Δεν υπήρξαν ζημιές από την κατάληψη στο ΕΚΠΑ. Ικανοποίηση από τις πρυτανικές Αρχές

Άνδρες των ΜΑΤ έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Άνδρες των ΜΑΤ έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ την Τετάρτη 15 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Κανονικά θα λειτουργήσουν από Δευτέρα οι υπηρεσίες της Πρυτανείας. Μόνο να καθαριστεί χρειάζεται το κτίριο, μετά τη λήξη της κατάληψης

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πρυτανικές αρχές για τη λήξη της κατάληψης στο ΕΚΠΑ. Σύμφωνα με πηγές από την πρυτανεία, στο κτίριο δεν υπήρξαν καθόλου ζημιές, οπότε θα χρειαστεί μόνο να καθαριστεί ο χώρος από τα συνεργεία καθαρισμού. Από τη Δευτέρα, πάντως, θα λειτουργήσουν κανονικά οι υπηρεσίες της Πρυτανείας.

Εξάλλου, οι πρυτανικές αρχές, με ανακοίνωση που εξέδωσαν, ευχαριστούν την ελληνική κοινωνία και Πολιτεία για τη σταθερή στήριξή τους στις προσπάθειες αποκατάστασης της λειτουργίας της κατειλημμένης πρυτανείας.

Κύριο μέλημα των πρυτανικών αρχών είναι, όπως αναφέρεται, η επείγουσα επαναλειτουργία όλων των κεντρικών υπηρεσιών του Ιδρύματος, καθώς είναι εκείνες που επιτελούν «βασικό έργο στην κατοχύρωση και προώθηση του αγαθού της Δημόσιας Ανώτατης Παιδείας στη χώρα μας».

Υπογραμμίζεται, τέλος, η σημασία του να διαφυλάσσονται και να παραμένουν σε ουσιαστική δημόσια λειτουργία τα κτήρια της νεοκλασσικής Αθηναϊκής Τριλογίας (η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Ακαδημία και το Πανεπιστήμιο), τα οποία χαρακτηρίζονται ως «σπουδαίο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς του Έθνους μας και εμβληματικού κοσμήματος της πρωτεύουσας του Ελληνισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Πολύκαρπος Γεωργιάδης μεταξύ των συλληφθέντων στην Πρυτανεία

Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία. Συνελήφθησαν οι καταληψίες

Επεισόδια και χρήση χημικών στην Πρυτανεία

SHARE:

24Media Network