Χαρδαλιάς σε ερώτηση του NEWS 24/7: Προφανώς λάθος ο συνωστισμός στην Ομόνοια

Χαρδαλιάς σε ερώτηση του NEWS 24/7: Προφανώς λάθος ο συνωστισμός στην Ομόνοια
Τα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, μετά την τελευταία ανάπλαση Eurokinissi

Η απάντηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά σε ερώτηση του News 24/7 για τα χθεσινά αποκαλυπτήρια της Ομόνοιας με τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους.

Τη δική του απάντηση για τον χθεσινό συνωστισμό κατά τα αποκαλυπτήρια της νέας πλατείας Ομονοίας έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ερωτηθείς από το News 24/7 σχετικά με το πώς σχολιάζει τον συνωστιμό για τον οποίο ασκήθηκε πολύ έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αρμόδιος υφυπουργός, είπε:

“Οι οδηγίες μας αφορούν όλες τις πλατείες. Ο ιός δεν κάνει καμία διάκριση. Ήταν λάθος και σας παραπέμπω στη σχετική δήλωση του δημάρχου ο οποίος με παρρησία το παραδέχθηκε”.

Θυμίζουμε πως μετά τη δίκαιη κριτική που ασκήθηκε, ο δήμαρχος Αθηναίων, με ανάρτησή του στα social media, έδωσε διευκρινήσεις για το γεγονός, λέγοντας αναλυτικά:

“Καλημέρα. Από χθες το βράδυ, διαβάζω και ακούω πολλά εύλογα και δικαιολογημένα σχόλια για το άνοιγμα της Ομόνοιας και σκέφτομαι τι θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει διαφορετικά .

Να πούμε λίγο τι έγινε. Προφανώς δεν έγιναν εγκαίνια. Προφανώς δεν έγινε καμία φιέστα. Δεν κάναμε ομιλίες, δεν κάναμε δηλώσεις. Εγώ ο ίδιος ήρθα για λίγα λεπτά, ίσα ίσα για να δω το συντριβάνι να ανοίγει. Και η Δημοτική Αστυνομία ήταν εδώ. Μάλιστα με μεγάφωνα ζητούσε από τον κόσμο να κρατήσει τις αποστάσεις.

Έχοντας πει όλα αυτά, κάναμε λάθος, θα πω ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος, γιατί δεν προβλέψαμε ότι όταν ανοίγει η νέα Ομόνοια, όταν περνάνε χιλιάδες Αθηναίοι κάθε μέρα, είναι λογικό να μαζευτεί αυθόρμητα πολύς κόσμος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα