Δολοφονία Καμπανού: “Είδα από πάνω του περίπου τέσσερα άτομα”, είπε ο 7ος κατηγορούμενος

Δολοφονία Καμπανού: “Είδα από πάνω του περίπου τέσσερα άτομα”, είπε ο 7ος κατηγορούμενος
Το σημείο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού eurokinissi

Τη στιγμή της επίθεσης στον Άλκη Καμπανό και τους φίλους του περιέγραψε κατά την απολογία του ο έβδομος κατηγορούμενος. "Είχα στο μυαλό μου να τους χτυπήσουμε και να μας χτυπήσουν" είπε μεταξύ άλλων.

Τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου το 2022, έδωσε ο έβδομος κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, όπως και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Όπως οι περισσότεροι κατηγορούμενοι, έτσι και ο ίδιος αρχικά ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού, σύμφωνα με το thesstoday.gr ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως μακάρι να μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω. Έπειτα, ξεκαθάρισε πως στη θύρα 4 του ΠΑΟΚ έχει πάει μια φορά, ενώ επισκέπτεται τον σύνδεσμο «Μακεδόνες» χωρίς όμως να είναι μέλος.

«Περίπου στις 22:00 ξεκίνησα από το σπίτι μου στην Τούμπα για να πάω στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, έπειτα από ένα μήνυμα που μου έστειλε ο όγδοος κατηγορούμενος, με τον οποίο είμαστε φίλοι. Όταν έφτασα υπήρχαν γύρω στα 15-20 άτομα, και από κάποιον άκουσα για το οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο με τους Αρειανούς και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Τότε ακούστηκε επίσης, από άτομο που δεν γνωρίζω, να πάμε και εμείς στη Χαριλάου να κάνουμε κάτι αντίστοιχο».

“Είχα στο μυαλό μου να τους χτυπήσουμε και να μας χτυπήσουν”

Ερωτηθείς για την συμμετοχή του σε αντίστοιχα οπαδικά περιστατικά, ο κατηγορούμενος απάντηση πως η μόνη του εμπειρία είναι όταν παλαιότερα τον είχαν χτυπήσει στην περιοχή της Καλαμαριάς, επειδή φορούσε μπλούζα του ΠΑΟΚ.

«Σε αυτό το πλαίσιο νόμιζα ότι κινούνται τα οπαδικά, σίγουρα όχι όπως εξελίχθηκε αυτό. Έτσι κι εκείνη την νύχτα αποφασίσαμε να κάνουμε ένα οπαδικό. Στο μυαλό μου είχα να τους χτυπήσουμε και να μας χτυπήσουν, να μαλώσουμε, και τίποτα άλλο. Για αυτό και δεν πήρα τίποτα μαζί μου, κανένα όπλο, όπως και δεν είδα κανέναν άλλον να παίρνει κάτι, αργότερα τα έμαθα. Αν ήξερα για το δρεπάνι για τα μαχαίρια και τα ξύλα δεν θα πήγαινα ποτέ στη φασαρία».

“Πανικοβλήθηκα από τα αίματα, ήταν παντού”

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο έβδομος κατηγορούμενος μαζί με τον πέμπτο κατηγορούμενο κατευθύνθηκαν προς το σημείο που γινόταν η επίθεση. «Εγώ πήγα εκεί για να μαλώσω. Έφτασα στο σημείο και στη γωνία κάτω είδα ένα παιδί ξαπλωμένο (σ.σ. τον Άλκη) και 3-4 άτομα από πάνω του. Πάνω στα σκαλιά, είδα τον ένατο κατηγορούμενο μαζί με τον δεύτερο, ο οποίος μαχαίρωσε τον φίλο του Άλκη, τον Άγγελο. Τότε σοκαρίστηκα, τρόμαξα, δεν περίμενα ότι κάποιος θα μαχαιρώσει. Τότε, τράβηξα τον Άγγελο, και εκείνος γύρισε να αμυνθεί, και τελικά τον χτύπησα μια μπουνιά στο πρόσωπο, πρόλαβα να τον χτυπήσω πρώτος. Στη συνέχεια, κατέβηκα τα σκαλιά για να φύγω, και τότε είδα στο πεζοδρόμιο παντού αίματα. Σοκαρίστηκα από τα τόσο πολλά αίματα. Πανικοβλήθηκα, ήθελα μόνο να απομακρυνθώ».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα λέει ο κατηγορούμενος, αποχώρησε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο. Μοιράστηκε με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που ήταν ήδη στο όχημα, πως δεν μπορούσε να περάσει από το μυαλό του ότι κάποιος έχει χτυπήσει τόσο σοβαρά. «Ο πέμπτος κατηγορούμενος είπε ότι έγινε χοντράδα, θα το είχα καταλάβει και μόνος μου, είχε τόσα αίματα παντού. Ήμουν σοκαρισμένος. Δεν άκουγα καθόλου τις φωνές, ούτε κάποια κραυγή, ίσως από τον φόβο μου. Έπειτα γυρίσαμε στον σύνδεσμο, πήρα το μηχανάκι μου, και γύρισα σπίτι».

Νωρίτερα, κατά την απολογία του έκτου κατηγορούμενου, η μητέρα του 19χρονου Άλκη δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την αγανάκτηση της και ξέσπασε λέγοντας ότι το δικό της παιδί δεν θα πάρει πτυχίο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα