Ιπποκράτειο: Διαμαρτυρία Ιατρικού Συλλόγου για τον τραυματισμό γιατρού που έπεσε με ασανσέρ

Ιπποκράτειο: Διαμαρτυρία Ιατρικού Συλλόγου για τον τραυματισμό γιατρού που έπεσε με ασανσέρ
Διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου για τραυματισμό γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείου g4photos.gr

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως για τον τραυματισμό ιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά από πτώση ασανσέρ. Κάνουν λόγο για κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υποχρηματοδότιση και υποστελέχωση.

Αναστάτωση προκλήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου, όταν ένας γιατρός είχε ατύχημα σε ασανσέρ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Πιο συγκεκριμένα, το ασανσέρ έπεσε από τον 4ο όροφο, με αποτέλεσμα ο γιατρός να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Το περιστατικό μαθεύτηκε σήμερα, 3 μέρες μετά.

Οργισμένοι οι γιατροί διαμαρτύρονται εντόνως για το γεγονός. Ο ΙΣΑ ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, την στελέχωσή τους με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου:

Αθήνα, 18/3/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως ,για τον τραυματισμό ιατρού, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ,μετά από πτώση του ασανσέρ του νοσοκομείου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως ,για τον τραυματισμό ιατρού ,στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, μετά από πτώση του ασανσέρ του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές συμβάν που αναδεικνύει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την υποχρηματοδότιση και την υποστελέχωση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, εγκυμονούν κινδύνους ,τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν δυστυχώς δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τη συντήρηση τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και των κτιριακών υποδομών, των δημόσιων νοσοκομείων. Το προσωπικό των νοσοκομείων, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει».

Ο ΙΣΑ ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, την στελέχωσή τους με προσωπικό και τον εκσυγχρονισμό της τεχνολογικής και κτιριακής υποδομής τους προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα