Δ.Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα προσπαθεί να βρει την καλύτερη λύση για το ζήτημα των Σύριων προσφύγων

The funeral of former minister of governments of PASOK John Charalabopoulos ,Oct. 21, 2014, Athens, Church of St. Dionysius Areopagite /            , 21 , 2014 , ,
The funeral of former minister of governments of PASOK John Charalabopoulos ,Oct. 21, 2014, Athens, Church of St. Dionysius Areopagite / , 21 , 2014 , , NIKOS LIBERTAS / SOOC

Στη δήλωσή του ο Επιτρόπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά τη συνάντησή του με ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς τόνισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί η καλύτερη, νόμιμη λύση για το θέμα των Σύριων προσφύγων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε "Ενημερώθηκα από τους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχετικά με την πρότασή τους για θέμα το Σύριων μεταναστών στην Αθήνα. Τόνισα ότι κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να διευκολύνει την αντιμετώπιση του προβλήματος."

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι "η συγκεκριμένη πρόταση, δηλαδή η ενεργοποίηση της Προσωρινής Οδηγίας Προστασίας προσφύγων, δεν λύνει το πρόβλημα διότι ακόμα κι αν πληρούνταν οι προϋποθέσεις για την ενεργοποίησή της, ούτε θα σήμανε αυτόματη αποδοχή άλλων κρατών-μελών να τους υποδεχτούν αλλά και ούτε θα έδινε τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να αποφασίσουν ελεύθερα σε ποιο κράτος μέλος θα διαμένουν".

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος τόνισε "Επίσης, μετέφερα στους ευρωβουλευτές της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς την πρόσφατη ενημέρωση που έλαβα από την ελληνική κυβέρνηση, ότι δηλαδή ένας σημαντικός αριθμός Σύριων προσφύγων έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ελληνικών αρχών για υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου". Ενώ σχολίασε ότι "Αυτός είναι ο σωστός και νόμιμος δρόμος ο οποίος πρέπει να ακολουθηθεί".

Τέλος, επισήμανε ότι "Οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ευαισθησία και ανθρωπιά, όπως και όλοι οι μετανάστες." Και ανέφερε πως, "Η Επιτροπή και εγώ προσωπικά θα παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια στην Ελλάδα μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, όπως και σε κάθε άλλο κράτος-μέλος που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα".

SHARE: