Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια σε παιδιάτρους του Καραμανδανείου για ιατρικό λάθος

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Κούγια σε παιδιάτρους του Καραμανδανείου για ιατρικό λάθος
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε μήνυση σε βάρος παιδιάτρων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου για ιατρικό λάθος που οδήγησε στην ανακοπή της Τζωρτζίνας. Όσα ζήτησε αναλυτικά.

Μήνυση για ιατρικό λάθος που οδήγησε στην ανακοπή της Τζωρτζίνας από την οποία το παιδί έμεινε τετραπληγικό, κατέθεσε σε βάρος των παιδιάτρων του Καραμανδανείου Νοσοκομείου ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Ο συνήγορος ζητά να ερευνηθούν οι γιατροί για σωματική βλάβη εξ αμέλειας από υπόχρεο αλλά και για τα αδικήματα της ψεύδους βεβαίωσης και της ψεύδους κατάθεσης.

Ο κ Αλέξης Κούγιας ζήτησε επίσης να κληθεί να καταθέσει στο δικαστήριο η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά και να αναγνωσθεί η κατάθεση που έχει δοθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας:

“Η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της πριν η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεση της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία του παιδιού.

Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν!”.

Κατά την Εισαγγελέα Έδρας του ΜΟΔ,το αίτημα της κατηγορουμένης πρέπει να γίνει δεκτό.

“Έχει προκύψει από την αποδεικτική διαδικασία ότι οι γιατροί καταθέτουν πως επικοινώνησαν μαζί της. Υπάρχει λόγος κλήτευσης της κ Καρατζά λοιπόν για να καταθέσει. Σχετικά με το αίτημα ανάγνωσης του εγγράφου της κατάθεσης της που ανήκει σε άλλη δικογραφία και αφορά τα άλλα παιδιά, θεωρώ ότι δεν πρέπει να αναγνωσθεί στο παρόν δικονομικό στάδιο. Πρέπει να επιφυλαχθούμε” ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα