Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση και στην παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά υπέβαλε ο Κούγιας

Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση και στην παιδοκαρδιολόγο Αγγελική Καρατζά υπέβαλε ο Κούγιας
Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου Giannis Dimitropoulos / SOOC

Μήνυση εναντίον της Αγγελικής Καρατζά για ψευδή κατάθεση γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Με μήνυση και σε βάρος της παιδοκαρδιολόγου Αγγελικής Καρατζά απαντά η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπριρίγκου με φόντο το ζήτημα του πότε επικοινώνησαν μαζί της οι γιατροί του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

Η γιατρός είχε αναφέρει στην Ανακρίτρια πως η επικοινωνία με το Καραμανδάνειο είχε γίνει μετά την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι τον Απρίλιο του 2021. Στο δικαστήριο ωστόσο, όπου κατέθεσε πριν το Πάσχα, διευκρίνισε πως η επικοινωνία ήταν πριν η Τζωρτζίνα υποστεί το επεισόδιο, επιβεβαιώνοντας όσα κατέθεσαν και οι γιατροί από το Νοσοκομείο της Πάτρας οι οποίοι είπαν ότι όταν εισήχθη το παιδί μίλησαν με την κ. Καρατζά για την καρδιολογική κατάσταση της μικρής ασθενούς .

Έτσι σήμερα που η κ. Καρατζά εξετάζεται από τον κ. Κούγια , ο συνήγορος της κατηγορουμένης είπε ότι μηνύει την γιατρό. “Υποβάλλω μήνυση για ψευδή κατάθεση και μακάρι να μπορούσε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου γιατί η γυναίκα αυτή προσπαθεί να αποπροσανατολίσει φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ως ένοχη. Ζητάμε την μεταβίβαση των πρακτικών στον εισαγγελέα” είπε ο κ. Κούγιας για την γιατρό που είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα πριν την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο και κατέθεσε πως δεν υπήρχε καμία ένδειξη για πρόβλημα στην καρδιά και πολύ περισσότερο ότι το παιδί θα υποστεί ανακοπή.

Κούγιας: Θυμάστε τι είχατε καταθέσει προανακριτικά; Όταν ρωτηθήκατε εκεί γιατί δεν αναφέρατε ότι 8 και 9 του μήνα επικοινώνησε μαζί σας ο γιατρός του Καραμανδανείου.

Μάρτυρας: Δεν ερωτήθηκα και για να είμαι ειλικρινής δεν το θυμόμουν. Όταν έγινε η ανακοπή με πήραν από το Καραμανδάνειο και με ρώτησαν λεπτομέρειες για την εξέταση του παιδιού 10 ημέρες πριν. Όπως και έπραξα και τους ενημέρωσα.

Κούγιας: Γιατί η παιδίατρος παρέπεμψε την Τζωρτζίνα σε εσάς;

Μάρτυρας: Η γιατρός δεν υποπτεύτηκε τίποτα. Με κάλεσε και μου είπε, όταν πέθανε η Ίριδα, θέλω να δεις το παιδί μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά.

Κούγιας: Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Μάρτυρας: Της έκανα υπέρηχο.

Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε ηλεκτροκαρδιογράφημα; Και το παιδί πέθανε..

Πρόεδρος: Μην απαντήσετε

Κούγιας: Προσφεύγω στο δικαστήριο. Θέλω να μου επιτραπεί η ερώτηση για να αναδείξω ότι η εξεταζόμενη είναι μια εντελώς αναξιόπιστη μάρτυρας και εντελώς ανεπαρκής γιατρός, παρά το γεγονός ότι φέρει τον τίτλο της καθηγήτριας.

Εισαγγελέας: Η συγκεκριμένη ερώτηση άπτεται άλλης δικογραφίας. Η αξιοπιστία της μάρτυρος κρίνεται από το δικαστήριο, μέσα από την εξέταση της. Προτείνω να απορριφθεί η ερώτηση.

Κούγιας: Το σύστημα αξιών της μάρτυρος της επιβάλει να λέει ψέματα μέσα στο δικαστήριο. Η μάρτυρας είναι ίσως και η αιτία που δεν απεφεύχθη ο θάνατος της Ίριδας στο σπίτι, καθώς η παιδίατρος έδωσε εντολή να γίνει ηλεκτροκαρδιογράφημα και η κυρία μάρτυρας δεν το έκανε.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει αν θα επιτραπεί η ερώτηση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα