Δίκη για Δώρα Ζέμπερη: Ο δράστης την μαχαίρωσε 14 φορές στην καρδιά

Δίκη για Δώρα Ζέμπερη: Ο δράστης την μαχαίρωσε 14 φορές στην καρδιά
Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Eurokinissi

Συνταρακτικές λεπτομέρειες στη δίκη για την δολοφονία της 32χρονης εφοριακού με τα χτυπήματα να δείχνουν το μένος του δράστη και την ανθρωποκτόνο πρόθεση, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.

14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες δέχτηκε η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη από το δολοφόνο της,  ο οποίος, όπως είπε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο ο ιατροδικαστής, είχε πρόθεση να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, η σφοδρότητα των χτυπημάτων δείχνει ξεκάθαρα το μένος του δράστη και ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Αίσθηση προκάλεσε η διάσταση στις απόψεις των επιστημόνων γύρω από τα δείγματα DNA που ανιχνεύτηκαν από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την πραγματογνώμονα της Αστυνομίας , τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα. Αντίθετα, ο τεχνικός σύμβουλος που διορίστηκε από την οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη, εκφράζει στην πραγματογνωμοσύνη του την άποψη ότι εκτός από το βιολογικό υλικό του 58χρονου κατηγορούμενου  προκύπτουν στοιχεία που παραπέμπουν στην παρουσία και τρίτου προσώπου. Ετσι, δεν αποκλείεται να κληθεί και ο ίδιος ο κ. Φιτσιάλος να καταθέσει ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, μετά το αίτημα που έγινε από την πολιτική αγωγή.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο προιστάμενος της Δώρας Ζέμπερη στη ΔΟΥ Πειραιά, υποστηρίζοντας ότι η άτυχη εφοριακός δεν χειριζόταν δύσκολες υποθέσεις και όπου υπήρχε πρόβλημα, ο ίδιος την βοηθούσε.

«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες η άτυχη κοπέλα είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο και ακόμα 90 που ήταν σε εκκρεμότητα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου 2018.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα