στα Εξάρχεια, η οποία εξετάζεται αν σχετίζεται με το περιστατικό. Έξω από το Ρωσικό Προξενείο βρίσκονται άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα