Δεύτερη προθεσμία για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Δεύτερη προθεσμία για τον Γιάννο Παπαντωνίου
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου επρόκειτο να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, μαζί με την σύζυγο του, Σταυρούλα Κουράκου, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο πρώην Υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου προσήλθε στους ανακριτές μαζί με τη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου και πήρε νέα προθεσμία.

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί, αυτή τη φορά για τις 22 Οκτωβρίου, έλαβε ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο ίδιος μαζί με τη συγκατηγορούμενη σύζυγό του, Σταυρούλα Κουράκου, προσήλθαν το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς, ως όφειλαν και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Ο κατηγορούμενος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων υποστήριξε πως δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε δηλώσεις παραπέμποντας σε πρόσφατη ανακοίνωσή του.

Σε αυτή μιλά για λάσπη σε βάρος του και ισχυρίζεται πως “πληρώνει” το τίμημα για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ. Σύμφωνα με το σε βάρος του κατηγορητήριο, το ποσό που προέρχεται από εγκληματικές πράξεις, υπολογίζεται στα 2.800.000 ελβετικά φράγκα και διακινήθηκε μέσα από δαιδαλώδεις διαδρομές τραπεζικών λογαριασμών έτσι ώστε μέσα από τις εκατοντάδες τραπεζικές κινήσεις να χαθεί η αρχική προέλευσή τους. Η αντίστοιχη ζημία του ελληνικού Δημοσίου δε εκτιμάται στα περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα