Δίκη Χρυσής Αυγής: Χειροκροτήματα για την απόφαση, μετά χημικών και έντασης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Χειροκροτήματα για την απόφαση, μετά χημικών και έντασης
"Πλημμύρισαν" όλοι οι δρόμοι γύρω από το Εφετείο, σε μία συγκέντρωση ευρείας έκτασης και ιστορικής σημασίας για τη Δημοκρατία Eurokinissi

Πλήθος κόσμου περίμενε την ετυμηγορία για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η προσμονή άξιζε τον κόπο. Χειροκροτήματα για την απόφαση. Μικροεπεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.

Με κεντρικό σύνθημα “Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή” συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, περιμένοντας την απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Ο κόσμος φώναζε για την απόφαση που δικαιώνει τόσο την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, όπως και κάθε θύματος δολοφονικής επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κουκουλοφόροι από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών παρά το αποτέλεσμα της απόφασης του δικαστηρίου, προκάλεσαν επεισόδια στον φραγμό της Λουκάρεως με ρίψη αντικειμένων και μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ρίψεις νερού από το όχημα τύπου “Αίαντα”.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίας για ακραία χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας.

Ο έως τώρα απολογισμός της ΓΑΔΑ για τον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο είναι πάνω από 15.000-20.000 κόσμου.

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο news247.gr

Στο Εφετείο βρέθηκαν και οι αλιεργάτες που είχαν πέσει θύματα δολοφονικής επίθεσης από τη Χρυσή Αυγή: “Περιμένουμε να δικαστούν όπως πρέπει” ήταν το μήνυμά τους. Υπενθυμίζεται ότι μέλη της τοπικής Οργάνωσης Περάματος της Χρυσής Αυγής, είχαν πραγματοποιήσει δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών Αιγύπτιων ψαράδων, στο Ικόνιο Περάματος στις 12 Ιουνίου 2012.

Το “παρών” έδωσε και ο Σωτήρης Πουλικογιάννης, που είχε δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής: “Εμείς ως συνδικαλιστές του συνδικάτου μετάλλου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, δεχθήκαμε γίναμε οι ίδιοι μάρτυρες της εγκληματικής δράσης των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής κατ εντολή των μεγαλοεργολάβων σε μια προσπάθεια να κηρύξουν “άκρα του τάφου σιωπή” στους χώρους δουλειάς. Ο Λάος σήμερα απαιτεί οι εγκληματίες ναζί της Χρυσής Αυγής στη φυλακή”, επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.

Σημειώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη κάθοδο και στην άνοδο, ενώ έχειδιακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Λουκαρεως.

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο news247.gr


Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο news247


Μετά την ανάγνωση της απόφασης και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και των μελών που διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πανηγυρίζοντας για τη νίκη της Δημοκρατίας. Ο κόσμος φώναζε για την απόφαση που δικαιώνει τόσο την οικογένεια του Παύλου Φύσσα, όπως και κάθε θύματος δολοφονικής επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα