Δίκη Πισπιρίγκου: “Η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν ωρολογιακή βόμβα”

Δίκη Πισπιρίγκου: “Η καρδιά της Τζωρτζίνας ήταν ωρολογιακή βόμβα”
Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο δικαστήριο INTIME NEWS

Για το "καρδιακό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Τζωρτζίνα", το οποίο δεν διαγνώστηκε -όπως ισχυρίστηκε- μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με ερωτήσεις από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου που είχαν στόχο να αποδείξουν τη θέση της κατηγορουμένης ότι η Τζωρτζίνα είχε πρόβλημα στην καρδιά, το οποίο δεν διαγνώστηκε, συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη υπόθεση.

Ο Αλέξης Κούγιας ρώτησε την καθηγήτρια παιδοκαρδιολογίας Αγγελική Καρατζά για το βάρος της καρδιάς του παιδιού, κάτι που η μάρτυρας είπε πως δεν έχει σημασία στην ιατρική. Κατά τον συνήγορο της 34χρονης, η Τζωρτζίνα θα μπορούσε να υποστεί οποιαδήποτε στιγμή ανακοπή καθώς το βάρος της καρδιάς της Τζωρτζίνας ήταν 47 γραμμάρια, με φυσιολογικό βάρος σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Δημήτρη Ψαρούλη που έχει κληθεί να καταθέσει από την υπεράσπιση, τα 125 γραμμάρια.

Κούγιας: Με καρδιά βάρους 47 γραμμαρίων το παιδί ήταν εν δυνάμει υποψήφιο να πεθάνει. Έχει δίκιο αυτό που λέει ο καθηγητής Ψαρούλης, τον οποίο θα καλέσω στο δικαστήριο;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε φυσιολογική καρδιακή λειτουργία, κανονικές φυσιολογικές διαστάσεις και όταν πήγε στο Ωνάσειο εξετάστηκε η καρδιά της και βρέθηκε φυσιολογική.

Ο κ. Κούγιας επικαλούμενος σύγγραμα του κορυφαίου Βρετανού ιατροδικαστή Bernard Henry Knight, λέγοντας ότι αναφέρει ότι στους νεκρούς η καρδιά έχει πιο μεγάλο βάρος. “Ωρολογιακή βόμβα ήταν η καρδιά της Τζωρτζίνας σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ψαρούλη” είπε ο συνήγορος.

Η μάρτυρας από την πλευρά της υποστήριξε ότι το παιδί είχε απολύτως φυσιολογική λειτουργία και φυσιολογικών διαστάσεων καρδιά ενώ στις αιτιάσεις του συνηγόρου ότι δεν έγινε μαγνητική είπε πως δεν γίνεται εύκολα σε ένα παιδί ,που εμφανίζει φυσιολογική κατάσταση σε όλους τους ελέγχους, αυτή η εξέταση καθώς απαιτεί ολική νάρκωση.

Αναφερόμενος στις τιμές της τροπονίνης, που υπάρχει στο μυοκάρδιο, ο κ. Κούγιας ρώτησε αν οι ενδείξεις που εντοπίστηκαν μετά την ανακοπή θα μπορούσαν να υποψιάσουν για κάποιο πρόβλημα με την μάρτυρα να απαντά πως θα μπορούσε να δηλώνουν πιθανή μυοκαρδίτιδα αλλά και άλλες αιτίες όπως μία ουρολοίμωξη.

Εισαγγελέας: Έχει μετρηθεί η τροπονίνη πριν την ανακοπή, όταν μπήκε στο νοσοκομείο, και ήταν μηδέν.

Μάρτυρας: Υπεραρκετό! Με τροπονίνη μηδέν πριν τόσο λίγες ημέρες και με φυσιολογικό ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι σαφές πως δεν έχουμε μυοκαρδίτιδα

Σε ερώτηση δε για την μέτρηση της κινάσης κρεατίνης η μάρτυρας αντέσρασε λέγοντας πως είναι εξέταση που αφορά τον τρίτο κόσμο με τον συνήγορο να απαντά:

Κούγιας: Τρίτος κόσμος είμαστε! Αυτοί οι φτωχοί γονείς έτσι αντιμετωπίστηκαν! Μην ξαναπείτε για τρίτο κόσμο! Οι συγκεκριμένοι γιατροί, τους οποίους λέτε τριτοκοσμικούς, το θεώρησαν σημαντικό και ήρθε η απάντηση ότι αντί για 18, είναι 30. Αυτή η ένδειξη έχει σχέση με την καρδιά;

Μάρτυρας: Όχι.

Το πρωί πριν η γιατρός μπει στο δικαστήριο είχε λεκτική αντιπαράθεση με τον συνήγορο, με αφορμή διάλογο που είχε η κ. Καρατζά με συνεργάτιδα του γραφείου Κούγια.

Μιλήσατε στη συνεργάτιδα μου; Δεν έχετε δουλειά να μιλάτε στις συνεργάτιδες μου! Θα μιλάτε στον πληθυντικό” της είπε ο συνήγορος. Η καθηγήτρια του απάντησε πως δεν είχε πρόθεση να προσβάλει την συνεργάτιδα του κ. Κούγια “Δεν είχα τέτοια πρόθεση. Της απευθύνθηκα και λέγοντας “κυρία βοηθέ” δεν της μίλησα στον ενικό» του είπε η γιατρός.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα