Χειροπέδες στον Έλληνα Σνόουντεν

Χειροπέδες στον Έλληνα Σνόουντεν

Για παραβίαση μυστικών της πολιτείας και κατασκοπεία κατηγορείται ένας 56χρονος απόστρατος αστυνομικός. Σε ποια "γκάφα" υπέπεσε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί

Για παραβίαση μυστικών της πολιτείας και κατασκοπεία κατηγορείται, μεταξύ άλλων, ένας 56χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και έπεσε στα χέρια των αρχών το πρωί της προηγούμενης Πέμπτης σε χωριό των Σερρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μακεδονία, πρόκειται για συνταξιούχο αστυνομικό. Ο συλληφθείς υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα κωμόπολης των Σερρών και του Προμαχώνα, όταν η Βουλγαρία δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκέντρωνε σε φωτοαντίγραφα όσα διαβαθμισμένα έγγραφα έφταναν στις υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χέρια του πέρναγαν έγγραφα, τα οποία διαβιβάζονταν στον Προμαχώνα προκειμένου οι αστυνομικοί να πραγματοποιούν τους σχετικούς ελέγχους, καθώς αναφέρονταν σε πρόσωπα που ήταν ύποπτα για σχέσεις με την Αλ Κάιντα αλλά και για Έλληνες που φέρονταν να προσφέρουν υπηρεσίες σε γειτονικές χώρες.

Οι πληροφορίες αυτές είχαν προκύψει από το δίκτυο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και διοχετεύονταν στα αστυνομικά τμήματα των συνόρων προκειμένου να τεθούν υπό παρακολούθηση τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε περίπτωση που εισέρχονταν ή εξέρχονταν από τη χώρα. Ο 56χρονος, ωστόσο, αγνοώντας την επικινδυνότητα των κινήσεων του, έστελνε τα έγγραφα μέχρι και σε πρεσβείες χωρών από τις οποίες κατάγονται τα πρόσωπα που αναφέρονταν στα απόρρητα έγγραφα. Αποτέλεσμα ήταν να τεθούν σε κίνδυνο οι διπλωματικές σχέσεις με κάποιες αραβικές χώρες ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από τις πρεσβείες με αποδέκτη το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 56χρονος εντοπίστηκε, συνελήφθη και τον περασμένο Νοέμβριο με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 3.000 ευρώ. Ο απόστρατος αστυνομικός ωστόσο δεν κατέβαλε την εγγύηση και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, με αποτέλεσμα να πέσει και πάλι στα χέρια των αρχών πριν λίγες μέρες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
SHARE: