Διαψεύδει το υπ. Υποδομών το λουκέτο - εξπρές σε ΟΣΕ

Στιγμιότυπο απο τον σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα (Λαρίσης),σήμερα Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ)
Στιγμιότυπο απο τον σταθμό του ΟΣΕ στην Αθήνα (Λαρίσης),σήμερα Παρασκευή 09 Ιουλίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) EUROKINISSI

Πλήρη διάψευση των δημοσιευμάτων περί λουκέτου στον ΟΣΕ έβαλε το υπ. Υποδομών και εξέφρασε την επιθυμία για πλήρη αναδιάρθρωση όλων των σιδηροδρομικών δομών. Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Τo κλείσιμο ή η απαξίωση του ΟΣΕ δεν περιλαμβάνονται επ΄ ουδενί στο σχεδιασμό μας", ξεκαθαρίζει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με αφορμή δημοσιεύματα για τον Οργανισμό και το λουκέτο - εξπρές που ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση.

Αντίθετα, σύμφωνα με το υπουργείο, "κυβερνητική πρόθεση είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του Οργανισμού και για το λόγο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη βασικά και μεγάλα έργα σιδηροδρομικών υποδομών σε όλη τη χώρα".

Νωρίτερα, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ , ότι "δεν υπάρχει θέμα "ξαφνικού θανάτου" ούτε για τον ΟΣΕ ούτε για τις αμυντικές βιομηχανίες".

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της RealNews αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα άλλωστε με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, ήδη από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών, ο ΟΣΕ έχει εισέλθει σε φάση διάλυσης – ως μητρική εταιρεία έμεινε σταδιακά χωρίς τις θυγατρικές του (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco), οι οποίες επιτελούσαν συγκεκριμένους ρόλους (σιδηροδρομικό έργο, επισκευαστική βάση, ακίνητα κλπ).

Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα, όπως παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ, προστίθενται επίσης η αναδιάρθρωση των εφοριών με απολύσεις υπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και η λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Ωστόσο, λίγες ώρες μετά η επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τελεσίγραφο από τρόικα: Μετά την ΕΡΤ, λουκέτο και στον ΟΣΕ

Ποια τα σενάρια για ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, και ΛΑΡΚΟ. Τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα

Το επίμαχο email του Ματίας Μορς για "λουκέτο" σε ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ

SHARE:

24Media Network