Δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ η “Αικατερίνη Κελέση” – Εκδίδεται ένταλμα βίαιης προσαγωγής

Δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ η “Αικατερίνη Κελέση” – Εκδίδεται ένταλμα βίαιης προσαγωγής
Το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Eurokinissi

Μετά τον "Μάξιμο Σαράφη", ούτε η "Αικατερίνη Κελέση" προσήλθε να καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή και αναζητείται

Δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» προκειμένου να εξεταστεί από την αντιπροσωπεία της ειδικής προανακριτικής επιτροπής που ερευνά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδίδεται ένταλμα βίαιης προσαγωγής το οποίο, όπως και χθες, δεν θα προσυπογράψει το ΚΚΕ που θεωρεί την όλη διαδικασία προστασίας των μαρτύρων προσχηματική και ζητάει καταθέσεις από τους μάρτυρες με την πραγματική τους ταυτότητα.

Στην επιστολή της η μάρτυρας με την κωδική ονομασία “Αικατερίνη Κελέση” επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχει να εισφέρει σε ότι αφορά τις καταγγελίες που αφορούν το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο καθώς δεν τον γνωρίζει προσωπικά. Επίσης ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη κλήση κρίνεται εν αμφιβόλω το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων καθώς θεωρεί βέβαιο ότι με την εμφάνισή της ενώπιον των μελών της Προανακριτικής θα διαρρεύσει η ταυτότητά της και θα κινδυνεύσει η ζωή της.

Οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες παράλληλα σημείωναν ότι τη μοναδική φορά που εμφανίστηκαν φυσικά ήταν ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς υποστηρίζοντας ότι στην κατάθεση που έδωσαν στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη, τηρήθηκε η μυστικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΤΟ EREPORTAZ.GR

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα