Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ήταν ημιθανής στην αγκαλιά της κοπέλας του” δήλωσε αστυνομικός για τον Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Ήταν ημιθανής στην αγκαλιά της κοπέλας του” δήλωσε αστυνομικός για τον Φύσσα
Δίκη Χρυσής Αυγής Dimitris Kapantais / SOOC

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε σήμερα αξιωματικός της ΕΛΑΣ που έφτασε στο σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ως νυχτερινός υπόπτης. Αναλυτικά όσα κατέθεσε.

Την κατάθεση του αξιωματικού της Αστυνομίας που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα έφθασε στο σημείο ως νυχτερινός επόπτης από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, άκουσε στην σημερινή δικάσιμο το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ο αστυνομικός Ιωσήφ Συμεώνογλου που κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη (22/3), πρώτη φορά για την υπόθεση, κλήθηκε στο δικαστήριο μετά από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης.

Όπως είπε μετέβη στο σημείο της δολοφονίας μετά από εντολή που έλαβε μέσω ασυρμάτου “για ένα σοβαρό επεισόδιο στην οδό Παναγή Τσαλδάρη”.

Σύμφωνα με όσα είπε:

“Μεταβήκαμε, δε θυμάμαι ακριβή ώρα, ήταν μετά τα μεσάνυχτα. Ήταν πολύς κόσμος συγκεντρωμένος, αφήσαμε το αυτοκίνητο πιο μακριά. Εκεί ήταν μια ομάδα ΔΙΑΣ και στην είσοδο μιας κατοικίας στο νούμερο 62, ήταν ο Φύσσας με την κοπέλα του. Είχε ένα ρόγχο, ήταν ημιθανής.

Ρώτησα να μου πουν τι συνέβη, μου είπαν ότι είχε γίνει ένα επεισόδιο. Εγώ έπρεπε να συντονίσω τις υπάρχουσες δυνάμεις της αστυνομίας. Ήταν ελάχιστοι αστυνομικοί την ώρα εκείνη. Έκανα επανειλημμένες εκκλήσεις να έρθουν δυνάμεις να ενισχύσουν. Έπρεπε να δώσω μια εικόνα στη Διεύθυνση και στο υπασπιστήριο και να συντονίσω την παρουσία των αστυνομικών μέχρι να έρθουν οι υπόλοιπες δυνάμεις.

Όταν έφτασα, ο Φύσσας ήταν ημιθανής, στην αγκαλιά της κοπέλας του. Ο κόσμος γύρω ήταν πολύ επιθετικός στους αστυνομικούς. Μετά βίας κρατούσαν το χώρο ανέπαφο”.

Όπως εκτίμησε ο αστυνομικός, ο κόσμος ίσως ήταν επιθετικός γιατί είχε αργήσει το ασθενοφόρο.

Πρόεδρος: Kάμερες στο σημείο αναζητήσατε; Είδατε;

Μάρτυρας: Δεν ήταν προανακριτικός ο ρόλος μου. Εγώ έπρεπε να δώσω την πρώτη εικόνα μέχρι να έρθουν οι προανακριτικοί υπάλληλοι.

Πρόεδρος: Γιατί η υπεράσπιση ζήτησε να έρθετε να καταθέσετε ειδικά εσείς;

Μάρτυρας: Ας μας εξηγήσει αυτός που ζήτησε να κληθώ.

Ο μάρτυρας είπε πως σχημάτισε εικόνα για εκείνους που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα πολύ αργότερα, καθώς όπως είπε, “δεν ακούμε όλοι το ίδιο κέντρο. Οι ΔΙΑΣ έχουν άλλο κέντρο”. Είπε επίσης σε επισήμανση από συνηγόρους προς Υποστήριξη της κατηγορίας ότι δεν θυμάται να αναφέρθηκε στο δικό τους κέντρο για άτομα της Χρυσής Αυγής.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως μετά την σύλληψη του Ρουπακιά, ο δράστης της δολοφονίας παρέμενε στο Τμήμα έχοντας μαζί του το κινητό του, ο αστυνομικός είπε πως δεν είναι λογικό και ότι δεν προβλέπεται να κρατά το κινητό του εκείνος που προσάγεται.

Σε ερώτηση από την πλευρά της υπεράσπισης ο κ. Συμεώνογλου είπε ότι θεωρεί πως στο σημείο έφθασαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, από την Αντιτρομοκρατική και από την διεύθυνση Πειραιά διευκρινίζοντας μάλιστα πως Για την αντιτρομοκρατική είναι εκτίμησή μου.

Σε ερώτηση του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννη Λαγού αν είναι σύνηθες να καλείται να μεταβεί ο αστυνομικός διευθυντής στον τόπο του συμβάντος, ο μάρτυρας απάντησε ότι “Όταν γίνεται μια ανθρωποκτονία και πόσο μάλλον σε δημόσιο χώρο, πάντα γίνεται αυτό”.

Με το τέλος της κατάθεσης του αξιωματικού, η υπεράσπιση έθεσε εκ νέου θέμα για την κλήτευση νέων μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας , η τότε σύντροφος του Παύλου Φύσσα κ.α. Παράλληλα αιτήθηκε ξανά, την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων .

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διέκοψε για τις 29 Μαρτίου οπότε και κάλεσε την αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, η οποία δεν είχε προσέλθει σε προηγούμενη δικάσιμο που είχε κληθεί.

Η πρόεδρος είπε πως αν δεν προσέλθει η μάρτυρας η διαδικασία θα συνεχιστεί με τον σχολιασμό των καταθέσεων για την δολοφονία του μουσικού, ώστε η δίκη να προχωρήσει στην συνέχεια με την εξέταση μαρτύρων για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα