Δίκη Πισπιρίγκου: “Θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας” δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης

Δίκη Πισπιρίγκου: “Θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζίνας” δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης
Ανδρέας Ηλιάδης στη δίκη Πισπιρίγκου INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας απαντά στις υπόνοιες για το "εμπόριο οργάνων".

Την απάντησή του στις «σκιές» της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου περί «εμπορίου οργάνων» έδωσε προσερχόμενος στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου θα συνεχίσει την κατάθεση του ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο γιατρός μέλος του Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων είπε στους δημοσιογράφους: «Οι παιδικές καρδιές δεν αγοράζονται, αλλά δωρίζονται. Ήρθα να καταθέσω τον καθαρό ιατρικό μου λόγο, την καθαρή ιατρική αλήθεια, θέλω και θα συνεχίσω να είμαι η φωνή της Τζωρτζινας. Ασυντόνιστοι μεταξύ τους ιατρικοί όροι που δε μπορούν με τίποτα να ενωθούν, δημιουργούν παρεξηγήσεις. Σήμερα βρίσκονται στο ακροατήριο μέλη του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικης Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας».

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, κατά την εξέταση του μάρτυρα από τον Αλέξη Κούγια, ο συνήγορος της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας είχε αναφερθεί σε “εμπόριο οργάνων” και είχε ακολουθήσει ο εξής διάλογος

Κούγιας: «Φημίζεστε ότι στέλνετε όργανα για μεταμοσχεύσεις. Είναι αλήθεια;»

Μάρτυρας: «Ο Ηλιάδης δεν είναι κούριερ για να μεταφέρει όργανα. Είμαι περήφανος όμως που είμαι συντονιστής μεταμοσχεύσεων. Είναι προσβολή όσα είπε ο συνήγορος και απαιτώ να ανακαλέσετε! Είμαι μέλος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Προσβάλλετε τους ανθρώπους που δώρισαν όργανα!»

Κούγιας: «Φημίζεστε παγκοσμίως κι έχετε σχέση με νοσοκομεία του εξωτερικού που στέλνετε όργανα παιδιών για μεταμόσχευση και στην Ελλάδα κρατάτε μόνο τα μάτια για τους φτωχούς ανθρώπους;»

Μάρτυρας: «Η ερώτηση είναι εκτός πραγματικότητας. Αυτά είναι στη σφαίρα της φαντασίας. Εκτός σύμπαντος.»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα