news 24/7

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το κόμμα 'Χρυσή Αυγή' (ΧΑ) του οποίου επικεφαλής είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Απολογία των κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών Ευστάθιου Μπούκουρα και Χρήστου Παππά στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή - Απολογία Παππά: "Ιδεολογικές αναζητήσεις" θεωρεί τα κείμενα που εξυμνούν το Χίτλερ

Ο Χρ. Παππάς, φερόμενος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής και κουμπάρος του Νικ. Μιχαλολιάκου, απολογήθηκε στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, υποστηρίζοντας ότι ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή.

Ηλίας Παναγιώταρος

Απολογία Μπαρμπαρούση - Παναγιώταρου: Κάλυψη για Μιχαλολιάκο, ευθύνες στις τοπικές

Οι πρώην βουλευτές Κ. Μπαρμπαρούσης και Ηλ. Παναγιώταρος απολογήθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την κατηγορία της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Τι είπαν για ναζιστικό χαιρετισμό και σύμβολα.

Απολογία των κατηγορουμένων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτών Κώστα Μπαρμπαρούση, Νίκου Μίχου και Νίκου Κούζηλου στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έδωσε την ιεραρχική δομή ο Μίχος - "Το κόμμα ήταν αρχηγικό"

Ανατροπή στις υπερασπιστικές αρνήσεις για ιεραρχική δομή στη Χρυσή Αυγή και για μη ύπαρξη εγγεγραμμένων μελών έφερε η απολογία του Νικ. Μίχου. Χαρακτήρισε το κόμμα αρχηγικό, με πρώτο στην ιεραρχία το Νικ. Μιχαλολιάκο.

Στιγμιότυπο από την μεταγωγή των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής στον Εισαγγελέα (Φωτογραφία αρχείου)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έκθετος ο Μιχαλολιάκος - "Ήξεραν από το βράδυ", λέει ο Μίχος για τον φόνο Φύσσα

Εν μέσω χειροκροτημάτων διέκοψε η απολογία του Νικ. Μίχου, καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους. Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι ο Νικ. Μιχαλολιάκος ήξερε από το βράδυ για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Απολογία του πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Κασιδιάρης: "Ποινικά αδιάφοροι" οι αγκυλωτοί σταυροί - Έμαθε για τον Ρουπακιά από τις ειδήσεις

Επίκληση στην ελευθερία της έκφρασης και στη νομιμότητα έκανε πολλές φορές ο Ηλίας Κασιδιάρης, απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Προσπάθησε να απεμπλέξει τη Χρυσή Αυγή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Απολογία του πρώην βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη στην δίκη της Χρυσής Αυγής ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Καλουργημάτων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κασιδιάρης τώρα καταδικάζει τη βία - "Ιστορική κριτική" τα άρθρα για τον Χίτλερ

Σε εξέλιξη η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στο Εφετείο. "Ξεκάθαρα είμαι αντίθετος και καταδικάζω οποιαδήποτε πράξη βίας και εγκλήματα πολέμου", υποστήριξε. Μετά από 2,5 χρόνια υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επανεμφανίστηκαν και βρίσκονται στη δικαστική αίθουσα για να παρακολουθήσουν την απολογία του. Παρούσα στο δικαστήριο και η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Φωτογραφία αρχείου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της απολογίας για τον Κασιδιάρη - Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

Ο στενός συνεργάτης του Νικ. Μιχαλολιάκου, Ηλίας Κασιδιάρης, έχει κληθεί να προσέλθει στο Μέγαρο του Εφετείου σήμερα, Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Από νεοναζί... "αντάρτης". Ο Ηλιόπουλος ισχυρίστηκε ότι θα πολεμούσε τον Χίτλερ

Ο πρώην βουλευτής Παν. Ηλιόπουλος απολογούμενος αρνήθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είχε σχέση με το ναζισμό, ενώ δικαιολόγησε τις πύρινες ομιλίες του Νικ. Μιχαλολιάκου, κάνοντας λόγο για «φραστική παρεκτροπή».

Απολογία της πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απολογία Ζαρούλια με φαντασιώσεις για πολιτική δίωξη

Ακολουθώντας την επίσημη γραμμή, ότι η δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή είναι πολιτική δίωξη, η Ελένη Ζαρούλια, πρώην βουλευτής και σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου, απολογήθηκε μέσα σε περίπου 20 λεπτά. Ξέσπασε κατά των αλλοδαπών.

Ελένη Ζαρούλια και Νίκος Μιχαλολιάκος

Απολογείται η Ζαρούλια και προϊδεάζει για Μιχαλολιάκο

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, όσα πρόκειται να υποστηρίξει η πρώην βουλευτής θα αποτελέσουν προάγγελο των ισχυρισμών του Νικ. Μιχαλολιάκου. Στο παρελθόν, άλλωστε, έχει κάνει λόγο για παράνομες πολιτικές διώξεις και βουλευτές πολιτικούς κρατούμενους.

Απολογία Γιώργου Γερμενή

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Ο ηλίθιος (ο Ρουπακιάς) και η παρέα του κατέστρεψαν τη Χρυσή Αυγή"

Ο πρώην βουλευτής, Γ. Γερμενής, γνωστός ως Καιάδας, υποστήριξε, απολογούμενος στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ότι διώκεται πολιτικά επειδή εκλέχθηκε με τη Χρυσή Αυγή.

H Μάγδα Φύσσα στη δίκη για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου

Μάγδα Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: "Το παιδί μου γιατί το σκοτώσατε;"

Η πολιτική θέση του πρώην βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ότι τον ενδιαφέρουν τα Ελληνόπουλα και η πατρίδα προκάλεσε την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα. Απολογούμενος ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε κυρίως στις ομάδες ατόμων στη Νίκαια και στον Πειραιά, με "πολιτική ανωριμότητα", που διέθεταν "στυλ μιλιταριστικό".

Δίκη Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αρχίζουν οι απολογίες των βουλευτών

Με την ολοκλήρωση των απολογιών του Νίκ. Παπαβασιλείου, εμπλεκόμενου στην επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Cointreau, και της αστυνομικού Βενετίας Πόπορη, φερόμενης πληροφοριοδότη της Χρυσής Αυγής, το δικαστήριο κάλεσε τους δύο πρώτους βουλευτές προκειμένου να απολογηθούν την Τετάρτη.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Τρελή" επιχείρησε να βγάλει τη σύζυγο του Γ. Ρουπακιά η Νίτσα Σκαρπέλη

Η Νίτσα Σκαρπέλη υποστήριξε στη δίκη της Χρυσής Αυγής πως η ίδια μίλησε μία φορά μαζί της το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την πρόεδρο να επικαλείται διαφορετικά στοιχεία σύμφωνα με την άρση απορρήτου.

Ο Ιωάννης Λαγός

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Ο Λαγός είχε πυγμή για αυτό είπα 'ο άντρακλάς μου δέρνει'"

Η πρώην αρραβωνιαστικιά του ευρωβουλευτή Ιω. Λαγού, Νικόλ Μπενέκη, απολογήθηκε στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της επαγγελματικό μέλος και όχι οπαδό.

Δίκη Χρυσής Αυγής, απολογία Δ. Λιακόπουλου για την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Δίκη Χρυσής Αυγής: Την ερχόμενη εβδομάδα οι απολογίες των βουλευτών

Περίπου έξι κατηγορούμενοι υπολείπονται, προκειμένου τη σκυτάλη των απολογιών να λάβει η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα απολογήθηκε ο Δ. Λιακόπουλος για τη δολοφονία του Λουκμάν Σαχζάντ.

Εικόνα από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή: 4+1 καταδίκες της ηγεσίας

Καταδικαστικές είναι οι περισσότερες αποφάσεις σε βάρος πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Από την επίθεση σε βάρος του «Συνεργείου» μέχρι τους πυροβολισμούς στην κηδεία Ντερτιλή, πλέον έχει έρθει η ώρα που η ελληνική Δικαιοσύνη εκδίδει τις αποφάσεις της για υποθέσεις που έχουν φέρει στο εδώλιο την μέχρι πρότινος κοινοβουλευτική ομάδα.

Δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκαλεί ο πυρηνάρχης Πειραιά ανήμερα της δολοφονίας Φύσσα

Ο πρώην πυρηνάρχης Πειραιά, Θ. Μπαρέκας, απολογούμενος με προκλητικό τρόπο στη δίκη της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ιω. Λαγό και μίλησε για προπαγάνδα σε βάρος του κόμματος, επειδή τα ποσοστά του ήταν ανοδικά.

H Μάγδα Φύσσα στη δίκη για τη δολοφονία του γιου της, Παύλου

Δέκα στιγμές που σημάδεψαν τη δίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σχεδόν πέντε από την έναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση, το News247 ξεχώρισε δέκα στιγμές, οι οποίες έμειναν χαραγμένες στους παράγοντες της ακροαματικής διαδικασίας.

Στιγμιότυπο από αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για την δίκη της "Χρυσής Αυγής"

Ξέρετε κανέναν χρυσαυγίτη;

Μπορεί οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής να επέστρεψαν στο μικροαστικό μαντρί, ωστόσο παραμένουν έτοιμοι να χειροκροτήσουν ξανά τους επόμενους μικρούς φύρερ.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος μεταφέρεται από άνδρες των ΕΚΑΜ στον ανακριτή στα δικαστήρια της Ευελπίδων αργά το βράδυ του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Χρυσή Αυγή: Ένοχοι Παναγιώταρος - Μπαρμπαρούσης

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών επιβλήθηκε στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρο και Κων. Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή το 2013.

Στιγμιότυπο από τη Δίκη Χρυσής Αυγής την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Έμειναν οι γιαγιάδες, φύγαμε εμείς"

Ολοκληρώθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής η απολογία του φερόμενου Πυρηνάρχη Περάματος, Αναστ. Πανταζή, για την επίθεση κατά των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το 2013. Επιχείρησε να ρίξει όλες τις ευθύνες στους παθόντες.

Στιγμιότυπο από αίθουσα δικαστηρίου

Οι δέκα υποθέσεις που θα απασχολήσουν το νέο δικαστικό έτος

Η έναρξη του νέου δικαστικού έτους 2019-2020 σηματοδοτεί εξελίξεις σε σημαντικές υποθέσεις πολιτικού ενδιαφέροντος αλλά και σε στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη. Το News 24/7 παρουσιάζει τις δικογραφίες που θα απασχολήσουν τους επόμενους μήνες.

Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή για Λαγό και Μίχο

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στους δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στο Συνεργείο. Σε ποινές από 5 έως 11 μήνες καταδικάστηκαν οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι.

Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι Λαγός και Μίχος για το Συνεργείο

Το δικαστήριο αποφάσισε καταδίκη για τους πρώην βουλευτές Ιω. Λαγό και Νικ. Μίχο και ακόμη πέντε άτομα για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013. Αντίστοιχα καταδικάστηκαν ακόμη πέντε άτομα για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία ως μέλη του τάγματος εφόδου.

Δίκη της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αλυσιδωτή η επικοινωνία Καζαντζόγλου - Πατέλη - Λαγού

Ο Διον. Αγιοβλασίτης απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Καζαντζόγλου, Πατέλη και Λαγού, με την εισαγγελέα να σχολιάζει: "Καταλαβαίνω ότι περιμένατε εντολή".

Δίκη Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κενό μνήμης για το τηλεφώνημα με τον Λαγό

Τον ισχυρισμό ότι επιχείρησε να αποτρέψει τη συμπλοκή με τους αφισσοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013 εξέφρασε στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Χρ. Χατζηδάκης, επιχειρώντας να παρουσιάσει πως ήταν φίλοι με τους παθόντες. Και αυτός δεν μπόρεσε να θυμηθεί σημαντικές λεπτομέρειες.

Δίκη Χρυσής Αυγής

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Πήγα να τους χωρίσω και τις έφαγα"

Τη γραμμή «τσακώνονταν συνάδελφοι και πήγα να τους χωρίσω» προέταξε ο πρώτος κατηγορούμενος που απολογήθηκε στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ το 2013.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Προκλητικές απολογίες - χωρίς τέλος οι αντιφάσεις

Ο Αν. Πανταζής απολογούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι διετέλεσε πυρηνάρχης της ΤΟ Περάματος, υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, χαρακτηρίζοντάς τους "υποκινούμενους".

Δίκη "Χρυσής Αυγής", στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ξεκινούν οι απολογίες για την επίθεση κατά του ΚΚΕ

Στον τρίτο κύκλο απολογιών μπαίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Σήμερα ξεκινούν οι απολογίες των τεσσάρων συνολικά κατηγορουμένων για την άγρια επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα το 2013.

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Δίκη Χρυσής Αυγής: "Δεν είμαι οπαδός. Μου έταξαν λεφτά για να φωτογραφηθώ σε εκδηλώσεις"

Να δικαιολογήσει τις φωτογραφίες στη δικογραφία που τον θέλουν να συμμετέχει σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής επιχείρησε ο Κ. Παπαδόπουλος, κατηγορούμενος για την επίθεση κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών το 2012 στο σπίτι τους στο Πέραμα.

Στιγμιότυπο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή: Απαλλαγή των κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας για το "Συνεργείο" - "Δείχνει" τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Χωρίς να προχωρήσει στην ουσία της επίθεσης κατά του κοινωνικού χώρου "Συνεργείο", η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων υποστηρίζοντας πως "υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα" εξαιτίας του νέου Ποινικού Κώδικα.