Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα το “ραντεβού” με την εισαγγελέα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα το “ραντεβού” με την εισαγγελέα
Από την απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου. Eurokinissi

Στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης επί της ενοχής ή μη των 68 κατηγορουμένων μπαίνει πλέον η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έτοιμοι να ακούσουν την εισήγηση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου είναι οι εμπλεκόμενοι στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το «ραντεβού» δόθηκε πριν περίπου ένα μήνα, όταν με την ολοκλήρωση της απολογίας του Νικ. Μιχαλολιάκου το δικαστήριο κήρυξε το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας, δίνοντας την 18η Δεκεμβρίου ως την ημερομηνία που η εισαγγελέας της έδρας θα αγόρευε επί της ενοχής ή μη των 68 κατηγορουμένων.

Εφόσον η εισαγγελική λειτουργός δηλώσει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στην τοποθέτησή της, τότε θα ξεκινήσει κανονικά την αγόρευσή της, διαφορετικά θα χρειαστεί να πάρει ορισμένες ακόμη ημέρες προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο της. Η πρόταση της εισαγγελέως αναμένεται να διαρκέσει περισσότερο από μία δικάσιμο, εξαιτίας του όγκου των στοιχείων που καλείται να λάβει υπόψη.

Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν και οι αριθμοί της δίκης: 68 συνολικά άτομα έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν εκ των οποίων οι 65 για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Δεκαοχτώ εξ αυτών είναι νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Στη διάρκεια των 362 συνεδριάσεων έχουν εξετασθεί 147 μάρτυρες κατηγορίας και στη συνέχεια, από το Φεβρουάριο 2018 έως τον Μάρτιο 2019, η δίκη πέρασε στη φάση της ανάγνωσης εγγράφων, αρχικά των εγγράφων του κατηγορητηρίου, στη συνέχεια αυτών που κατέθεσε η πολιτική αγωγή και μετά αυτών που κατέθεσε η υπεράσπιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα