news 24/7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το κόμμα 'Χρυσή Αυγή' (ΧΑ) του οποίου επικεφαλής είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο καθ' ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η "απλή ανθρωποκτονία" του Γ. Ρουπακιά

Ένα αφήγημα για την απεμπλοκή της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων, κυρίως της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, αναπαράγεται στις απολογίες. Μια «απλή ανθρωποκτονία», χωρίς δηλαδή σχεδιασμούς, ηθικούς αυτουργούς και δίχως τη στοχοποίηση του Παύλου Φύσσα, τον οποίο προσπαθούν να μετατρέψουν σε έναν τυχαίο θαμώνα της καφετέριας «Κοράλλι».

Στιγμιότυπο από την απολογία του καθ'ομολογίαν δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναιρέσεις και κενά στην απολογία του Ρουπακιά - "Λέτε πως φταίει ο Παύλος;" ρώτησε η πάρεδρος

Με συνοπτικές διαδικασίες και σε τεταμένο κλίμα, εξήλθε της δικαστικής αίθουσας ο Γ. Ρουπακιάς ολοκληρώνοντας την απολογία του. Δήλωσε ότι δεν αποδέχεται τις τρεις από τις τέσσερις απολογίες του που έχουν προηγηθεί και επιχείρησε να καλύψει τους συγκατηγορουμένους τους. Τι είπε για Μιχαλολιάκο και Λαγό.

Στιγμιότυπο από την απολογία του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ρουπακιάς για δολοφονία Φύσσα: Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και επειδή ήταν πολιτικό το θέμα έγινε ό,τι έγινε

Προκλητικός εμφανίστηκε κατά την απολογία του ο Γιώργος Ρουπακιάς. Σόκαρε το ακροατήριο, χαρακτηρίζοντας "μία απλή ανθρωποκτονία" τη δολοφονία Φύσσα. "Επειδή ήταν πολιτικό το θέμα, έγινε αυτό που έγινε", είπε. Απούσα από το δικαστήριο η μητέρα του Παύλου, Μάγδα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς

Δίκη Χρυσής Αυγής: Δολοφονία Παύλου Φύσσα - Σήμερα η απολογία Ρουπακιά

Έφτασε η ημέρα που ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, Γ. Ρουπακιάς, θα πρέπει να απαντήσει στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλες τις ερωτήσεις για το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013.

Απολογίες κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Φραστικό επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού

Ένταση μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Με το "άδειασμα" του Ρουπακιά και τη "συγγνώμη" προς τον Γιάννη Λαγό, ολοκλήρωσε για σήμερα την απολογία του ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Αύριο η απολογία Ρουπακιά.

Απολογίες κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Πατέλης "έδωσε" μόνο Ρουπακιά - Δήλωσε ήσυχος με την συνείδησή του

Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης χαρακτήρισε το μήνυμα του για συγκέντρωση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας και τη δολοφονία Φύσσα ως δύο διαφορετικά γεγονότα που δεν σχετίζονται, ενώ επιχείρησε να «καλύψει» το νυν ανεξάρτητο ευρωβουλευτή, Ιωάννη Λαγό.

Ο Νίκος Μίχος

Δίκη για "Συνεργείο": Βολές Μίχου κατά Χρυσής Αυγής και Λαγού

Σημάδια διάλυσης στη Χρυσή Αυγή καταδεικνύει η απολογία του Νίκου Μίχου για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" στην Ηλιουπολη, τον Ιούλιο του 2013. Στράφηκε κατά του κόμματος και του νυν ευρωβουλευτή, Ιω. Λαγού, αποδίδοντάς τους σοβαρότατες ευθύνες.

Συναδινός: Οι αποφάσεις στη Χρυσή Αυγή λαμβάνονται από την οικογένεια Μιχαλολιάκου

Συναδινός: Οι αποφάσεις στη Χρυσή Αυγή λαμβάνονται από την οικογένεια Μιχαλολιάκου

"Ανίψια του Μιχαλολιάκου ήταν επιστημονικοί συνεργάτες στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και δεν πατούσαν το πόδι τους ποτέ" καταγγέλλει ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα όταν έμαθε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκτός Βουλής

Οι δηλώσεις της δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Με το άνοιγμα των δικαστηρίων τις επόμενες ημέρες, η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με τις απολογίες των Πατέλη και Ρουπακιά.

καρέ από αντιφασιστική πορεία για τα πέντε χρόνια δολοφονίας του Φύσσα, Μάγδα Φύσσα

Μάγδα Φύσσα για Χρυσή Αυγή: Στη δίκη χωρίς βουλευτική ιδιότητα. Το αίμα του Παύλου θα τους πνίξει

"Είναι πολύ σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έλθουν στη Δίκη με τη βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε. Θα σταματήσουν να έχουν και οι δικηγόροι τους την έπαρση που είχαν", δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα, αναφερόμενη στα μέλη της Χρυσής Αυγής.

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Αφιέρωμα σε Π. Φύσσα, Ζακ Κωστόπουλο, Καρόλα Ρακέτε

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Αφιέρωμα σε Π. Φύσσα, Ζακ Κωστόπουλο, Καρόλα Ρακέτε

Σε συνεργασία με τη διεπιστημονική κολεκτίβα του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου Forensic Architecture, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου, παρουσιάζει τρεις πολύκροτες υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απολογία του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρσκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Μιχάλαρος δήλωσε ότι ήταν σπίτι του κατά τη δολοφονία Φύσσα - Μάρτυρες τον τοποθετούν έξω από το "Κοράλλι"

Ο Αν. Μιχάλαρος ανέφερε στο δικαστήριο πως έμαθε από την τηλεόραση όσα είχαν συμβεί, αλλά και την εμπλοκή του δικού του ονόματος.

Απολογία του κατηγορουμένου Κωνσταντίνου Κορκοβίλη στην δίκη της Χρυσής Αυγής την Παρσκευή 28 Ιουνίου 2019, για τα γεγονότα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γ. Ρουπακιά το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται το τρίπτυχο "Δεν θυμάμαι, δεν ρώτησα, δεν με αφορά" στις απολογίες

Παρουσία της Περιστέρας Μπαζιάνα απολογείται σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Κ. Κορκοβίλης, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης κατέρρευσε στο εδώλιο ενώ είχε ξεκινήσει η απολογία του Κ. Κορκοβίλη στην δίκη της "Χρυσής Αυγής", την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αιφνίδια διακοπή, κατέρρευσε ο Πατέλης

Σήμερα η 367η δικάσιμος στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών με παρόντες κατηγορούμενους τους: Αναδιώτη, Καζαντζόγλου, Κομιάνο, Πατέλη, Ρουπακιά, Κορκοβίλη, Σκάλκο, Μιχάλαρο. Διακοπή μετά τη λιποθυμία Πατέλη.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, στο Εφετείο

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απειλούν με μηνύσεις τον Γ. Δήμο

Ο Ιω. Κομιανός, τον οποίο ο Γ. Δήμου κατονόμασε νωρίτερα ως το μέλος του τάγματος εφόδου Νίκαιας που του είχε πει «πάμε για μάχη» το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, υποστήριξε πως θα στραφεί νομικά εναντίον του. Κατά τα λοιπά, δήλωσε κι αυτός άγνοια για τη φονική επίθεση.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών

Δίκης Χρυσής Αυγής: "Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν αν μιλήσω" αποκαλύπτει ο Γ. Δήμου

Ο Γ. Δήμου που φέρεται να μίλησε με τον Γ. Ρουπακιά μετά τη σύλληψή του για τη δολοφονία Φύσσα, υποστήριξε ότι δέχθηκε απειλές για να μην πει την αλήθεια. Αναφέρθηκε ακόμη και την εμπλοκή του βουλευτή Γ. Λαγού αλλά και άλλων προσώπων μετά το φονικό.

Δίκη "Χρυσής Αυγής"

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρνείται τις καταθέσεις μαρτύρων, αυτοπτών και μη, ο Καλαντζόγλου

Η δήλωση του Ιω. Καζαντζόγλου ότι δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα, προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του μουσικού, Μάγδας. Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να μειώσει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων, αλλά και των κατηγορούμενων που τον εμπλέκουν στη δολοφονία.

Δίκη "Χρυσής Αυγής", στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019. Στην φωτό ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, στέλεχος  της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Βγάζαμε φωτογραφίες με ναζιστικές σημαίες...χλευαστικά"

Ο Ι. Καλαντζόπουλος απολογούμενος αναφέρθηκε στα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012, τις κατασκηνώσεις και την επίθεση στο «Συνεργείο». Αυτή την ώρα, καταθέτει για τη δολοφονία Φύσσα καθώς φέρεται ότι ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γ. Ρουπακιά το μοιραίο βράδυ.

Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσή Αυγή: Αμετανόητος ο Άγγος - Κατέκρινε το γεγονός αλλά δεν έχει πρόβλημα με τη Χρυσή Αυγή

Για δεύτερη ημέρα απολογείται ο Ιω. Άγγος, παρουσία αντιπροσωπείας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Ρουπακίας, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε γι αυτό τον μαχαίρωσε» είπε.

Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγής με πρώτη υπόθεση αυτήν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 34 ετών, μουσικού, εργάτη στη Ζώνη Περάματος, τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019. 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Άγγου με παραδοχή επικοινωνίας και δικαιολογίες

Το μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας, Ιω. Άγγος, υποστήριξε κατά την απολογία του ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση από την παρέα του Φύσσα στην καφετέρια "Κοράλλι" χωρίς ωστόσο να αντιδράσει. "Τον ήξερα τον Ρουπακιά. Τον συνάντησα στα γραφεία (της τοπικής). Ήθελα να μάθω τί έγινε και πήρε τον Πατέλη", υποστήριξε ακόμη.

Απολογίες των κατηγορουμένων στην δίκη της Χρυσής Αυγή. Στην φωτό η μητέρα του Παυλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η Μάγδα Φύσσα ξανά αντιμέτωπη με τον Ρουπακιά

Με το σχολιασμό των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο εδώλιο κάθονται 15 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανάμεσά τους και ο Ρουπακίας. Εμφανώς ταραγμένη παρακολουθεί τη διαδικασία η Μάγδα Φύσσα.

Ανοίγει σήμερα ο κύκλος των απολογιών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρχίζουν οι απολογίες με τον άνθρωπο που ειδοποίησε για τον Φύσσα

Ο άνθρωπος που κινητοποίησε τη Χρυσή Αυγή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ιωάννης Άγγος, απολογείται σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Με την έγκριση του Λαγού, όπως προκύπτει από τα τηλεφωνήματα, η πομπή μηχανών και αυτοκινήτων ξεκίνησε προς την καφετέρια.

Αίθουσα δικαστηρίου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι απολογίες

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη των απολογιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα ολοκληρώθηκε η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, ενώ ξεκίνησε και ο σχολιασμός των καταθέσεων.

Αίθουσα δικαστηρίου

Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες των κατηγορουμένων

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος, εκτιμά ότι η δίκη θα ολοκληρωθεί εντός του έτους, αν και όπως είπε, αυτό θα εξαρτηθεί και από το εάν οι κατηγορούμενοι θα προσέλθουν να καταθέσουν.

Φωτογραφία από παλαιότερη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλλαγές στις ποινές για τους διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ευνοϊκότερος είναι ο νέος Ποινικός Κώδικας αναφορικά με το κακουργηματικό αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, μία πράξη που έχει αποδοθεί και στους 18 νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα, αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη των απολογιών.

Φωτό αρχείου: Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη

Πώς σχεδιάζει ο Μητσοτάκης να "εξαφανίσει" ΧΑ και Βελόπουλο

Ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε χθες εμμέσως πλην σαφώς το στόχο της αυτοδυναμίας, ξεκαθάρισε ότι δε θα συνεργαστεί με την Ελληνική Λύση και δήλωσε ότι φιλοδοξία του είναι ΧΑ και Βελόπουλος να μείνουν εκτός Βουλής. Οι τρεις άξονες της στρατηγικής του

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίας κ. Διονύσιο.

Μητσοτάκης: Με μία σωστή κεντροδεξιά πολιτική μπορούμε να περιορίσουμε τις ακραίες δυνάμεις

“Ένας μετριοπαθής, πατριωτικός λόγος θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άμβλυνση των άκρων” εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κόρινθο όπου περιοδεύει εν όψει Β΄ γύρου περιφερειακών. Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κορινθίας. “Οι ακραίες φωνές που καπηλεύονται την Εκκλησία πρέπει να απομακρυνθούν” δήλωσε.

Ο Αρχηγός της Χ.Α, Νίκος Μιχαλολιάκος

Ακροδεξιοί σε απόγνωση: Μιχαλολιάκος καλεί Καρατζαφέρη - Κρανιδιώτη

Η συρρίκνωση των ποσοστών της ΧΑ προκαλεί πανικό στις τάξεις της με τον Νίκο Μιχαλολιάκο να ρίχνει "γέφυρες" συνεργασίας εν όψει εθνικών εκλογών, χωρίς ωστόσο να έχει βρει ακόμη πρόσφορο έδαφος. Τι αναφέρουν τα Παιχνίδια Εξουσίας.

Οπαδοί του φασιστικού κόμματος "Χρυσή Αυγή"

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η Χρυσή Αυγή έχασε το 50% των ψήφων της - Πού τη "μαύρισαν"

Στην πέμπτη θέση υποχώρησε η Χρυσή Αυγή με μέρος του κοινού της να κατευθύνεται προς τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου - Ο Γ. Λαγός είναι υπόδικος και έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εκλογές 2019: Ελεύθερος ο Θανάσης Διαβολάκης - Επίθεση από τη Χρυσή Αυγή καταγγέλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά» αφέθηκε ελεύθερος, μετά από την προσαγωγή του λόγω φραστικού επεισοδίου έξω από το 3ο Λύκειο στον Πειραιά. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει μέλη της ΧΑ για επίθεση.