Δίκη Χρυσής Αυγής: “Πήγα να τους χωρίσω και τις έφαγα”

Δίκη Χρυσής Αυγής: “Πήγα να τους χωρίσω και τις έφαγα”
Δίκη Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Τη γραμμή «τσακώνονταν συνάδελφοι και πήγα να τους χωρίσω» προέταξε ο πρώτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το 2013.

Σε συμφέροντα γύρω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος απέδωσε τη «συμπλοκή» -όπως τη χαρακτήρισε- στο Πέραμα το Σεπτέμβριο του 2013, ο Κυρ. Αντωνακόπουλος, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το 2013. Ισχυρίστηκε ότι πήγε να χωρίσει τους συνολικά 50 συναδέλφους, που τσακώνονταν στο πεζοδρόμιο της λεωφ. Δημοκρατίας.

Ο κατηγορούμενος ως μέλος του τάγματος εφόδου του Περάματος που φέρεται να χτυπούσε με ρόπαλα τα μέλη του ΠΑΜΕ, δήλωσε στην αρχή της απολογίας του: «Δεν πήγα πουθενά ως ροπαλοφόρος, ως κουκουλοφόρος ή ως Σούπερμαν. Δεν είχα σχέση με Χρυσή Αυγή, μου τράβηξαν την προσοχή μόνο με τις δηλώσεις των βουλευτών σε εκδήλωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζωνη το 2012 και τους είχα ψηφίσει στις εκλογές.

Για την επίμαχη ημέρα, υποστήριξε πως ο ίδιος καθόταν σε ένα καφέ, άκουσε φασαρία και θέλησε να δει τί συνέβαινε. «Πήγα μόνος μου να δω τί γινεται και βλέπω από τις δυο μεριές συναδέλφους μου να τσακώνονται. Τους είπα «τί κανετε; Συνάδελφοι είμαστε!». Πρέπει να ήταν περίπου 15 άτομα από τη Χρυσή Αυγή και 30 από την άλλη πλευρά. Χαμός γινόταν. Μπήκα να τους χωρίσω» είπε και κατονόμασε τόσο πολιτικούς ενάγοντες όσο και κατηγορούμενους ως συμμετέχοντες.

«Έπεφτε ξύλο, γινόταν φασαρία, μπήκα να τους χωρίσω. Τελικά έφαγα ξύλο, κάποιον βάρεσα σίγουρα, και μετά έφυγα. Υπήρχαν κάποιοι με κουκούλες και κράνη και από τις δυο πλευρές, άλλοι κρατούσαν σημαίες, ελληνικές και του ΠΑΜΕ» εξήγησε και ανέφερε πως η συνάντηση έγινε τυχαία, παρά τα μηνύματα που έχουν αναγνωστεί και εμπλέκουν τον Ιω. Λαγό στο σχεδιασμό της επίθεσης.

Ερωτώμενος από την πρόεδρο για ποιο λόγο δεν ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες την αιτία που τον κατονομάζουν ως μέλος του τάγματος εφόδου, ο Κυρ. Αντωνακόπουλος είπε: «Μου είπαν ότι το πρόβλημα δεν είναι προσωπικό, αλλά η Χρυσή Αυγή. Εκείνη την περίοδο επρόκειτο να γίνει ένα σωματείο με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής και είχε τραβήξει το 90% των εργαζομένων. Πλήττονταν τα δικά τους συμφέροντα».

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ θα συνεχιστούν αύριο (αναμένεται να συνεχίσει και η απολογία του Αν. Πανταζή για την υπόθεση) και θα ακολουθήσουν όσοι τους αποδίδεται η κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Τελευταίοι φαίνεται πως θα προσέλθουν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα