Δίκη Αναγνωστόπουλου: Οι καταθέσεις για τον έλεγχο της Καρολάιν – “Ερχόταν απρόσκλητος”

Δίκη Αναγνωστόπουλου: Οι καταθέσεις για τον έλεγχο της Καρολάιν – “Ερχόταν απρόσκλητος”
O δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSΙ

Με εντάσεις και με αρκετές διακοπές συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος και έχει φυλακιστεί για τη δολοφονία της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

“Την τελευταία φορά που συναντηθήκαμε, μία μέρα πριν το έγκλημα, μου είχε στείλει μήνυμα η Καρολάιν ότι δεν είναι καλά και κανονίσαμε να βρεθούμε στο Παγκράτι. Εκεί εμφανίστηκε απρόσμενα ο κατηγορούμενος. Η Καρολάιν είχε δείξει δυσάρεστα έκπληκτη και θυμάμαι ότι είχε κάνει έναν μορφασμό δυσφορίας”.

Η στενή φίλη της Καρολάιν Κράουτς, Θεώνη Αγγελακοπούλου, κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο για όσα είχε αντιληφθεί για την σχέση και εν συνεχεία τον γάμο του θύματος με τον κατηγορούμενο πιλότο. Η μάρτυρας είχε συναντηθεί με την 20χρονη φίλη της στο Παγκράτι, στις 10 Μαϊου 2021, μια μέρα πριν την δολοφονία της Καρολάιν, όπου το θύμα είχε πάει με ταξί φίλου του Αναγνωστόπουλου.

Η κ. Αγγελακοπούλου είπε πως η τελευταία συνάντηση με την φίλη της έγινε καθώς η Καρολάιν τής είχε στείλει μήνυμα ότι δεν ήταν καλά και της είχε ζητήσει να βρεθούν να μιλήσουν. Από κοντά, όπως κατέθεσε η μάρτυρας, της είπε πως ένιωθε πολύ πιεσμένη “με το παιδί και τις δουλειές του σπιτιού”.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο πρόεδρος της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την προηγούμενη διακοπή της δίκης, λόγω κωλυμάτων των συνηγόρων υπεράσπισης.

Παρών στο εδώλιο ήταν σήμερα ο καταδικασμένος σε ισόβια Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος απουσίαζε την προηγούμενη δικάσιμο.

“Όταν δίνουμε διακοπή για μία δικάσιμο και υπάρχει ένα κώλυμα θα πρέπει να προαναγγέλλεται, διαφορετικά οδηγούμαστε σε διακοπές και γίνονται αρνητικά σχόλια σε βάρος της δικαιοσύνης και δημιουργούνται προβλήματα στους άλλους παράγοντες της δίκης” τόνισε σε αυστηρό ύφος στην έναρξη της διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου.

“Δεν είμαστε εδώ για να παρακωλύσουμε τη δικαιοσύνη, οι εξελίξεις των δικών που συμμετέχουμε μας δημιουργούν πολλά προβλήματα” είπε ο συνήγορος του Αναγνωστόπουλου, με τον πρόεδρο να του ανταπαντά: “Το ΜΟΕ είναι το ανώτερο δικαστήριο!”.

Η κ. Αγγελακοπούλου κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει την Καρολάιν σε διακοπές που είχε πάει στην Αλόννησο όταν ήταν και οι δύο στην εφηβεία τους και ότι το θύμα, όταν ετοιμάζονταν και οι δύο τους για Πανελλήνιες, της μίλησε για την σχέση της με τον Αναγνωστόπουλο. Είπε, επίσης, πως αν και η ίδια δεν είχε εντυπωσιαστεί από τις εμφανίσεις με ελικόπτερο του Αναγνωστόπουλου στο νησί, η Καρολάιν ήταν ενθουσιασμένη.

Η μάρτυρας περιέγραψε και την τελευταία της συνάντηση με την Καρολάιν εξιστορώντας: “Μου έστειλε μήνυμα το πρωί ότι είναι στο πάτωμα και κλαίει και ότι δεν είναι καλά. Μου είπε να βρεθούμε. Βρεθήκαμε στο Παγκράτι για φαγητό. Το ταξί που την έφερε το οδηγούσε φίλος του κατηγορούμενου. Μου είπε πως είναι πιεσμένη με το κομμάτι του σπιτιού και του παιδιού. Και πως όλο αυτό δεν της προκαλούσε ευχαρίστηση. Ήταν κάτι που ήθελε να είναι διαφορετικό, να έχει λιγότερες πιέσεις” τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Εμφανίστηκε και ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι απρόσκλητος. Απρόσμενα εμφανίστηκε. Η Καρολάιν έδειξε να εκπλήσσεται αρνητικά. Ότι δεν το περίμενε και δεν της άρεσε, έκανε ένα μορφασμό σε μένα. Μία φορά είχαμε βρεθεί σπίτι μου. Ξέραμε ότι θα ερχόταν να την πάρει αλλά εντελώς απρόσκλητα ήρθε μέσα στο σπίτι μου και κάθισε και ένιωσε και πολύ άνετα στο χώρο. Μου είχε κάνει εντύπωση.

Πρόεδρος: Σας είχε πει ότι σκέφτεται να βγει από σχέση της;

Μάρτυρας: Όχι.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της είχε διηγηθεί η Καρολάιν. “Θυμάμαι μου είχε πει ότι εξέφρασε την επιθυμία της για ένα συγκεκριμένο φαγητό και ο κατηγορούμενος της το έφερε με ελικόπτερο. Μου φάνηκε καταπιεστικό. Αυτός ο άμετρος ενθουσιασμός εμένα δεν μου κάνει αλλά καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να ενθουσιαστεί” τόνισε η φίλη της Καρολάιν.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε πως αυτός ο τρόπος προσέγγισης την εντυπωσίασε την Καρολάιν;

Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Όταν σχετίστηκε ερωτικά με κατηγορούμενο το γνώριζαν οι γονείς της;

Μάρτυρας: Ξέρω ότι μετά έμαθαν για το γάμο. Εγώ το έμαθα καλοκαιρινούς μήνες. Ξέρω ότι ο κατηγορούμενος θα πήγαινε στην Αλόννησο να το ανακοινώσει στη μητέρα της.

Εισαγγελέας: Σε όλες τις φορές που βρισκόσασταν ερχόταν ο κ. κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Ναι.

Ο κατηγορούμενος πάντως αντέδρασε για μία ακόμα φορά σήμερα όταν ειπώθηκε από την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας ότι πήγε με το ελικόπτερο και πέταξε λουλούδια στο σχολείο της Καρολάιν.

“Αναφερόμαστε σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ως δεδομένα για λόγους εντυπωσιασμού. Αναφέρεται σε περιστατικά που δεν έχουν συμβεί ποτέ, σε λουλούδια που πετιούνταν με ελικόπτερο” τόνισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο αστυνομικός Νικόλαος Σχισμένος που είχε βρεθεί στον τόπο του εγκλήματος. Ο μάρτυρας είπε πως καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξε το κινητό του κατηγορούμενου που όπως είπε ζητήθηκε αφού πλέον οι Αστυνομικές αρχές είχαν αποκλείσει την ληστεία. “Το κινητό του κατηγορούμενου έπαιξε καταλυτικό ρόλο καθώς μέσω εφαρμογής health που είχε είδαμε ότι στον χρόνο μετά τον θάνατο της Καρολάιν υπήρχε κίνηση ενώ ο ίδιος υποτίθεται ήταν δεμένος και φιμωμένος”.

Στη δίκη κατέθεσε και η Άλκηστις Ηγουμενάκη, ψυχίατρος, τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Καρολάιν.

Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος πάσχει από “αντικειμενική και ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας. Στη ναρκισσιστική διαταραχή ο άλλος γίνεται ο καθρέφτης μας. Χρειάζομαι έναν άλλο για να μου επιβεβαιώσει ότι είμαι καλός, αρεστός. Αυτοί οι άνθρωποι δεν αντέχουν την απόρριψη, η απόρριψη τους κατεδαφίζει” τόνισε η μάρτυρας.

Η ψυχίατρος μάλιστα εξήγησε πως στην περίπτωση του κατηγορούμενου λείπει και η ενσυναίσθηση απέναντι στους γονείς της Καρολάιν. “Λείπει η ενσυναίσθηση απέναντι στο παιδί του που σκοτώνει τη μανα του, την περίοδο που το θηλάζει. Το παίρνει στην κηδεία που έβλεπε τη μητέρα του στο φέρετρο με 40 βαθμούς. Αυτά δεν τα κάνει ένας άνθρωπος που αγαπάει το παιδί του. Απέναντι στο σκυλάκι που το σκοτώνει” είπε η ψυχίατρος.

Η μάρτυρας εξήγησε πως ο κατηγορούμενος “τη χειραγώγησε και με τη μητέρα και με τον πατέρα και με τους γονείς του. Υπάρχει και η επιθετική παθητικότητα, κάποιος δε γίνεται επιθετικός με μια κίνηση, αλλά με μια ειρωνεία, με μια αποδοκιμασία. Και ο έλεγχος, που δεν την άφηνε. Αυτό δημιουργεί στο θύμα και όταν το θύμα αντιδράσει, τότε ενεργοποιείται η παθητική επιθετικότητα. Ο νάρκισσος έχει μια υπεροψία, είμαι εγώ ο καλός, ο ευγενικός, ο αρεστός. Είναι το εγώ παρά πολύ έντονο, δε μπορούσε να αφήσει τον έλεγχο των πραγμάτων σε άλλους”.

Στην κατάθεση της η ψυχολόγος, σύμβουλος της οικογένειας Κράουτς, αναφερόμενη σε χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του κατηγορούμενου είπε πως εμφανίζει τόσο έντονο το “Εγώ” που “όλα είναι κτήμα μας: Η γυναίκα μας, ο σκύλος μας” και ότι ενεργεί “αδιαφορώντας για τα συναισθήματα των άλλων “.

Κατά την μάρτυρα, ο πιλότος είχε απόλυτο έλεγχο των πράξεων του στο έγκλημα, με απόλυτη οργάνωση λογικής, υποτιμώντας παράλληλα τους άλλους.

Η μάρτυρας μάλιστα είπε πως στο πλαίσιο της χειριστικής συμπεριφοράς του και της οργάνωσης τους για το μέλλον μέσω του πατέρα του έδωσε γράμμα στην μητέρα της Καρολάιν «στο οποίο φαίνεται πόσο απόλυτα χειριστικός είναι». Όπως είπε, η μάρτυρας χρησιμοποιεί συγκλονιστικές εκφράσεις αντιστρέφοντας την πραγματικότητα. Πρόσθεσε πως ο κατηγορούμενος αναφέρει στη γυναίκα που θρηνεί το παιδί της φτάσεις όπως «εσύ ξέρεις πόσο με αγαπούσε η Καρολάιν» και «δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» και «όταν την ξαναδείς πες της πως την αγαπώ».

Εισαγγελέας: Ένα τέτοιο άτομο τι είναι ικανό να κάνει; Όταν χάνει τον έλεγχο;

Μάρτυρας: Όλα και τίποτα.

Η ψυχίατρος είπε στην κατάθεση της πως η Καρολάιν είχε αρχίσει να ψάχνει πώς θα φύγει η Καρολάιν και επικαλούμενη την φράση από το ημερολόγιο του θύματος “δεν θα με αφήσει να φύγω έτσι” κατέθεσε: «Το «έτσι» που χρησιμοποιεί η Καρολάιν στο ημερολόγιο της δεν είναι τυχαίο. Το «έτσι» εμένα κάτι μου λέει. Ήξερε πως δεν θα φύγει χωρίς επιπτώσεις. Πάλευε αυτή η κοπέλα. Ήταν συγχυσμένη αλλά ήθελε να παραμείνει σε ένα όνειρο που είχε επιλέξει να ζήσει. Όταν οι γονείς της έμαθαν ότι έχουν σχέση με τον κατηγορούμενο και τον γνώρισαν, δεν τους άρεσε τόσο, τους είχαν δει και να καβγαδίζουν. Είχαν αντιρρήσεις γιατί ήταν αυτή έφηβη και αυτός ένας ώριμος άντρας” είπε αναφέροντας πως από τύψεις για την διαφωνία των γονιών της δεν μίλησε για όσα την απασχολούσαν».

Νωρίτερα κατά την εξέταση της από την Υπεράσπιση η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, Αγγελική Γερολυμάτου, που είχε καταθέσει στην προηγούμενη συνεδρίαση, επανέλαβε την άποψη που είχε σχηματίσει για την σχέση της Καρολάιν με τον κατηγορούμενο. Ανάμεσα σε άλλα η μάρτυρας είπε πως της είχε κάνει εντύπωση ότι “ο κατηγορούμενος μιλούσε και για λογαριασμό της Καρολάιν. Της κρατούσε το γόνατο και έλεγε π.χ “εμείς θα κάνουμε αυτό”. Μου είχε κάνει αρνητική εντύπωση αυτό”.

Όπως είπε, όταν μιλούσε ο Αναγνωστόπουλος η Καρολάιν σιωπούσε. Η μάρτυρας χαρακτήρισε “μη φυσιολογικό ένα παιδί 19 χρονών να είναι κλεισμένο στο σπίτι και η να ξεκινάει η ζωή κάθε απόγευμα” εννοώντας πως η Καρολάιν ουσιαστικά περίμενε τον πιλότο να γυρίσει από την δουλειά του χωρίς να έχει άλλη δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα