Διευκρινίσεις ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος από τις αντιπροσωπείες της Volkswagen Group στην Ελλάδα

Διευκρινίσεις ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος από τις αντιπροσωπείες της Volkswagen Group στην Ελλάδα

Στον απόηχο του σκανδάλου της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητά με τη σειρά του εξηγήσεις από τις αντιπροσωπείες της Volkswagen Group στην Ελλάδα

Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε πρόσφατα σχετικά με τις εκπομπές ρύπων σε ορισμένο τύπο οχημάτων των εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης ζήτησε επισήμως από τις αντιπροσωπείες του εν λόγω ομίλου στην Ελλάδα (Kosmocar Α.Ε., ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ, ΤΕΧΝΟΚΑΡ ΑΒΕΕ) διευκρινήσεις και απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας ζήτησε να απαντήσουν επισήμως στα εξής ερωτήματα:

– Αν έχουν πωληθεί στη χώρα μας οχήματα τέτοιου τύπου και, αν ναι, ποιος είναι ο αριθμός τους;

– Σε αυτούς τους τύπους οχημάτων σε ποιους συγκεκριμένους ρύπους υπήρχε – υπάρχει παραποίηση των εκπομπών, μέσω της χρήσης ειδικού λογισμικού προγράμματος;

– Ποια είναι τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν οι εταιρείες, ώστε να αντιμετωπιστούν στην εγχώρια αγορά τα πάσης φύσεως προβλήματα που τυχόν έχουν ανακύψει από την πώληση των παραπάνω οχημάτων;

Όπως υπογραμμίζεται, σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο θεωρεί δεδομένη τη συνεργασία των εταιρειών και αναμένει την άμεση απάντησή τους.

Επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Audi και VW, Kosmocar A.E

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωση που εξέδωσε η Kosmocar, η επίσημη αντιπροσωπεία της VW και της Audi στη χώρα μας, εξηγεί τις προσεχείς ενέργειες που αφορούν αυτοκίνητα των δύο εταιρειών με τον πετρελαιοκινητήρα EA 189.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως:

•         Δεν επηρεάζονται τα καινούργια οχήματα EU6

•         Ταυτοποιήθηκαν τα οχήματα που επηρεάζονται

•         Τα οχήματα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση

•         Τεχνικές λύσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία και θα παρουσιαστούν εντός Οκτωβρίου

Η Volkswagen AG ενημερώνει για τις προσεχείς ενέργειες  που αφορούν στην ενημέρωση των κατόχων και στην αποκατάσταση των τιμών εκπομπής ρύπων για όσα πετρελαιοκίνητα οχήματα επηρεάζονται.

Σε συνέχεια ενημέρωσης της Kosmocar AE από την Volkswagen AG, προκύπτει ότι από τα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα στην Ελλάδα επηρεάζονται 6.362 Επιβατικά οχήματα Volkswagen, 1.875 οχήματα Audi και 882 Επαγγελματικά οχήματα Volkswagen. Αυτά τα οχήματα, συγκεκριμένων μοντέλων και ετών κατασκευής, είναι εξοπλισμένα αποκλειστικά με πετρελαιοκινητήρες του τύπου EA 189. Τα αυτοκίνητα παραμένουν τεχνικά ασφαλή και κατάλληλα για χρήση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα