Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Νέα βίαιη προσαγωγή μάρτυρα

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Νέα βίαιη προσαγωγή μάρτυρα

Την έντονη αντίδραση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου προκάλεσε η άρνηση μάρτυρα κατηγορητηρίου, αστυνομικού και γιου του βασικού κατηγορούμενου, να προσέλθει για να καταθέσει.

Τους δύο γιους του βασικού κατηγορούμενου για την εξαφάνιση και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, προσπαθεί να φέρει ενώπιόν του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, που ήδη έχει διατάξει τη βίαιη προσαγωγή τους.

Για δεύτερη φορά, το δικαστήριο διέταξε να προσαχθεί έστω και βιαίως ο γιος του 73χρονου, καθώς ο μάρτυρας δεν προσήλθε, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με το συνήγορο του πατέρα του, ο μάρτυρας, ο οποίος είναι αστυνομικός, από τον Αύγουστο του 2018 είχε προαχθεί στο βαθμό του υπαστυνόμου Β´ και παράλληλα είχε αποστρατευθεί από την υπηρεσία του, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ακολούθησε η κατάθεση του δεύτερου γιου του κατηγορούμενου, ο οποίος είναι κι αυτός αστυνομικός, ενώ υπήρξε και φίλος του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου. Όπως ήταν αναμενόμενο, κλήθηκε να απαντήσει γιατί δεν παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες στο δικαστήριο ως όφειλε, με τον ίδιο να απαντά πως έχει δεχθεί απειλές και φοβόταν.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έμαθε για την εξαφάνισή του τηλεφωνικώς από τη μητέρα του. Όπως είπε, όταν συζητούσαν με την οικογένειά του για το θέμα, δεν μπορούσαν να δώσουν κάποια λογική εξήγηση για το τι έχει γίνει.

Δικαστής: «Οι κανόνες λένε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να ενεργούν με αμεροληψία και να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των πολιτών. Τι κάνατε για τον πολίτη Μάριο;»

Μάρτυρας: «Προέτρεπαν την μητέρα του να πάει στην αστυνομία.»

Δικαστής: «Οι αστυνομικοί πρέπει να προβαίνουν σε ενέργειες για την πρόληψη αδικημάτων;»

Μάρτυρας: «Σας είπα.»

Πρόεδρος: «Δε μας βοηθάτε κύριε μάρτυρα. Ακούσατε ότι ο Μάριος εθεάθη με κάποιους, δεν τον ψάξατε;»

Μάρτυρας: «Συζητήθηκε αυτό, αλλά οι πληροφορίες μπορεί να μην ίσχυαν.»

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα