Δίκη Πισπιρίγκου: “Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών” κατέθεσε η γιατρός του Ωνασείου

Δίκη Πισπιρίγκου: “Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών” κατέθεσε η γιατρός του Ωνασείου
Ρούλα Πισπιρίγκου eurokinissi

Με την κατάθεση της γιατρού του Ωνασείου που παρέλαβε την Τζωρτζίνα κατά την εισαγωγή της συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τι ανέφερε για το επεισόδιο σπασμών.

Η παιδίατρος- εντατικολόγος που εφημέρευε στο Ωνάσειο όταν εισήχθη η Τζωρτζίνα κατέθεσε στην δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μικτό ορκωτό Δικαστήριο.

Η κ. Σταυρούλα Μπούντα κατέθεσε πως “παρέλαβα ένα παιδί καρδιοαναπανευστικά σταθερό. Ήταν ένα παιδί με σοβαρότατο νευρολογικό πρόβλημα. Ο λόγος εισαγωγής ήταν η αξιολόγηση” και τόνισε πως “Καθ’όλη τη διάρκεια της νοσηλείας το παιδί δεν προβλημάτισε”.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε και στο επεισόδιο σπασμών που εμφάνισε η Τζωρτζίνα την επομένη της εισαγωγής της στο Ωνάσειο και τις ενέργειες που έγιναν για την αντιμετώπιση του: “Την επόμενη λίγο πριν τις οκτώ έκανε ένα επεισόδιο σπασμών, με προσήλωση βλέμματος. Καταγράψαμε κορεσμό 90, χορηγήθηκε οξυγόνο. Βασικό σε αυτό είναι να λυθεί το επεισόδιο πριν περάσουν 30 λεπτά. Χρειαζόταν υποστήριξη με ambu . Λίγο πριν την παρέλευση του 20λεπτου ανταποκρίθηκε.Την στιγμή που εκδήλωσε τους σπασμούς είχε πυρετό πάνω από 39. Ο πυρετός πυροδότησε τους σπασμούς. Στη συνέχεια, το παιδί παρέμεινε διασωλημένο και σταθερό” είπε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας είπε πως είχε ενημερώσει τηλεφωνικά την κατηγορουμένη για το επεισόδιο και πως τις επόμενες ημέρες την είχε δει και από κοντά “Την μητέρα την είχα δει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας. Ερχόταν συχνά την ενημέρωνα. Είχαν επιτραπεί και κάποιες επισκέψεις τις απογευματινές ώρες. Τον πατέρα τον είχα δει αλλά δεν είχα κάποια συζήτηση”.

Εξεταζόμενη από την πρόεδρο η μάρτυρας κατέθεσε πως τα αίτια των σπασμών είναι πολλαπλά και ότι η αξιολόγηση τους άπτεται της ειδικότητας των παιδονευρολόγων.

Πρόεδρος : Τι βλέπετε για να πείτε ότι είναι σπασμοί;

Μάρτυρας : Είναι κινήσεις άκρων. Μπορεί να συμμετέχει όλο σώμα. Πρόκειται για ακούσιες κινήσεις στο σώμα που είναι παθολογικές.

Πρόεδρος : Έχετε πει για μία συζήτηση που κάνατε με την μητέρα;

Μάρτυρας : Είδα την μητέρα την επομένη των σπασμών. Προσπάθησα να καταλάβω, να δω τι είχε συμβεί στο σπίτι ( εισαγωγή στο Καραμανδάνειο). Μου είπε ότι στο σπίτι η Τζωρτζίνα ήταν ξαπλωμένη, έτρεμε και είπε «μαμά τρέμω τρέμω». Αυτό όμως δεν είναι σπασμοί, διότι είχε επικοινωνία. Μου απάντησε ότι μετά την έχασε. Κάπου εκεί σταμάτησε η συζήτηση μας.

Πρόεδρος : Τι εννοείται; Αυτό δεν αξιολογείται ιατρικά;

Μάρτυρας : Δεν αξιολογείται ως επεισόδιο σπασμών.

Σύνεδρος ( εξ δεξιών) : Πείτε μας για συμπεριφορά τη μητέρας.

Μάρτυρας : Δεν έχω να πω κάτι αξιόλογο. Ήταν πολύ ψύχραιμη δεδομένων των συνθηκών

Σύνεδρος : Ερωτήσεις έκανε;

Μάρτυρας : Την ενημέρωνα. Δεν θυμάμαι εάν έκανε ερωτήσεις.

Υποστήριξη Κατηγορίας: Πότε σας είπε ότι έχασε την επικοινωνία το παιδί στο επεισόδιο σπασμών;

Μάρτυρας : Την ρώτησα εγώ για να επιβεβαιώσω ότι είχε επικοινωνία και μου είπε ότι στην συνέχεια την έχασε.

Υποστήριξη κατηγορίας: Λέει στην απολογία της ότι η Τζωρτζίνα ανέκτησε την συνείδηση στο τέλος. Αυτό θα άλλαζε την εκτίμηση σας για το επεισόδιο;

Μάρτυρας : Ο ασθενής που κάνει γενικευμένους σπασμούς θέλει χρόνο για να επανέλθει.

Υπεράσπιση: Είπατε πριν για τη συμπεριφορά της μητέρας ότι σας φάνηκε ψύχραιμη. Στην κατάθεση σας στη ΓΑΔΑ λέτε ότι ενημερώσατε την μητέρα τηλεφωνικά για το επεισόδιο σπασμών και η μητέρα ήταν ανήσυχη και αναστατωμένη. Αυτό σας φαίνεται ψύχραιμη;

Μάρτυρας : Η μητέρα στις συνομιλίες μας ήταν πάντα ψύχραιμη. Στη τηλεφωνική μας συνομιλία ακούστηκε ανήσυχη…

Υπεράσπιση: Σας πέρασε το μυαλό ότι παιδί πρέπει να ελεγχθεί από παιδονευρολόγο;

Μάρτυρας : Έγινε έλεγχος από κυρία Κουρή. Έγινε εγκεφαλογράφημα δεν διαπιστώθηκαν σπασμοί που βλέπαμε ή δεν βλέπαμε πέρα από το επεισόδιο που καταγράφηκε στη δική μου βάρδια.

Η δίκη συνεχίζεται στις 19 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα