Διαδικτυακό bullying: "Ζωντάνεψε" ο εφιάλτης για 16χρονη μαθήτρια

Διαδικτυακό bullying
Διαδικτυακό bullying 123RF.COM

Τους δυο συμμαθητές της, που διακινούσαν στο σχολείο γυμνές φωτογραφίες της, αντίκρισε στο δικαστήριο η 16χρονη μαθήτρια. Συγκλονίζει το σημείωμα που βρήκε η μητέρα της στο δωμάτιό της.

Το 16χρονο κορίτσι που υπέστη διαδικτυακό bullying από δύο συμμαθητές της που διακινούσαν γυμνές φωτογραφίες της στο σχολείο, πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων, για να δει τους νεαρούς να λογοδοτούν για τις πράξεις τους.

"Η μικρή σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα δύο σπουδαίων γονέων, οι οποίοι παρατήρησαν την ψυχολογική της μετάπτωση και κατάλαβαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει", δήλωσε ο δικηγόρος της 16χρονης, Αντώνης Ξυλουργίδης.

Η οργή, η ντροπή και οι ενοχές οδήγησαν τη μαθήτρια στα πρόθυρα της αυτοκτονίας. Φωτογραφίες που έστειλε στο πρώην αγόρι της, κυκλοφόρησαν σε όλο το σχολείο της πίσω από την πλάτη της.

Συγκλονίζει το σημείωμα που βρήκε η μητέρα της στο δωμάτιό της. Ήταν τα λόγια μιας φίλης της, που προσπαθούσε να την πείσει να μην αυτοκτονήσει.

"Μία μέρα γυρνάς σπίτι μετά το σχολείο. Ήταν ακόμη μια απαίσια μέρα. Είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις. Πηγαίνεις στο δωμάτιό σου, κλείνεις την πόρτα και βγάζεις το σημείωμα του θανάτου σου που έγραψες, έσβησες και ξαναέγραψες και ξαναέσβησες και ξαναέγραψες από την αρχή. Μην το κάνεις", έγραφε.

Μετανιωμένος, πάντως, εμφανίστηκε ο πρώην φίλος της 16χρονης που έδωσε αρχικά τις φωτογραφίες σε συμμαθητή του, ο οποίος δήλωσε:

"Έμαθε πως η κοπέλα μου είχε στείλει φωτογραφίες της γυμνές και με παρακαλούσε ένα μήνα να του τη στείλω, εγώ αρνιόμουν. Μια μέρα, όμως, τελικά τις έστειλα. Δυο βδομάδες μετά το θέμα πήρε έκταση, μάλωσα μαζί του, του έλεγα να σταματήσει, αλλά εκείνος συνέχισε να τις στέλνει και σε άλλους και μάλιστα παίρνοντας χρήματα".

Τα περιστατικά είναι πάρα πολλά, ωστόσο, τα θύματα φοβούνται ή ντρέπονται να μιλήσουν.

Ο δικηγόρος της 16χρονης που «βίωσε τον εφιάλτη» από διακίνηση γυμνών φωτογραφιών της, ζητά από παιδιά και γονείς να καταγγέλλουν τα περιστατικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: bullying
SHARE: