Δίκη Πισπιρίγκου: “Η μητέρα δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα”

Δίκη Πισπιρίγκου: “Η μητέρα δεν μας έδωσε την αίσθηση του επείγοντος όταν έπαθε ανακοπή η Τζωρτζίνα”
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Η παιδίατρος Ελένη Στογιαννίδου κατέθεσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου, πως "στο παιδί δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό" ενώ περιέγραψε πως η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη την ώρα της ανακοπής της Τζωρτζίνας.

Η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα και τα τραγικά 50 λεπτά που οι γιατροί του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Πάτρας προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί, φωτίζονται σήμερα, Δευτέρα (6/3) με την κατάθεση στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ενώπιον του ΜΟΔ της παιδίατρου Ελένης Στογιαννίδου.

Η μάρτυρας κατέθεσε αυτά που έγιναν τον Απρίλιο του 2021 με το κοριτσάκι και τις δραματικές στιγμές που οι γιατροί έδωσαν μία μάχη για να σωθεί η Τζωρτζίνα. Μία μάχη που άφησε το παιδί τετραπληγικό.

“Αντίκρισα ένα παιδί νεκρό” είπε η ειδικευόμενη παιδίατρος η οποία τόνισε στην κατάθεση της πως η μητέρα ειδοποίησε για το πρόβλημα με “ένα απλό χτύπημα στην πόρτα των γιατρών”..

Παράλληλα η κ. Στογιαννίδου είπε πως από τις εξετάσεις που είχαν γίνει στο παιδί “δεν βρέθηκε κάτι παθολογικό” ενώ επεσήμανε πως το κοριτσάκι πριν την ανακοπή είχε φάει σουβλάκια τα οποία είχε παραγγείλει η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αναφερόμενη στην στιγμή που τους ειδοποίησε η κατηγορουμένη ότι χτυπά το οξύμετρο η γιατρός είπε πως η Πισπιρίγκου δεν τους έδωσε την αίσθηση του επείγοντος και ότι οι νοσηλεύτριες ήταν αυτές που φώναζαν όταν είδαν το παιδί.

Μάρτυρας: Είπε “ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο”… Ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Δεν είπε για ποιο λόγο χτυπάει;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Τι κάνατε;

Μάρτυρας: Εγώ επειδή δεν έδωσε την αίσθηση του επείγοντος και έτσι ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και μετά πήγα στο δωμάτιο. Ήταν ήδη εκεί δυο νοσηλεύτριες. Άκουσα τις φωνές τους και σίγουρα το οξύμετρο που χτυπούσε

Πρόεδρος: Τι είδατε; Περιγράφετε ένα παιδί νεκρό …

Μάρτυρας: Είχε συμπτώματα ανακοπής …

Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν;

Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι αυτό μέσα στον πανικό. Κάλεσα τον αναισθησιολόγο … Πρώτα ήρθε η ομάδα του και έπειτα εκείνος..Κάναμε την ΚΑΡΠΑ , μαλάξεις εναλλάξ γύρω στα 50 λεπτά. Το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική.

Η γιατρός τόνισε σε ερωτήσεις πως η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας δεν μπορούσε να οδηγήσει πρόβλεψη για αυτήν την εξέλιξη με δεδομένο ότι το παιδί είχε εξεταστεί λίγες ημέρες νωρίτερα από καρδιολόγο.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η μητέρα πριν το παιδί υποστεί ανακοπή, είχε αντιδράσει “επιθετικά” όταν της είπαν ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο. “Θα δώσετε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;” του ρώταγε η Πισπιρίγκου, όπως είπε η μάρτυρας η οποία ανέφερε πως την δικαιολόγησε γιατί είχε χάσει δύο παιδιά.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα του επεισοδίου κατέθεσε πως εκείνη περίμενε έξω από το δωμάτιο και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά της γιατρού…

Πρόεδρος: Γιατί σας έκανε εντύπωση;

Μάρτυρας: Μου έκανε εντύπωση ο επιθετικός τόνος της

Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες ;

Μάρτυρας: Κάποιες συμπεριφορές σου μένουν.. . Έτσι το εξέλαβα εγώ δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο… Πολλοί γονείς αντιδρούν..

Αλέξης Κούγιας: Για ποιο λόγο δεν αναφέρατε τίποτα για τα 13 επεισόδια που είχε ενώ νοσηλευόταν το παιδί και έχουν καταγράφει στο ιστορικό; Είναι λάθος ότι όλα ήταν φυσιολογικά .

Μάρτυρας: Εγώ μιλάω για την κλινική εξέταση που έκανα η ίδια και τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Κατά την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, δεν έγιναν επαρκείς καρδιολογικές εξετάσεις στο παιδί.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα