Δίκη ψευτογιατρού: Εισαγγελική πρόταση για απαλλαγή των 16 συγκατηγορούμενών του

Ο αυτοαποκαλούμενος Dr Kontos
Ο αυτοαποκαλούμενος Dr Kontos INTIME NEWS

Την καταδίκη του Dr Kontos για κακουργηματική απάτη, 6 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, προτείνει ο εισαγγελέας.

Στην πλήρη απαλλαγή των 16 συγκατηγορούμενων του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» πρότεινε ο εισαγγελέας Νικ. Πασχάλης προς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Ύστερα από μια πολύωρη απολογία σχεδόν δέκα ωρών, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε πως οι 16 κατηγορούμενοι, όπως μια μοναχή, μέλη διαγνωστικών κέντρων, αλλά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κ. Μαρκόπουλος, ως συνεργοί σε πράξεις του Dr Kontos θα πρέπει να αθωωθούν. 

Παράλληλα, για τον Νικ. Κοντοστάθη πρότεινε την απαλλαγή του - μαζί με πέντε συγκατηγορούμενους του- για την υπόθεση που αφορούσε ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%. Αναφορικά με τον Dr Kontos ζήτησε την καταδίκη του για κακουργηματική απάτη, 6 ανθρωποκτονίες από πρόθεση και πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις ανθρωποκτονίες πρότεινε την αθώωση του, με το σκεπτικό ότι κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη της πράξης για διάφορους λόγους όπως η απουσία ιατρικού ιστορικού ή η ύπαρξη αμφιβολιών εάν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο. Αντίστοιχο σκεπτικό είχε και για άλλες έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας καθώς και να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας.  

Ως προς την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση σε ανηλίκους ζήτησε την καταδίκη του «ψευτογιατρού» και την απαλλαγή του για το ίδιο αδίκημα για τη πώληση σε ενηλίκους.  Τέλος, ο εισαγγελέας Νικ. Πασχάλης εισηγήθηκε καταδίκη για τις πράξεις της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού, της οπλοκατοχής και της υπεξαίρεσης μνημείου. Αναφορικά με την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Δίκη
SHARE:

24Media Network