Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκαλεί ο πυρηνάρχης Πειραιά ανήμερα της δολοφονίας Φύσσα

Δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής
Δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής EUROKINISSI

Ο πρώην πυρηνάρχης Πειραιά, Θ. Μπαρέκας, απολογούμενος με προκλητικό τρόπο στη δίκη της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγό και μίλησε για προπαγάνδα σε βάρος του κόμματος, επειδή τα ποσοστά του ήταν ανοδικά.

Πολιτικές διώξεις, προπαγάνδα και φήμες «είδε» ο πυρηνάρχης Πειραιά, Θ. Μπαρέκας, στα περιστατικά που τον έφεραν στο εδώλιο της δίκης της Χρυσής Αυγής. Ο καταδικασθείς για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και έμμισθο στέλεχος του κόμματος, χαρακτήρισε σκευωρία το κατηγορητήριο, ενώ με προκλητικό τρόπο μίλησε για «φερόμενες επιθέσεις» οι οποίες αποδόθηκαν στη Χρυσή Αυγή, καταλήγοντας «τα κάνουν γιατί θέλουν το Λαγό». Και όλα αυτά ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγό -και προσωπικό του φίλο όπως τον χαρακτήρισε- καταθέτοντας: «Θέλουν το Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί αν ακολουθήσει». Η στάση του Θ. Μπαρέκα στο δικαστήριο σχολιάστηκε και από την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη η οποία του επεσήμανε: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».

ADVERTISING

Παρά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ο Θ. Μπαρέκας δήλωσε αθώος για την υπόθεση, λέγοντας ξεκάθαρα πως πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και «επίθεση - φάντασμα». «Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Ο Θ. Μπαρέκας μίλησε επίσης για «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» σχετικά με τις αναφορές που έχουν κάνει φορείς και σύλλογοι στον Πειραιά, υπογραμμίζοντας: «πρόκειται για φορείς με ξεκάθαρη πολιτική απόχρωση που μέσα στα πλαίσια πολιτικής αντιπαλότητας ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία».

Πρόεδρος: όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Το καθάρισμα του σπιτιού

Συνεχείς ήταν οι ερωτήσεις της έδρας γύρω από καταγεγραμμένη συνομιλία μεταξύ του Ιω. Λαγού και τρίτου συγκατηγορούμενου, με τον πρώτο να ζητά να καθαριστεί το σπίτι του Θ. Μπαρέκα.

Κατηγορούμενος: Υποθέτω ότι ο φόβος του κ. Λαγού έγκειται στο γεγονός ότι βρέθηκε ένας πτυσσόμενος λοστός στα γραφεία του Πειραιά. Δεν θυμάμαι τη συνομιλία... θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Λέει «πήγαινε να πάρεις τα πράγματα από το σπίτι του Μάκη... αδόκιμα πράγματα.

Πρόεδρος: Εσείς δεν τον ρωτήσατε ποια πράγματα;

Κατηγ: Όχι. Είναι μία αδόκιμη έκφραση που την είπε χωρίς λόγο. Δεν τον ρώτησα. Είμαι ειλικρινής.

Πρ: Το «πήγαινε να καθαρίσεις το σπίτι» το ακούτε πρώτη φορά;

Κατηγ: Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν και ευλόγως να θεώρησαν ότι επειδή βρέθηκε το πτυσσόμενο να είχα και στο σπίτι και να ήθελαν να με σώσουν. Αλλά δεν υπήρχε κάτι...

Νωρίτερα, τον ισχυρισμό ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσής Αυγή και βρίσκεται στο εδώλιο εξαιτίας της παιδικής φιλίας του με το συγκατηγορούμενό του, Δ. Αγιοβλασίτη, επανέλαβε στη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά ο Χρ. Γαλανάκης. Ο κατηγορούμενος που πριν μερικές ημέρες καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε καν ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής, απλά έκανε «εξυπηρέτηση» στο φίλο του να πάνε παρέα.

Ο Χρ. Γαλανάκης που απολογήθηκε μόνο για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε πως δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ρωτήσει που επρόκειτο να πάνε με τον Δ. Αγιοβλασίτη. «Ήταν απερισκεψία που δε σκέφτηκα, δεν πονηρεύτηκα» υποστήριξε ο ίδιος, στο σχόλιο της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη ότι ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ίσως θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος ουδέποτε είδε κάποια επίθεση, ούτε και εάν συμμετείχε στη μοτοπορεία κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Στις ερωτήσεις της έδρας για την παρουσία του νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγού στο σημείο (σσ. έχει επίσης καταδικαστεί για ηθική αυτουργία στην επίθεση) ο Χρ. Γαλανάκης επέμεινε ότι δεν είδε κάτι, ούτε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή, Παύλος Φύσσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παύλος Φύσσας: Η θυσία του Killah P δεν πήγε χαμένη

Δικαιοσύνη για το Φύσσα σημαίνει όχι σοβαρές ΧΑ

Δέκα στιγμές που σημάδεψαν τη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο Παύλος Φύσσας είναι ο αντιφασιστικός αγώνας: Χιλιάδες στη συναυλία της Δραπετσώνας

Τσίπρας για Φύσσα: Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

SHARE:

24Media Network