Δίκη Πισπιρίγκου:”‘Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου” απάντησε στον Κούγια ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου

Δίκη Πισπιρίγκου:”‘Εχω ήσυχη τη συνείδησή μου” απάντησε στον Κούγια ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου
Ρούλα Πισπιρίγκου eurokinissi

Η εξέταση του αναισθησιολόγου του Καραμανδάνειου από τον συνήγορο της Ρ. Πισπιρίγκου. Οι αναφορές στον χρόνο που χρειάστηκε ο γιατρός για να πάει στο νοσοκομείο και στη διάρκεια της ανάνηψης.

Έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη” είπε ο αναισθησιολόγος Ιωάννης Χασαπόπουλος εξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξη Κούγια ο οποίος του είπε πως παρέτεινε την ανάνηψη “για να καλυφθείτε” .

Η εξέταση του αναισθησιολόγου που έκανε ανάνηψη στην Τζωρτζίνα για περίπου 50 λεπτά όταν το κοριτσάκι υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο αφορούσε το θέμα του χρόνου που έκανε να πάει στο νοσοκομείο ο μάρτυρας αλλά και του χρόνου που διήρκεσε η ανάνηψη, καθώς το παιδί υπέστη ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη και έμεινε τετραπληγικό.

Ο κ. Κούγιας ρώτησε τον αναισθησιολόγο γιατί έλειπε από το Νοσοκομείο αφού ήταν σε εφημερία.

Μάρτυρας: «Είπα και πριν ότι ήμουν σε μικτή εφημερία. Δηλαδή σε ετοιμότητα στο σπίτι μου.»

Συνήγορος: «Αυτό καθορίζεται με κάποιο έγγραφο;»

Μάρτυρας: «Από το πρόγραμμα των εφημεριών.»

Συνήγορος: «Άρα αν το δικαστήριο ζητήσει το έγγραφο θα το αναγράφει;»

Συνήγορος: «Ναι».

Στον επόμενο κύκλο ερωτήσεων ο συνήγορος επιστρατεύοντας και το google map ζήτησε να μάθει τον χρόνο που έκανε να φθάσει το Νοσοκομείο αφότου ειδοποιήθηκε ο μάρτυρας , με τον κ. Χασαπόπουλο να απαντά πως είχε φθάσει στον θάλαμο σε πέντε λεπτά καθώς το σπίτι του δεν απέχει ούτε 2 χιλιόμετρα από το Καραμανδάνειο.

Συνήγορος: «Όταν φτάσατε από την ώρα που παρκάρατε μέχρι να φτάσετε στο δωμάτιο πόση ώρα πέρασε;»

Μάρτυρας: «Σας είπα συνολικά σε 5 λεπτά ήμουν εκεί.»

Συνήγορος: «Ο κ. Δασκαλάκης μας είπε εδώ, ότι έφτασε πριν από εσάς στο νοσοκομείο και έκανε τουλάχιστον δέκα λεπτά να φτάσει.»

Μάρτυρας: «Δεν ξέρω τι έκανε ο κ. Δασκαλάκης και πότε ειδοποιήθηκε.»

Συνήγορος: «Εδώ μας είπε ότι μπήκαν οι γιατροί, άρχισαν την ΚΑΡΠΑ τον πήρε τηλέφωνο η κατηγορούμενη και μετά από 10 λεπτά αφού έφτασε, ήρθατε και εσείς. Τι λόγο έχει να πει ψέματα;»

Μάρτυρας: «Εμένα δεν μου ζήτησαν ποτέ κάποια ευθύνη. Αντίθετα η κατηγορούμενη έχει εκφραστεί θετικά για τη βοήθεια που είχε το παιδί. Είδαν την προσπάθεια. Ο κ. Δασκαλακης λίγες μέρες μετά, έκανε μια χειρονομία που μου έκανε εντύπωση. Ανήμερα του Πάσχα, με πήρε τηλέφωνο για να μου ευχηθεί χρόνια πολλά για να με ευχαριστήσει. Αυτό με συγκίνησε και δεν το περίμενα.»

Ο κ. Κούγιας στην συνέχεια υπέβαλε ερωτήσεις για την διάρκεια της ανάνηψης αφού πρώτα ρώτησε τον μάρτυρα αν γνωρίζει και επιβεβαιώνει πως μετά από 10 λεπτά ανακοπής ο εγκέφαλος παθαίνει ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μάρτυρας: «Αν δεν υπάρξει παρέμβαση στα πρώτα λεπτά από την εμφάνιση συμπτωμάτων της ανακοπής, ναι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Για αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινάει ΚΑΡΠΑ ακόμα και από κάποιον περαστικό.»

Συνήγορος: «Άρα η γιατρός στην περίπτωση  της Ίριδας που σταμάτησε στα 30 λεπτά έκανε λάθος;»

Μάρτυρας: «Το πρωτόκολλο λέει όντως 30 λεπτά, αλλά δεν είναι δεσμευτικό. Εγώ δεν θα απολογηθώ που έκανα παραπάνω. Έκανα ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό και έχω τη συνείδηση μου ήσυχη.»

Μάρτυρας: «Για να καλυφθείτε τα κάνατε αυτά. Ξέρατε ότι ο εγκέφαλος έχει καταστραφεί.»

Συνήγορος: «Κάθε περιστατικό είναι ξεχωριστό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Και επειδή ήξερα ότι πέρασαν 10-20 λεπτά έπρεπε να εγκαταλείψω το παιδί;»

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή (31/03).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα