Δεν ξεχνούν τον Παύλο Φύσσα: Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας

Δεν ξεχνούν τον Παύλο Φύσσα: Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας
Στιγμιότυπο από την πορεία μνήμης για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα (Killah p.) στο Κερατσίνι από μέλος της Χρυσής Αυγής. Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αλλά και πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο Κερατσίνι για την πορεία στη μνήμη του δολοφονημένου μουσικού. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν νεαροί πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικών

Στη συγκέντρωση μπροστά από το μνημείο του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, βρίσκεται η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του μουσικού, ενώ δίνουν το παρών φίλοι του τραγουδιστή, αντιφασιστικές οργανώσεις και πολλοί απλοί άνθρωποι από το Κερατσίνι και άλλες περιοχές. Επίσης στην οδό που έχει πάρει πλέον το όνομα του Παύλου Φύσσα, βρίσκονται και αρκετά σωματεία και τοπικοί φορείς.

 

 

Από τα ηχεία που έχουν στηθεί ακούγονται τραγούδια του Παύλου Φύσσα, ενώ στο μνημείο υπάρχουν κεριά, λουλούδια που αφήνουν περαστικοί, μια μπύρα και ένα σημείωμα που γράφει “Killah-P Never Sleep”. Από το μικρόφωνο γίνονται καλέσματα για συμμετοχή στη δίκη της Χρυσής Αυγής που είναι ακόμα σε εξέλιξη ενώ παρόντες είναι και δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα.

Οι συγκεντρωμένοι θα πορευτούν στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας και θα καταλήξουν στο Καστράκι, απέναντι από την πύλη Ε2 του λιμανιού, όπου στις 20.00 θα ξεκινήσει συναυλία με τίτλο «Πώς ανέχεσαι να ζεις μαζί τους;».

Στη συναυλία, με ελεύθερη είσοδο, συμμετέχουν φιλικά οι: Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Magic de Spell, Υπόγεια Ρεύματα, Fundracar, Alex K &Stef (Last Drive), Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota και άλλοι καλλιτέχνες.

Νωρίτερα στην πορεία σημειώθηκαν μικρής έντασης επεισόδια όταν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους πολύ κοντά στην πορεία. Εκείνη τη στιγμή μια μικρή ομάδα των διαδηλωτών κινήθηκε προς τα ΜΑΤ πετώντας πέτρες και μολότοφ, όμως το επεισόδιο σταμάτησε πολύ γρήγορα χωρίς να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

 

Αποχωρώντας από το σημείο που έλαβε χώρα το επεισόδιο οι νεαροί που πέταξαν τις μολότοφ, έσπασαν την πόρτα του ληξιαρχείου Κερατσινίου.

Κι ενώ η πορεία έφτασε στο Καστράκι λίγο μετά τις οκτώ το απόγευμα, όπου λαμβάνουν χώρα οι συναυλίες, η ίδια ομάδα 50 περίπου ατόμων πέταξε δύο – τρεις μολότοφ και έβαλε φωτιά σε κάδους στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίου Δημητρίου στη Δραπετσώνα.

Άλλωστε όσο εξελισσόταν η συναυλία, η ομάδα συνέχισε να παίζει κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ. Πετούσαν μολότοφ, πέτρες, φωτοβολίδες και κροτίδες. Τα άτομα αυτά επιτέθηκαν στο ΑΤ Δραπετσώνας που βρίσκεται στην παρακείμενη οδό Ψαρρών. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα στο δρόμο που ανεβαίνει από το λιμάνι και στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεων και Αγίου Δημητρίου η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα