Περιορίστηκε η φωτιά στο Μαρτίνο-Δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός

Περιορίστηκε η φωτιά στο Μαρτίνο-Δόθηκε στην κυκλοφορία η εθνική οδός
Φωτογραφία αρχείου. Eurokinissi

Περιορίστηκε πλέον η φωτιά στο Μαρτίνο Φθιώτιδας με την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας να αποκαθίσταται. Στο σημείο μεταβαίνει κλιμάκιο αντρών της ΔΑΕΕ.

Πάνω από 6 ώρες κράτησε η ταλαιπωρία εκατοντάδων οδηγών που βρέθηκαν στο εθνικό δίκτυο Αθηνών – Λαμίας το απόγευμα, καθώς οι πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά στην περιοχή του Μαρτίνου επέβαλαν την διακοπή της κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, άνοιξε και πάλι η εθνική οδός, και η συγκοινωνία εκτελείται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Πολλοί από τους οδηγούς αξιοποίησαν τις εναλλακτικές διαδρομές που τους υπέδειξε η τροχαία, μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα ‘Αγιος Ιωάννης και Κόκκινο, για να βγουν και πάλι στο ύψος του Κάστρου και να συνεχίσουν το ταξίδι τους, ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά να μειωθούν οι καπνοί και να επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων, την ίδια στιγμή που οι φλόγες βρίσκονταν μια ανάσα από την άκρη της εθνικής οδού.

Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μην σημειωθούν τυχόν μεγάλες αναζωπυρώσεις αλλά δεν αναμένονται δυνατοί άνεμοι μέσα στη νύχτα στην περιοχή.

Με τα εναέρια μέσα να έχουν αποχωρήσει πλέον, στο σημείο παραμένουν, επιχειρούν και θα ανανεωθούν άλλα στους ίδιους αριθμούς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που αποτελούνται από 70 άντρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 υδροφόρες ΟΤΑ και 2 μηχανήματα έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά της φετινής αντιπυρικής περιόδου που αντιμετώπισε η Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν τυχόν μαρτυρίες μέχρι στιγμής για ύποπτες κινήσεις ή ενέργειες στην περιοχή, την στιγμή που ξέσπασε, ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά τελούν υπό διερεύνηση.

Την ίδια ώρα, με εντολή του Αρχηγού του ΠΣ μεταβαίνει στο Μαρτίνο κλιμάκιο αντρών της Διεύθυνσης Αντιμετωπίσης Εγκλημάτων Εμπρησμού ΔΑΕΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα