Δακτύλιος 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για τις ψηφιακές άδειες

Δακτύλιος 2021: Άνοιξε η πλατφόρμα στο gov.gr για τις ψηφιακές άδειες

Στον "αέρα" από σήμερα, Παρασκευή, η εφαρμογή για τις άδειες δακτυλίου για τα ΙΧ χαμηλών ρύπων. Που απευθύνονται οι μόνιμοι κάτοικοι και που όσοι ανήκουν σε λοιπές εξαιρέσεις.

Άνοιιξε σήμερα, Παρασκευή, η ειδική online εφαρμογή, που βρίσκεται στο daktylios.gov.gr, μέσω της οποίας θα εκδίδονται πλέον οι άδειες για τα οχήματα που θα εξαιρούνται από τους περιορισμούς του Δακτυλίου ο οποίος επιστρέφει στην Αθήνα από τη Δευτέρα 25η Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού κάνουν την εγγραφή τους στην εφαρμογή και δώσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για το όχημά τους, θα λαμβάνουν ψηφιακά την άδεια σε μορφή pdf, την οποία θα μπορούν είτε να την εκτυπώνουν είτε να την αποθηκεύουν στο κινητό τους τηλέφωνο.

Η άδεια θα φέρει έναν μοναδικό QR code με το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία του οχήματος εντός του Δακτυλίου.

Για να εκδώσουν οι ενδιαφερόμενοι το ειδικό σήμα το όχημά σας πρέπει να είναι:

  • ηλεκτρικό
  • εκ κατασκευής φυσικού αερίου ή υγραερίου
  • υβριδικό
  • κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπει κάτω από 120 gr CO2.

Για να εκδώσουν το σήμα θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος

Ο έλεγχος για το αν το όχημα υπάγεται σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες γίνεται αυτόματα και, εφόσον διαπιστωθεί ότι το όχημα πληροί τις προδιαγραφές, το ειδικό σήμα εκδίδεται επιτόπου σε μορφή pdf.

Θα χρειαστούν:

  • Οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
  • Ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος
  • Ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη / εταιρείας που ανήκει το όχημα

Αν το όχημα δεν ανήκει σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες και ο κάτοχός του δικαιούται κάποια από τις λοιπές άδειες κυκλοφορίας στο Δακτύλιο, πρέπει να απευθυνθεί στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:

Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.

Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα