Δίκη Πισπιρίγκου: “Η Τζωρτζίνα είπε πως ξύπνησε από έναν εφιάλτη κι έτρεμε” κατέθεσε νευρολόγος στο Καραμανδάνειο

Δίκη Πισπιρίγκου: “Η Τζωρτζίνα είπε πως ξύπνησε από έναν εφιάλτη κι έτρεμε” κατέθεσε νευρολόγος στο Καραμανδάνειο
Ρούλα Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Για την κατάσταση της Τζωρτζίνας όταν εισήχθη στο Καραμανδάνειο, κατέθεσε ο νευρολόγος που εξέτασε το παιδί όταν εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ο νευρολόγος που μίλησε με την Τζωρτζίνα για το επεισόδιο των σπασμών που επικαλέστηκε η μητέρα κατά την εισαγωγή του παιδιού στο Καραμανδάνειο στις 8 Απριλίου 2021 καταθέτει στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

“Η Τζωρτζίνα μου είπε πως ξύπνησε από έναν εφιάλτη και έτρεμε” είπε ο νευρολόγος Αδαμάντιος Καντερέλος στο δικαστήριο συμπληρώνοντας πως δεν εντόπισε στο παιδί καμία ένδειξη παθολογίας.

Όπως κατέθεσε ο γιατρός η Τζωρτζίνα που την ρώτησε τι είχε συμβεί του είπε πως το βράδυ εκείνο είχε ξυπνήσει από έναν εφιάλτη που είδε και ότι έτρεμε. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας κατά την εξέταση της Τζωρτζίνας “Δεν διαπίστωσα κάποιο παθολογικό εύρημα και προγραμμάτισα εξετάσεις… Όλες ήταν φυσιολογικές. Νευρολογικά δεν είχε ένδειξη παθολογίας”.

Πρόεδρος: Σε ποιον μιλήσατε για το ιστορικό;

Μάρτυρας: Αρχικά με τη μητέρα η οποία ανέφερε δυο επεισόδια με τρομώδεις σπασμωδικές κινήσεις … Είπε, κάτι σαν σπασμούς. Εγώ τα προσδιόρισα ως “Ασαφή επεισόδια μέσα στον ύπνο”. Τέτοια φαινόμενα μπορεί να παραπέμπουν και σε παραυπνία.

Πρόεδρος: Το παιδάκι τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι έβλεπε ένα όνειρο, έναν εφιάλτη . Ήταν συνεργάσιμη . Θυμόταν ότι έτρεμε.

Πρόεδρος: Είπε αν είχε κάποιο πόνο;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Μπορεί να έχεις καλή νευρολογική εικόνα και μετά να έχεις μια ανακοπή ;

Μάρτυρας: Δεν μπορεί να συνδεθεί ιατρικά. Μόνο στην περίπτωση της επιληψίας που δεν ελέγχεται με φάρμακα και προκύψει σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Πρόεδρος: Τι ζήτησε να μάθει η μητέρα;

Μάρτυρας: Την Πέμπτη ήταν ψύχραιμη, ρώτησε τι εξετάσεις θα κάνουμε. Είχε την ανησυχία του τι γίνεται. Κάναμε την πρώτη εξέταση το εγκεφαλογραφημα ήταν φυσιολογικό. Την άλλη μέρα πάλι φυσιολογικό, ενημερώθηκε

Πρόεδρος: Δεν σας ρώτησε τι είναι αυτό που έπαθε το παιδί μου ;

Μάρτυρας: Ναι, της είπα ότι μπορεί να ήταν διαταραχή ύπνου.

Πρόεδρος: Σας ρώτησε κάτι άλλο;

Μάρτυρας: Όχι. Μιλήσαμε με τους παιδίατρους για το τι άλλο θα κάνουμε.

Εισαγγελέας: Στις 8.4 που ήρθε στο Καραμανδάνειο και γίνεται η πρώτη εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία, κρίνετε ότι είναι νευρολογικό περιστατικό;

Μάρτυρας: Όχι δεν ήταν.

Ο μάρτυρας κατά την διάρκεια της εξέτασης του, απαντώντας σε ερωτήσεις, απέκλεισε ενδεχόμενο επιληπτικού συνδρόμου που οδήγησε σε θάνατο στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.

Για την γενική εικόνα της Τζωρτζίνας ο νευρόλογος είπε ότι “από νευρολογικής άποψης δεν υπήρχε κάτι παθολογικό και συζητώντας με όλους τους παιδιάτρους, δεν περιμέναμε με τέτοια εικόνα που είχε, να συμβεί αυτό το γεγονός της ανακοπής”.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης , ο γιατρός είπε πως ο ίδιος είχε προτείνει να γίνει καρδιολογικός έλεγχος όταν απέκλεισε με βάση τις εξετάσεις νευρολογικό πρόβλημα. Σημείωσε ωστόσο ότι η καρδιολόγος τους ενημέρωσε πως το παιδί είχε εξεταστεί δέκα ημέρες νωρίτερα και για το λόγο αυτό δεν εξετάστηκε εκ νέου.

Αλέξης Κούγιας: Η κατηγορία είναι ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού μέσω δηλητηρίασης. Ακούσατε εσείς κάτι για δηλητηρίαση έστω και από ένα γιατρό;

Μάρτυρας: Όχι

Αλέξης Κούγιας: Μετά το θάνατο του παιδιού Ακούσατε κάτι για δηλητηρίαση;

Μάρτυρας: Όχι

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα