Δίκη Πισπιρίγκου: Καλείται για κατάθεση η παιδοκαρδιολόγος που εξέτασε την Τζωρτζίνα πριν το Καραμανδάνειο

Δίκη Πισπιρίγκου: Καλείται για κατάθεση η παιδοκαρδιολόγος που εξέτασε την Τζωρτζίνα πριν το Καραμανδάνειο
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Δεκτό το αίτημα για κλήτευση της παιδοκαρδιολόγου που είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα πριν την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο. Δεν επικοινώνησαν μαζί της οι γιατροί, λέει ο Αλέξης Κούγιας.

Δεκτό ομόφωνα έγινε από το ΜΟΔ το αίτημα του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κλήτευση της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά ως μάρτυρα στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Οι δικαστές παράλληλα αποδέχθηκαν με ομόφωνη απόφαση τους και το σκέλος του αιτήματος της κατηγορουμένης που αφορούσε την ανάγνωση στην παρούσα δίκη, της κατάθεσης της κ. Καρατζά στην ανάκριση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην οποία σύμφωνα με τον κ. Κούγια διαψεύδει τους γιατρούς του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της μάρτυρα Ράνιας Κελεσίδου, ειδικευόμενης στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, κατά τον χρόνο νοσηλείας της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021, όπου το παιδί υπέστη ανακοπή από την οποία έμεινε τετραπληγικό.

Σύμφωνα με την μάρτυρα “αν υπήρχε καρδιακή νόσος στην Τζωρτζίνα που εμείς δεν εντοπίσαμε θα έπρεπε να βρεθεί μετά” τόνισε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Πρόεδρος: Πώς ήταν ζωτικά;

Μάρτυρας: Ήταν καλή η πίεση. Δεν είχε κάτι να με απασχολήσει. Ήταν ένα παιδί που ήταν καλά, ήξερε που βρισκόταν.

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι τιμές που θα αποτελούσαν ένδειξη μίας παθολογίας;

Μάρτυρας: Εάν το οξυγόνο δεν ήταν καλό, υπόταση ή υπέρταση. Οι σφίξεις είτε ανεβασμένες είτε χαμηλές πάλι θα με προβλημάτιζαν.

Πρόεδρος: Η κατάσταση της μητέρας πώς ήταν;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη. Μίλησα με το παιδάκι και ήταν συνεργάσιμο.

Όπως κατέθεσε η κ. Κελεσίδου εξέτασε την Τζωρτζίνα και κατά την ημέρα της εισαγωγής της στο νοσοκομείο αλλά και τις επόμενες ημέρες και από την εξέταση που έκανε δεν βρήκε κάτι.

“Το παιδί το είδα πρώτη φορά την Πέμπτη, στις 8:30 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Ήταν με τη μητέρα της, η οποία είχε αναφέρει δύο επεισόδια κινήσεις άκρων. Το εξέτασα και δεν βρήκα κάτι. Την παρέπεμψα στην επιμελήτρια, η οποία αποφάσισε την εισαγωγή.

Στην συνέχεια το απόγευμα την εξέτασε ο επιμελητής μου και δεν είδε κάτι. Στη συνέχεια, την είδα το Σάββατο και αρχικά δεν προέκυψε κάτι το ιδιαίτερο. Στην συνέχεια γύρω στις δέκα και μισή που είδα και πάλι το παιδί είχε σιελόρροια, δύσπνοια ενώ λίγο αργότερα είχε κορεσμό 90 και έκανε ένα κύκλο εισπνοών στο παιδί. Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι εισρόφηση. Ξαναπέρασα το βράδυ.. Κοιμόταν καλά ήταν ήσυχη”, κατέθεσε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Στις 10 Απριλίου λέτε ότι ειδοποιηθήκατε για σιελόρροια και βήχα…

Μάρτυρας: Αυτά τα συμπτώματα είναι μη ειδικά. Το παιδί δεν είχε ταχυκαρδία, δεν είχε αρρυθμία, δεν άκουσα ακροαστικά ευρήματα, είχαμε επικοινωνήσει με την κυρία Καρατζά επειδή το είχε δει ημέρες πριν και δεν είχε κάτι.

Πρόεδρος: Ποιος επικοινώνησε με την κυρία Καρατζά;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι. Λογικά ο προηγούμενος εφημερεύοντας.

Πρόεδρος: Τι σας είχε πει μητέρα για οικογενειακό ιστορικό;

Μάρτυρας: Το θυμάμαι διότι μου είχε κάνει εντύπωση μου είχε πει ότι είχε νοσηλευτεί. ότι έλαβε αντιεπιληπτική αγωγή.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τον συνήγορο της 34χρονης κατηγορούμενης Αλέξη Κούγια αν είχαν συγκεντρωθεί όλοι οι γιατροί για να συζητήσουν για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και απάντησε ότι δεν έγινε κάποια συγκέντρωση διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό συζητήθηκε αρκετές ημέρες και στην πρωινή και στην βραδινή ενημέρωση.

Αλέξης Κούγιας: Δηλαδή δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πως ένα παιδάκι υπέστη ανακοπή και έμεινε τετραπληγικό;

Μάρτυρας: Συζήτηση έγινε. Ιατρικού περιεχομένου επιστημονική. Μας προβλημάτισε πως το παιδί δεν είχε τίποτα και υπέστη ανακοπή.

Αλέξης Κούγιας: Υπήρξαν και επεισόδια που διαπίστωσαν οι γιατροί ή μόνο η μητέρα διηγούνταν;

Μάρτυρας: Εγώ αυτό που θυμάμαι και είχα γράψει είναι πως η μητέρα το είχε διηγηθεί.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και για τις διαφορές στις καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου με την κυρία Καρατζά, για την οποία ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι διαψεύδει τους συναδέλφους της ότι επικοινώνησαν μαζί της.

Αλέξης Κούγιας: Το επιχείρημα που λέτε όλοι οι ιατροί του Καραμανδάνειου, ότι επικοινωνήσατε με κυρία Καρατζά σε τι οφείλεται;

Μάρτυρας: Το γιατί το διαψεύδει η κυρία Καρατζά εγώ δεν το γνωρίζω. Εμένα αυτό που μου ανέφεραν.

Αλέξης Κούγιας: Ποιος επικοινώνησε;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω.

Αλέξης Κούγιας: Έχετε στοιχείο ότι λέει ψέματα;

Μάρτυρας: Όχι.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα