Δίκη Πισπιρίγκου: Απαντήσεις στην υπεράσπιση καλείται να δώσει ο Μάνος Δασκαλάκης

Δίκη Πισπιρίγκου: Απαντήσεις στην υπεράσπιση καλείται να δώσει ο Μάνος Δασκαλάκης
Μάνος Δασκαλάκης eurokinissi

Στις ερωτήσεις της υπεράσπισης της εν διαστάσει συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου, καλείται να απαντήσει ο Μάνος Δασκαλάκης. Τι είχε υποστηρίξει την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του.

Με την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη που άνοιξε τον κύκλο της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, θα συνεχιστεί σήμερα η δίκη της 34χρονης, προσωρινά κρατούμενης, κατηγορούμενης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Στο βήμα του μάρτυρα θα βρεθεί γα δεύτερη δικάσιμο ο 31χρονος εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος αναμένεται να εξεταστεί από την υπεράσπιση της μητέρας των τριών παιδιών που κατά τις δικαστικές αρχές χάθηκαν από εγκληματικές ενέργειες της 34χρονης. Η διαδικασία σήμερα αναμένεται δύσκολη και σίγουρα με αρκετή ένταση για τις δύο πλευρές.

Την πρώτη ημέρα της κατάθεσης του, στις 31 Ιανουαρίου, Μάνος Δασκαλάκης, αφού ανέφερε πως δεν υπήρχε ούτε η παραμικρή υπόνοια ώστε να αμφισβητηθεί η κατηγορουμένη ως “μία υποδειγματική μητέρα” συνέχισε επιχειρώντας να στηρίξει το κατηγορητήριο το οποίο συνδέει τα ιατρικά επεισόδια που εμφάνιζαν τα παιδιά τους με την κατάσταση που υπήρχε μεταξύ τους.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα πρώτα σύννεφα που άρχισαν να διαλύουν την “τελειότητα” στον κοινό βίο με την τότε σύζυγο του που ήρθαν το 2019 με την απώλεια της Μαλένας που απεβίωσε στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Αγλαϊα Κυριακού ενώ είχε ήδη αντιμετωπιστεί με απόλυτη επιτυχία λευχαιμία που είχε εμφανίσει.

Πριν από αυτό, περιέγραψε μία ιδανική συνθήκη που, όπως ανέφερε, δεν επηρεάστηκε ιδιαίτερα όταν το 2018 είχε μία εξωσυζυγική σχέση για την οποία “η κατηγορουμένη με συγχώρεσε”. Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επισταμένως από την Εισαγγελέα Έδρας να διευκρινίσει αν τελικά ήταν ή όχι καλές οι σχέσεις μεταξύ τους, με τον ίδιο να απαντά πως όλα έβαιναν ομαλά. Ο Μάνος Δασκαλάκης κατέθεσε πως η ομαλότητα διαταράχθηκε το 2021 όταν η Πισπιρίγκου έκανε σχέση με άλλον, οπότε εκείνος έφυγε από το σπίτι, προσδιορίζοντας σε εκείνο το χρονικό σημείο τον καθοριστικό κλονισμό του γάμου τους.

Συνέδεσε μάλιστα εκείνη την αναχώρηση του με τον, σε πολύ λίγο διάστημα μετά, θάνατο της Ίριδας.

Στις διευκρινιστικές ερωτήσεις της Εισαγγελέα ο Μάνος Δασκαλάκης είχε απαντήσει πως η “οικογενειακή μας ζωή ήταν καλή” αλλά ότι ως ζευγάρι είχαν καυγάδες. Μάλιστα ο μάρτυρας είχε ζητήσει να διευκρινίσει τις απαντήσεις του, λέγοντας: “Επειδή κάπου μπερδευτήκαμε! Σεξουαλικές σχέσεις υπήρχαν με την κατηγορούμενη. Μόνο αυτό..”.

Είχε ακολουθήσει μάλιστα ο εξής διάλογος:

Εισαγγελέας: Εσείς αν μπερδευτήκατε, εμείς δεν μπερδευτήκαμε.

Μάνος Δασκαλάκης: Ναι, μπερδεύτηκα εγώ, χίλια συγγνώμη

Εισαγγελέας: Ρώτησα αν οι σχέσεις ήταν πάντα άψογες και λέω πώς ήταν άψογες αφού ο ένας ήταν εδώ και ο άλλος ήταν εκεί και έμπαινε και έβγαινε από το σπίτι; Δεξιά και αριστερά; Αυτά για να προσέχουμε όταν καταθέτουμε. Όταν μπερδευόμαστε, να λέμε μπερδεύτηκα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στο δικαστήριο πως θεωρεί ότι η κατηγορούμενη, σκότωσε την Τζωρτζίνα όταν εκείνος της είπε πως θα φύγει από το σπίτι, όπου είχε γυρίσει για να “σταθούμε στο παιδί”. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε αποφάσισε να φύγει για ακόμη μία φορά τότε, καθώς η κατηγορούμενη του ζητούσε να μείνει για εκείνη και όχι για το παιδί που πλέον ήταν παραπληγικό. Μετά από εκείνη την τελευταία αναχώρηση του η Τζωρτζίνα εισήχθη στο Νοσοκομείο. Ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για το παιδί.

Για εκείνη την ημέρα που αποφάσισε να φύγει από το σπίτι , ο Μάνος Δασκαλάκης ρωτήθηκε από την πρόεδρο:

Πρόεδρος: Και φτάνουμε στις 15 Ιανουαρίου του 2022 που είναι μια σημαδιακή ημερομηνία..

Μάνος Δασκαλάκης: Ανακοίνωσα στην κατηγορουμένη ότι καλύτερα να φύγω από το σπίτι. Είχαμε συμφωνήσει να είμαστε μαζί για το παιδί αλλά της είπα πως είναι καλύτερα να φύγω από το σπίτι και να μην ξεκινήσουμε τα ίδια. Γιατί τότε το παιδί πήγαινε μια χαρά . Τα πήγαινε περίφημα. Όντας παραπληγικό, η πορεία του είναι ανοδική. Και της είπα της κατηγορουμένης ότι καλύτερα να φύγω κι έδειχνε ότι συμφωνεί ,η αλήθεια είναι. Δεν υπήρχαν εντάσεις καθόλου.

Πρόεδρος: Για ποιον λόγο αν τελικώς αποδειχθεί ότι στις 21 Γενάρη η κατηγορουμένη δολοφόνησε με τον τρόπο που αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα την κόρη σας; Γιατί λοιπόν να το κάνει, δεύτερη φορά;

-Μάνος Δασκαλάκης: Ίσως γιατί δεν πέτυχε την πρώτη φορά. Αυτό το διάστημα να σας πω ότι ήταν πάνω – καταπάνω στην Τζωρτζίνα, την έπαιρνε στον ώμο της, την πήγαινε για μπάνιο, δεν ήθελε κανένας να το αναλαμβάνει αυτό. Πιο πάνω καταπάνω δεν γινόταν και θεωρώ ότι ίσως το έκανε για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια.

Ο πατέρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι θεωρεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δολοφόνησε την Τζωρτζίνα “για να με τιμωρήσει”.

Η προσέγγιση αυτή, κατά τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια καταρρίπτει το βασικό σκεπτικό των αρχών που δέχονται ότι κίνητρο της Ρούλας Πισπιρίγκου στις δολοφονίες των παιδιών της ήταν να “κρατήσει τον Μάνο Δασκαλάκη κοντά της”. Κατά τον κ. Κούγια, η θέση του μάρτυρα πως η Τζωρτζίνα έχασε την ζωή της για να τιμωρηθεί ο ίδιος, καταρρίπτει το σκεπτικό παραπομπής και ακυρώνει το κίνητρο που της απέδωσαν οι αρχές.

Σήμερα αναμένεται πως ο κ. Κούγιας θα υποβάλλει σειρά ερωτήσεων στον μέχρι πρότινος σύζυγο της εντολέα του με στόχο να αναδείξει πως δεν είναι αξιόπιστος. Στο τέλος της πρώτης ημέρας κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη άλλωστε ο κ. Κούγιας είχε δηλώσει πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΜΟΔ “κάποιος θα βρεθεί κατηγορούμενος”, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται σε κάποιον που θα αναδειχθεί ως νέος κατηγορούμενος για τον θάνατο της 9χρονης.

Ο Δασκαλάκης ανέφερε στο δικαστήριο πως όσα κατέθεσε κατά της 34χρονης, όπως είπε, τα συνειδητοποίησε εκ των υστέρων και αφού ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πριν από την ποινική αποτίμηση των στοιχείων που έκανε η Δικαιοσύνη, ο μάρτυρας τόνισε πως δεν είχε λόγο να αμφιβάλει: “Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα! Είχα μία αιτία θανάτου από ηπατική ανεπάρκεια για την Μαλένα και άλλη μία από αγενεσία φλεβοκόμβου για την Ίριδα”. Σημείωσε δε, πως αν υπήρχε έστω και η παραμικρή αμφιβολία όταν χάθηκε η Μαλένα το 2019 ,θα είχε πάρει ο ίδιος δραστικά μέτρα και “δεν θα ακολουθούσε τίποτα από όλα αυτά”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα