Υπόθεση Χέντερσον: Καταπέλτης για τους κατηγορούμενους ο εισαγγελέας

Υπόθεση Χέντερσον: Καταπέλτης για τους κατηγορούμενους ο εισαγγελέας
Οι κατηγορούμενοι προσέρχονται στο δικαστήριο Eurokinissi

Την ενοχή και των εννέα κατηγορουμένων για την υπόθεση του φόνου του Μπάκαρι Χέντερσον στη Ζάκυνθο πρότεινε ο Εισαγγελέας.

Με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, Παναγιώτη Μεϊδάνη, συνεχίστηκε την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Αμερικάνου υπηκόου Μπακάρι Χέντερσον, που έγινε τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των εννέα κατηγορούμενων και ειδικότερα για τους έξι από αυτούς πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, από κοινού, κατά συναυτουργία. Για έναν ακόμη κατηγορούμενο, πρότεινε να κριθεί ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ για τους υπόλοιπους δύο πρότεινε να κριθούν ένοχοι για απλή σωματική βλάβη.

Επίσης, ο εισαγγελέας ζήτησε να ασκηθεί δίωξη στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο Λαγανά, απ΄ όπου ξεκίνησε το επεισόδιο και κατέληξε στο φόνο του Μπακάρι Χέντερσον, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ψευδορκία και οπλοχρησία και σε έναν εργαζόμενο του ίδιου καταστήματος, για ψευδορκία και οπλοχρησία.

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Παρόντες στην αίθουσα του δικαστηρίου ήσαν οι γονείς του Μπακάρι Χέντερσον, Φίλμπερτ και Τζίλ, οι οποίοι ήλθαν για δεύτερη φορά από τις ΗΠΑ, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη συνέχεια της δίκης, αλλά και να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα