Δεύτερη αίτηση ακύρωσης για τη συμφωνία των Πρεσπών

Δεύτερη αίτηση ακύρωσης για τη συμφωνία των Πρεσπών
Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πίσω τους στέκονται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ AP

Την κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου.

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» στρέφονται το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας και η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου, με αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν ατο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πρόκειται για τη δεύτερη αίτηση μετά από αυτή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικών Ενώσεων  της ομογένειας η οποία αναμένεται να συζητηθεί το Δεκέμβριο. 

Με αυτή, ζητείται να ακυρωθεί η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι  επιστολές με τις οποίες ο Νικόλαος Κοτζιάς συναινεί στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή  Ένωση και στο ΝΑΤΟ. Όπως υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, η συμφωνία «εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της Ελληνικής Μακεδονίας στους εθνικά Σλάβους πολίτες της γείτονας χώρας». 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα