Δένδιας: Μήνυση κατά του Guardian για τα περί ”βασανιστηρίων”

Δένδιας: Μήνυση κατά του Guardian για τα περί ”βασανιστηρίων”
ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009 / ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το δημοσίευμα του Guardian προκάλεσε την αντίδραση των ελληνικών αρχών. Δηλώσεις Δένδια για σκοπιμότητες και απουσία αποδείξεων

Την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια προκάλεσε το πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian για ”βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Άμπου Γκράιμπ” στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την υπόνοια ότι το δημοσίευμα είναι υποβολιμαίο και προανήγγειλε ότι οι ελληνικές Αρχές θα κινηθούν νομικά εναντίον της βρετανικής εφημερίδας.

”Δεν ανακάλυψε ξαφνικά ο Guardian το θέμα. Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις;” είπε ο κ. Δένδιας.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υιοθετεί άκριτα τέτοια δημοσιεύματα και πρόσθεσε:

”Σας προλέγω και θα το δείτε –διότι διεξήχθη η έρευνα- ότι, από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο.

Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας”.

Μετά τα δημοσιεύματα του Guardian και του BBC, που καταγγέλλουν την αστυνομία για «βασανιστήρια και ταπείνωση τύπου Αμπού Γκράιμπ» εις βάρος μελών αντιρατσιστικής κίνησης και «σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας παραχώρησε συνέντευξη στους Financial Times, με την οποία απαντά ότι οι αστυνομικοί που διάκεινται φιλικά στην Χρυσή Αυγή είναι μεμονωμένοι και πως η ΕΛ.ΑΣ. κάνει τεράστια προσπάθεια για να περιορίσει την ακροδεξιά βία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα