Δίκη Πισπιρίγκου: “Εχουν ευθύνες οι γιατροί του Καραμανδάνειου” υποστήριξε ο Κούγιας

Δίκη Πισπιρίγκου: “Εχουν ευθύνες οι γιατροί του Καραμανδάνειου” υποστήριξε ο Κούγιας
Κατάθεση του επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/Eurokinissi

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε ο διευθυντής της ΜΕΘ παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. "Το κατηγορητήριο σε βάρος της 34χρονης έχει καταρρέυσει", υποστηρίζει η υπεράσπιση.

Με την εξέταση του Διευθυντή της ΜΕΘ παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, που ανέλαβε με την ομάδα της την Τζωρτζίνα όταν τον Απρίλιο του 2021 υπέστη ανακοπή στο Καραμανδάνειο, από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη (25/4), η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας τις καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου, όπου σύμφωνα με την κατηγορία διαπράχθηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου η απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, αναφέρθηκε σε “ενορχηστρωμένη αναξιοπιστία”.

Κατά την υπεράσπιση, οι γιατροί φέρουν ευθύνες για την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι, αλλά και για την επιστημονική τους κρίση για την “καλή εικόνα” της υγείας της Τζωρτζίνας. “Δεν είδαν,δεν διέγνωσαν ως όφειλαν, συμπτώματα που εμφάνιζε το παιδί και τα οποία οφείλονταν σε καρδιολογικό πρόβλημα” είπε ο συνήγορος.

Ο κ. Κούγιας είπε πως από τις καταθέσεις που έδωσαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι γιατροί προκύπτει αβίαστα πως το κατηγορητήριο σε βάρος της 34χρονης “έχει καταρρέυσει”.

Ο συνήγορος μάλιστα ζήτησε να διωχθεί για ψευδορκία ο αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, ο οποίος έκανε ΚΑΡΠΑ επί σχεδόν 50 λεπτά στο παιδί για να το επαναφέρει.

Κατά τον κ. Κούγια η όλη διαχείριση της κατάστασης ήταν λάθος, υπήρξε αργοπορία ενώ όπως ανέφερε , ο αναισθησιολόγος είπε για πρώτη φορά στο δικαστήριο πως όταν πήγε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας την βρήκε με σάλια κατάσταση που τον δυσκόλεψε στην διασωλήνωση. “Ο μάρτυρας στην αρχική κατάθεση του δεν είχε αναφέρει τίποτα από όλα αυτά και είχε πει ότι το διασωλήνωσε αμέσως.

Μέχρι τη στιγμή της κατάθεσης του, κανείς άλλος γιατρός δεν είχε αναφερθεί σε σάλια και δυσκολία διασωλήνωσης του παιδιού” είπε ο κ. Κούγιας ο οποίος επεσήμανε πως “Η αναφορά για σιελόρροια είναι ψευδής και τεχνηέντως διατυπωμένη ώστε να δημιουργήσει υπόνοιες για χορήγηση κεταμίνης στο παιδί από τη μητέρα του”.

Κατά την υπεράσπιση της 34χρονης κατηγορούμενης δημιουργούνται ζητήματα με τους χρόνους αν εξετάσει κάποιος την ώρα που ειδοποίησε το Καραμανδάνειο για την Τζωρτζίνα, τον χρόνο της ανάνηψης που έγινε στο παιδί και τον χρόνο που μεταφέρθηκε μετά την ανάνηψη το κοριτσάκι στο Ρίο.

Η εξέταση του μάρτυρα Ανδρέα Ηλιάδη από τον κ. Κούγια ξεκίνησε με ερώτηση που απαγόρευσε η πρόεδρος.

Κούγιας: Γιατί συνοδεύεστε από δικηγόρο;

Πρόεδρος: Μην απαντάτε! Αυτό τι ερώτηση είναι; Γιατί μας αφορά;

Κούγιας: Ένας μάρτυρας που έρχεται εδώ να πει την αλήθεια γιατί συνοδεύετε από δικηγόρους; Θα ήθελα να δείξω τη πραγματική του προσωπικότητα. Αφού θα πει την αλήθεια.

Ο μάρτυρας όπως είπε πήγε αμέσως στην ΜΕΘ όταν ειδοποιήθηκε πως μεταφέρθηκε εσπευσμένα το κοριτσάκι στο Ρίο.

Κούγιας: Όταν υπήρξε κλήση από το Καραμανδάνειο για ένα σημαντικό περιστατικό εσείς που βρισκόσασταν;

Μάρτυρας: Βρισκόμουν στην οικεία μου στην Αγιά. Τους είπα να ετοιμαστούν και ότι πηγαίνω, όπως κάνω πάντα. Πρέπει να ήταν μισή ώρα πριν από την εισαγωγή του παιδιού, η οποία έγινε περίπου στις 8:30.

Κούγιας: Λέτε δεχθήκαμε μια κλήση ποιοι τη δεχτήκατε τη κλήση;

Μάρτυρας: Η ΜΕΘ Παίδων…

Κούγιας: Ο κ. Κοτσώνης (που δέχθηκε την κλήση) έχει την ίδια εμπειρία με εσάς

Μάρτυρας: Ναι

Κούγιας: Ποιος είναι ο λόγος τότε που ο κ. Κοτσώνης κάλεσε αμέσως εσάς;

Μάρτυρας; Είμαι πάντα εκεί σε όλα τα περιστατικά, πείτε το και ρομαντικό

Κούγιας: Είναι ύποπτο.

Μάρτυρας: Μπορείτε να ρωτήσετε και να μάθετε πως δουλεύει ο Ηλιάδης στη μονάδα…

Κούγιας: Κάλεσε και άλλους;

Μάρτυρας: Ναι

Κούγιας: Ρωτήσατε τι αφορά;

Μάρτυρας: Ναι και μου είπε ότι είναι αιφνίδια καρδιακή ανακοπή και πως το παιδί διασωληνώθηκε και έρχεται στη ΜΕΘ Παίδων.

Κούγιας: Σας είπε ποιος γιατρός έκανε την ανάνηψη;

Μάρτυρας: Ο κ. Χασαπόπουλος (αναισθησιολόγος Καραμανδάνειου) Πήρα όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή.

Κούγιας: Σας είπαν πόσο διήρκησε η ανάνηψη συνολικά;

Μάρτυρας: Η συνομιλία με τον κ. Κοτσώνη είχε να κάνει με το βασικό πρόβλημα μου είπε ότι διήρκησε 45 με 50 λεπτά αλλά μέχρι εκεί.

Κούγιας: Γνωρίζεται πότε υπέστη το παιδί ανακοπή;

Μάρτυρας: Στις 6:30 περίπου…

Κούγιας: Σας έχει απασχολήσει η σχέση του χρόνου που έγινε η ανακοπή του χρόνου της ανανήψεως και του χρόνου που ειδοποιηθήκατε;

Μάρτυρας: Είναι πολύ σημαντικά αυτά που ρωτάτε και έχουν να κάνουν με την ανάνηψη του παιδιού για αυτό και επιμέναμε και ρωτάγαμε τη μητέρα.

Κούγιας: Το παιδί έφτασε σε εσάς στις 8:30. Από τις 7:30 μέχρι τις 8:30 το παιδί δεν υφίσταται καμία θεραπεία. Έχει σημασία αυτή η ώρα που είναι ο χρόνος για να μπει στη ΜΕΘ;

Μάρτυρας: Είναι σε σωστή οξυγόνωση και η καρδιά της σε σωστό ρυθμό και περιμένει το ασθενοφόρο….

Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε λέτε πράγματα που δεν έχουν ειπωθεί από κανέναν μάρτυρα. Αυτά που έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής είναι για τις 7 παρά 10 και όχι για τις 6:30.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα