Καλλίτσης: “Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο”

Καλλίτσης: “Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο”
Ο Πάνος Καλλίτσης και η Έλενα Χριστοπούλου σε θεατρική πρεμιέρα το 2013 NDP Photo

Κατά την αγόρευσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή των celebrities, Παν. Καλλίτση, και της τότε συζύγου του, Έλενας Χριστοπούλου.

Καταπέλτης σε βάρος των ανδρών, και κυρίως του αστυνομικού, που κάθονται στο εδώλιο για την επίθεση σε βάρος του κομμωτή Παν. Καλλίτση και της τότε συζύγου του και booker μοντέλων, Έλενας Χριστοπούλου, υπήρξε ο εισαγγελέας του Μικρού Ορκωτού Εφετείου.

Στην αγόρευσή του, ο εισαγγελικός λειτουργός απέδωσε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στον κατηγορούμενο αστυνομικό, αφού λόγω της ιδιότητάς του όφειλε να προστατεύει τους πολίτες, και όχι να συμμετέχει σε επιθέσεις που ενδεχομένως να προκαλέσουν απώλεια κάποιας ζωής. «Δύο άνθρωποι φιλήσυχοι εργατικοί βρέθηκαν ξαφνικά να βιώνουν αυτό το περιστατικό, να δέχονται επίθεση να τραυματίζονται να καταλήγουν στα νοσοκομεία. Θα μπορούσαν να μην υπάρχουν στη ζωή. Γιατί κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους σχεδίαζαν να τους πάρουν χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «ο πιο υπεύθυνος σ’ αυτή την υπόθεση είναι ο αστυνομικός που έχει πάρει όρκο να φυλάει τους πολίτες. Βρήκε έναν άνθρωπο που βγήκε από το φρικτό περιβάλλον της φυλακής, ευάλωτο, ξέροντας ότι είναι κρατούμενος και του ενέπνευσε την ιδέα της ληστείας».

Πρότεινε δε την ενοχή του 45χρονου που φέρεται να πυροβόλησε τον κομμωτή, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ληστείας, αλλά και του αστυνομικού για απλή συνέργεια στην απόπειρα ληστείας. Όσο για τον Ιρακινό κατηγορούμενο ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά να καταδικαστεί για την απόπειρα ληστείας. «Δεν περίμεναν από έναν κομμωτή να είναι κομάντο, σκέφτηκαν «θα πάμε εκεί και θα κατεβάσει τα παντελόνια, σιγά τώρα ο κομμωτής!». Δεν ξέρεις όμως πως αντιδρά ο άλλος, όταν προσπαθείς να τον ταπεινώσεις εμφανίζονται τα ένστικτα! Αντέδρασε ο Καλλίτσης και εκεί την πατήσανε».

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του 45χρονου πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και για αυτό πυροβόλησε στα πόδια το διάσημο κομμωτή, ο εισαγγελέας είπε: «από τη στιγμή που έχεις σιδερικό στα χέρια σου, βάζεις σφαίρες, το σηκώνεις προς την κατεύθυνση που ρίχνεις και τους πετυχαίνεις είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας. Αν δεν θέλεις να σκοτώσεις το πετάς το όπλο σου. Δεν μπορείς να ρίχνεις σφαίρες, αυτό σημαίνει ότι αδιαφορείς και αποδέχεσαι και τον ενδεχόμενο θάνατο. Τί είναι οι πυροβολισμοί στα πόδια; Είναι αστείο; Τι είναι οι άνθρωποι; Κούκλες από άχυρα; Αν δεν θες να σκοτώσεις, σηκώνεις το όπλο σου πάνω στους γλάρους και τις μπεκάτσες».

“Ο Καλλίτσης λέει ψέμματα”

Είχαν προηγηθεί η απολογίες των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, καθώς ο κατηγορούμενος αστυνομικός δεν προσήλθε στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του.

Από την μία, ο 45χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και μάλιστα στράφηκε κατά των θυμάτων του, λέγοντας πως ψεύδονται. Μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Είναι ψέμα ότι σήκωσα το όπλο και πυροβόλησα τον Καλλίτση εξ επαφής. Ήμασταν σε πάλη, προσπαθούσα να τον απωθήσω. Η Χριστοπούλου έφυγε, κανείς δεν την πέιραξε. Είχα όλη την ευχέρεια να βάλω το όπλο στην καμπίνα και να πυροβολήσω. Δεν το έκανα. Έμεινα με τον Καλλίτση στο γκαράζ, παλεύαμε, τον πυροβόλησα στο πόδι για να μπορέσω να φύγω. Με κυνήγησε, τον ξαναπυροβόλησα, αποδεικνύεται ότι δεν είχα πρόθεση να τον σκοτώσω. Δεν τον πυροβόλησα στο κεφάλι. Θέλαμε να τους κατεβάσουμε από το αυτοκίνητο και να ψάξουμε αποκλειστικά για χρήματα». Κατά τον κατηγορούμενο, οι Π. Καλλίτσης και Έλενα Χριστοπούλου προσπάθησαν να δώσουν δραματικό τόνο στο δικαστήριο. «Είναι ψέμα ότι μου τράβηξε ο Καλλίτσης την κουκούλα. Ψέμα ότι βγήκε να υπερασπιστεί τη συζυγό του και τον πυροβόλησα στην καρδιά» είπε στο δικαστήριο.

Ο Ιρακινός κατηγορούμενος πάλι, ζήτησε συγγνώμη για ότι έχει συμβεί. Κατά την απολογία του, ανέφερε πως έκανε λάθος: «είμαι βλάκας, μπήκε ο διάολος μέσα μου. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη, δεν είμαστε άγγελοι. Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο να σπάσουμε το τζάμι και να κλέψουμε».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης και στη συνέχεια αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα