Χαλκιδική: Σε ύφεση η φωτιά στην Ουρανούπολη

Χαλκιδική: Σε ύφεση η φωτιά στην Ουρανούπολη

Περίπου 5.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και δάσους κάηκαν μέχρι στιγμής στην περιοχή Κομίτσα, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, από τη φωτιά που ξέσπασε χθες (Vid)

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η κατάσταση σήμερα το πρωί στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι, κοντά στην παραθαλάσσια περιοχή της Ουρανούπολης.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που έχουν αναπτυχθεί και παραμένουν στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να πετάξουν και πυροσβεστικά αεροσκάφη, συνεχίζοντας τις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης.

Η δασική φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Κομίτσα και κατευθύνθηκε δυτικά προς την Ουρανούπολη, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση, όπως πουρνάρια και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένες περιοχές και εγκαταστάσεις. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι η φωτιά έκαψε άνω των 5.000 στρεμμάτων δασικής έκτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247, οι επιτελείς της Πυροσβεστικής εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για πυρκαγιά που προκλήθηκε από εμπρησμό με στόχο την δημιουργία βοσκοτόπων, ειδικά στο σημείο από το οποίο ξέσπασε, στο οποίο παρατηρούν, πως ουδέποτε συγκεντρώνει κεραυνούς...

πηγή φωτογραφίας και βίντεο: seleo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δύσκολη η νύχτα στην Χαλκιδική. Εμπρησμό βλέπει η ΠΥ

SHARE:

24Media Network