Δίκη Χρυσής Αυγής: “Και οι αστυνομικοί δεν είμαστε ατρόμητοι. Οι χρυσαυγίτες ήταν όχλος και ο Φύσσας μόνος”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Και οι αστυνομικοί δεν είμαστε ατρόμητοι. Οι χρυσαυγίτες ήταν όχλος και ο Φύσσας μόνος”
INTIME NEWS

Ο αστυνομικός Γιώργος Ρώτας επικαλέστηκε αδυναμία της Ομάδας Δίας να αντιμετωπίσει τον όχλο της Χρυσής Αυγής και τόνισε ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν μόνος.

Την αδυναμία της Ομάδας Δίας να αντιμετωπίσουν τον «όχλο» -όπως χαρακτηρίστηκε- των χρυσαυγιτών που κυνηγούσαν την παρέα του Παύλου Φύσσα, επικαλέστηκε ως λόγο για την μη άμεση εμπλοκή της, μάρτυρας αστυνομικός Γιώργος Ρώτας, που ήταν παρών το βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου μουσικού.

«Σαν υπηρεσία εμείς είμαστε διαφορετική από αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν όχλο. Οι περισσότεροι της Χρυσής Αυγής ήταν νέοι σε ηλικία. Δεν μπορούμε εμεις σαν υπηρεσία να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση. Παρολα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο» ανέφερε καταθέτοντας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο μάρτυρας επιχείρησε να περιγράψει όσα είδε εκείνη την ημέρα, αναφέροντας ότι υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά καθώς και ότι «ο Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή».

Πρόεδρος: Σας φάνηκε όλο αυτό συντονισμένο;

Μάρτυρας: Συντονισμένο; Τα άτομα το έκαναν ξαφνικά…

Πρόεδρος: Το ξαφνικά μπορεί να φαίνεται στο θεατή.

Μάρτυρας: Άκουσα τρέξτε..

Πρόεδρος: Τι περιμένατε να ακούσετε ολόκληρη την πρόταση; Αυτό δεν είναι παράγγελμα;

Μάρτυρας: Ο,τι νομίζετε.

Πρόεδρος: Τι ο,τι νομίζω..; Όλα τα άτομα αυτά κινήθηκαν μαζί. Η Χρυσή Αυγή… είχατε ακούσει αλλά βίαια επεισόδια;

Μάρτυρας: Την επίθεση στο Πάμε που είχε γίνει λίγες μέρες πριν, τη ανθρωποκτονία… Τη δολοφονία κάποιου αλλοδαπού όχι στον Πειραιά, κέντρο κάπου στην Αθήνα, δεν θυμάμαι ακριβώς. Έκαναν συγκεντρώσεις στον Πειραιά.

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεση σας ότι από την εμπειρία σας γνωρίζετε τη επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής.

Μάρτυρας: Σαν υπηρεσία εμείς είμαστε διαφορετική από αυτές που έχουν να αντιμετωπίσουν όχλο. Οι περισσότεροι της Χρυσής Αυγής ήταν νέοι σε ηλικία. Δεν μπορούμε εμεις σαν υπηρεσία να σταματήσουμε πενήντα άτομα. Οι ομάδες που μπορούν να αντιμετωπίσουν όχλο έχουν διαφορετικό εξοπλισμό και διαφορετική εκπαίδευση.Παρολα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση πήγαμε κοντά και μπήκαμε στο περιστατικό παρά το γεγονός ότι ήταν αντίθετο στις εντολές μας γιατί η ομάδα Δίας δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το όχλο. Αυτό που είπα για επικινδυνότητα… δεν ήταν απλοί πολίτες..

Πρόεδρος: Αυτό σας δημιούργησε φόβο;

Μάρτυρας: Κύρια πρόεδρε και οι αστυνομικοί δεν είναι ατρόμητοι. Η διαφορά είναι ότι παρά το φόβο συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Εισαγγελέας: Απειλούσαν τα άτομα αυτά;

Μάρτυρας: Έβριζαν.

Εισαγγελέας: Εσάς σας έβριζαν;

Μάρτυρας: Έβριζαν την αστυνομία γιατί δεν τους άρεσε η παρουσία μας εκεί ,προφανώς γιατί ήθελαν να κάνουν κάτι και χαλούσαμε τα σχέδια τους.

Εισαγγελέας: Δεν πτοήθηκαν από την παρουσία σας;

Μάρτυρας: Όχι

Εισαγγελέας: Υπήρχαν άτομα δίπλα στον Ρουπακιά που τον συνέδραμαν;

Μάρτυρας: Υπήρχαν άτομα που συνέδραμαν τον Ρουπακιά. Μπορεί και να τον χτυπούσαν πιο πριν. Ο Φύσσας μας είπε «με μαχαίρωσε»… O Φύσσας ήταν μόνος του και οι άλλοι πιο πολλοί από τη Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα