Δίκη Πισπιρίγκου: Βροχή ερωτήσεων στον Δασκαλάκη – Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και η σχέση του ζευγαριού

Δίκη Πισπιρίγκου: Βροχή ερωτήσεων στον Δασκαλάκη – Η κεταμίνη στην Τζωρτζίνα και η σχέση του ζευγαριού
Μάνος Δασκαλάκης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σειρά ερωτήσεων στον Μάνο Δασκαλάκη έκανε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας κατά τη διαδικασία της Τετάρτης.

Με ερωτήσεις που αφορούν στην κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας που βαρύνει την εντολέα του ξεκίνησε ο Αλέξης Κούγιας τις ερωτήσεις προς τον εν διαστάσει σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τόσο για την απόπειρα όσο και για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της.

Ο συνήγορος υποβάλλει σειρά ερωτήσεων με σκοπό να αναδείξει ότι όλα όσα ισχυρίζεται σε βάρος της μητέρας των παιδιών του ο Μάνος Δασκαλάκης, δεν αποτελούν παρά μόνον παραδοχές του βουλεύματος, χωρίς ο πατέρας να έχει κάνει πιο ειδική έρευνα για όλα αυτά.

Έτσι ο κ. Κούγιας αρχικά επικεντρώθηκε στην απόπειρα κατά του παιδιού τον Απρίλιο του 2021, η οποία σύμφωνα με το βούλευμα έγινε και τότε με χορήγηση κεταμίνης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η Τζωρτζίνα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί υπέστη – χωρίς προηγούμενη ένδειξη – ανακοπή, από την οποία σώθηκε μετά από αγωνιώδη προσπάθεια των γιατρών. Το επεισόδιο είχε ως αποτέλεσμα λόγω της χαμηλής οξυγόνωσης να καταστεί το παιδί παραπληγικό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, η κατηγορούμενη παρακολουθεί σιωπηρή τη διαδικασία, ενώ σήμερα δεν κρατά φωτογραφία της κόρης της όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο Μάνος Δασκαλάκης θέλησε να απαντήσει σε όσα έχει αναφέρει ο κ. Κούγιας σχετικά με τη φράση που είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο την προηγούμενη φορά για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ότι δηλαδή “το έκανε για να με τιμωρήσει’. Όπως είπε σήμερα ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια, το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση ενώ στη συνέχεια με την ανθρωποκτονία, η εκδίκηση.

Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της τον περισσότερο χρόνο και εκείνον να ενημερώνεται από το τηλέφωνο. Μάλιστα ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντάς του πως έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο.

Αλ. Κούγιας: «Σε ποιο σημείο λέει το βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;»

Μ. Δασκαλάκης: «Δεν το έχω μπροστά μου.»

Αλ. Κούγιας: «Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;»

Μ. Δασκαλάκης: «Είναι εικασία…»

Αλ. Κούγιας: «Είναι τιμή σας που το λέτε. Πώς υποστηρίζετε την κατηγορία;»

Μ. Δασκαλάκης: «Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.»

Αλ. Κούγιας: «Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες του.»

Μ. Δασκαλάκης: «Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου, ανευρέθηκε.»

Αλ. Κούγιας: «Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο το βούλευμα;»

Μ. Δασκαλάκης: «Κυρίως το βούλευμα.»

Ο συνήγορος ρώτησε και σχετικά με την κατάθεση του Δασκαλάκη ότι η Τζωρτζίνα δεν του απαντούσε, ενώ ήταν στο Καραμανδάνειο για το τι έχει:

Αλ. Κούγιας: «Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;»

Μ. Δασκαλάκης: «Κοίταγε τη μητέρα της για να απαντήσει.»

Αλ. Κούγιας: «Ρωτήσατε τι έχει;»

Μ. Δασκαλάκης: «Τη ρώτησα τι έχει, μου είπε “δεν ξέρω” και κοίταγε τη μητέρα της.»

Αλ. Κούγιας: «Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;»

Μ. Δασκαλάκης: «Τέσσερις ημέρες

Αλ. Κούγιας: «Πότε μπήκε;»

Μ. Δασκαλάκης: «8 Απριλίου 2021

Αλ. Κούγιας: «Με τους γιατρούς μιλήσατε;»

Μ. Δασκαλάκης: «Ναι είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά επειδή λίγες ημέρες πριν, είχε φύγει Ίριδα.»

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας “”όταν πας και μιλάς στο παιδί σου, με το οποίο είστε αχώριστοι, και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει”.

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε πως αντικαταστάθηκε με αναπληρώτρια ένορκο, ένας εκ των ενόρκων λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

Η διαδικασία συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα