Διαγραφή 44,5% των χρεών δανειολήπτη

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι του Πρωτοδικείου Τρικάλων από το σύνολο των καθηκόντων τους μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου. Ο Τρικαλινός νομικός κόσμος συνεχίζει να εκφράζει την αντίθεσή του στη νομοθετική διαδικασία που ακολουθήθηκε από τη Βουλή, αναφορικά με την τροπολογία που ρυθμίζει ζητήματα του κλάδου, αμφισβητώντας ακόμη και νομικά την ισχύ των αλλαγών που επιφέρονται στο άνοιγμα του επαγγέλματος. Οι δικηγόροι θα ξανασυνεδριάσουν την ερχόμενη Παρασκευή προκειμένου να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

"Έσβησαν" το 44,5% των χρεών δανειολήπτη στη Λάρισα με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Τη διαγραφή χρεών δανειολήπτη σε δυο τράπεζες σε ποσοστό 44,5% αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λάρισας. Η υπόθεση αφορά συνταξιούχο στρατιωτικό, ο οποίος είναι μάλιστα και υπεύθυνος εφέδρων της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας, και έχει οφειλές συνολικού ύψους  135.072,58 ευρώ.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε η Κίνηση, αναφέρει ότι «εκδόθηκε η υπ’ αρ. 71/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία: οι συνολικές οφειλές του  συνταξιούχου δανειολήπτη  ήταν 135.072,58 ευρώ σε δύο τράπεζες, ο οποίος διέθετε διαθέσιμο μηνιαίο εισόδημα 1.072 ευρώ και το δικαστήριο έκρινε ότι:

α)  σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 του Ν. 3869/2010 δεν πρέπει να διαταχθεί η εκποίηση του αυτοκινήτου του, διότι είναι μικρής αξίας και χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις αυτού και της οικογένειάς του.

β) διατάσσεται να καταβάλει για την μεν πρώτη πιστώτρια εθνική τράπεζα το ποσό των 455,11 ευρώ επί 48 μήνες, για το δε δεύτερο νέο ταχυδρομικό ταμιευτήριο το ποσό των 44,89 ευρώ επί 48 μήνες.

γ) εξαιρεί από την εκποίηση το ½ εξ αδιαιρέτου μίας οικίας που είναι η κύρια κατοικία του και επιβάλει την υποχρέωση να καταβάλλει προς την εθνική τράπεζα το ποσό των 354,17 ΕΥΡΩ επί 144 μήνες. Σημειώνεται ότι πριν την έκδοση της απόφασης υπήρχε παρακράτηση από την σύνταξη του,  ποσού 268 ευρώ από το νέο ταχυδρομικό ταμιευτήριο έναντι τώρα που θα καταβάλει 44,89 ευρώ επί 48 μήνες. Επομένως, το ποσοστό διαγραφής των συνολικών οφειλών του φτάνει το 44,5 %», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network