Χριστίνα Ωνάση: 34 χρόνια από τον θάνατο της κόρης του θρυλικού μεγιστάνα, Αριστοτέλη

Χριστίνα Ωνάση: 34 χρόνια από τον θάνατο της κόρης του θρυλικού μεγιστάνα, Αριστοτέλη
Χριστίνα Ωνάση AP Photo/Saris

Η Χριστίνα Ωνάση πέθανε σε ηλικία 37 ετών. Η ζωή της απογόνου του μεγαλοεπιχειρηματία και μητέρα της Αθηνάς Ωνάση.

Στις 19 Νοεμβρίου του 1988, η κόρη του διάσημου μεγιστάνα, Αριστοτέλη Ωνάση, Χριστίνα, βρέθηκε νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, σε ηλικία 37 ετών.

Σύμφωνα με την νεκροψία της πέθανε από καρδιακή προσβολή, που προκλήθηκε από οξύ πνευμονικό οίδημα.

Η σορός της μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και τάφηκε στην ιδιόκτητη νήσο της οικογένειάς της, Σκορπιό, δίπλα στον αδερφό και τον πατέρα της.

Ποια ήταν η Χριστίνα Ωνάση

Η Χριστίνα Ωνάση γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 στη Νέα Υόρκη. Γονείς της ήταν ο εφοπλιστής Αριστοτέλης Ωνάσης και η Τίνα Λιβανού.

Όταν οι γονείς της χώρισαν, η νεαρή Χριστίνα μετακόμισε στην Αγγλία μαζί με τη μητέρα της και τον πατριό της, δούκα του Μπλάντφορντ, για να σπουδάσει.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και μέσα σε χρονικό διάστημα 29 μηνών έχασε όλη της την οικογένεια.

Η Χριστίνα Ωνάση με την μοναχοκόρη της, Αθηνά AP-Photo/raj/str

Το 1973 σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο αδερφός της, Αλέξανδρος, σε ηλικία 25 ετών και έναν χρόνο αργότερα πέθανε η μητέρα της από υπερβολική χρήση ναρκωτικών. Στις 15 Μαρτίου του 1975 πέθανε και ο πατέρας της, Αριστοτέλης Ωνάσης, στο Αμερικανικό Νοσοκομείο του Νεϊγύ, κοντά στο Παρίσι, πάσχοντας από οξεία μυασθένεια.

Οι τέσσερις γάμοι

Η κόρη του μεγαλοεπιχειρηματία και μοναδική κληρονόμος του απασχόλησε συχνά τον ελληνικό και διεθνή Τύπο με την ερωτική της ζωή.

Σε ηλικία 21 ετών παντρεύτηκε τον κατά, 27 χρόνια χρόνια μεγαλύτερό της, κτηματομεσίτη Τζόζεφ Μπόλκερ, με τον οποίο χώρισε εννέα μήνες αργότερα, υπό την πίεση του πατέρα της, που από την αρχή δεν ενέκρινε τον γάμο.

Το 1975 παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Αλέξανδρο Ανδρεάδη, γιο του διάσημου τραπεζίτη, Στρατή Ανδρεάδη, με τον οποίο χώρισε 14 μήνες αργότερα, καθώς πιστεύεται ότι την προσέγγισε για την κληρονομιά της και όχι από αγνό έρωτα.

Τρία χρόνια αργότερα, το 978, παντρεύτηκε τον Ρώσο και στέλεχος σε κρατική εταιρεία της Σοβιετικής Ένωσης, Σεργκέι Καούζοφ. Η Χριστίνα Ωνάση μετακόμισε στη Μόσχα και λέγεται ότι για χάρη του εγκατέλειψε την πλουσιοπάροχη ζωή της. Ωστόσο, ούτε αυτός ο γάμος ευδοκίμησε, καθώς έναν χρόνο μετά, χώρισαν.

Ο τελευταίος της γάμος έγινε τον Μάρτιο του 1984, με τον παιδικό της φίλο και διάσημο playboy της εποχής, Τιερί Ρουσέλ, με τον οποίο απέκτησε την μοναχοκόρη της, Αθηνά Ωνάση, η οποία γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου του 1985.

Μετά το διαζύγιό της με τον Ρουσέλ και ενώ ετοιμαζόταν για τον πέμπτο της γάμο με τον πρόεδρο της ελληνικής παροικίας της Αργεντινής, Γιώργο – Χόρχε Τσολμεκτόγλου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Χριστίνα Ωνάση με τον σύντροφο και μέλλοντα σύζυγό της, Γιώργο - Χόρχε Τσολμεκτόγλου AP Photo/La Revista de Mundo Buenos Aires

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα