Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: “Είχαμε υποψίες – Η Τζωρτζίνα έκανε επεισόδια όταν ήταν στο δωμάτιο με την μητέρα”

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: “Είχαμε υποψίες – Η Τζωρτζίνα έκανε επεισόδια όταν ήταν στο δωμάτιο με την μητέρα”
Ρούλα Πισπιρίγκου ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με την κατάθεση του παιδίατρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο που αντιμετώπισε δύο επεισόδια σπασμών της Τζωρτζίνας συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Οι υποψίες και τα κομμάτια του παζλ που δεν κολλούσαν.

Τα επεισόδια ανακοπής της Τζωρτζίνας γίνονταν χωρίς την παρουσία άλλου πλην της μητέρας στο δωμάτιο του κοριτσιού, σύμφωνα με όσα κατέθεσε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ένας από τους πλέον σημαντικούς μάρτυρες στην υπόθεση θανάτου του παιδιού.

Ο κ. Άρης Μπερτζουάνης, παιδίατρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, που είδε την Τζωρτζίνα και αντιμετώπισε δύο επεισόδια σπασμών, το ένα εκ των οποίων ιδιαίτερα σοβαρό, όπως εκτίμησε ο ίδιος, μίλησε στο δικαστήριο για τον έντονο προβληματισμό και τις συζητήσεις ανάμεσα στους γιατρούς, για το εάν η κατάσταση στη οποία είχε περιέλθει η Τζωρτζίνα, οφειλόταν σε παρεμβατική συμπεριφορά της μητέρας.

Η στιχομυθία μεταξύ της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και του μάρτυρα, είναι χαρακτηριστική:

Πρόεδρος: Υπήρξε υποψία γιατί εμφανίζονται αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Υπήρξε μεγάλος προβληματισμός για αυτό. Αρχικά αντιμετωπίστηκαν ως επεισόδια σπασμών. Είχαμε κάποιους ενδοιασμούς, δεν μας ταίριαζαν κάποια πράγματα. Δεν ήταν όλα ίδια, αυτό δεν μας ταίριαζε, είχαν διαφορετική διάρκεια, είχαν διαφορετικές μορφές. Δεν είμαι ειδικός σε αυτά περιστατικά. Ένα άλλο που δεν μας ταίριαζε ήταν πως δεν είχαμε δει από την αρχή επεισόδια. Επίσης ήταν παιδί που δεν έκανε επεισόδια στη ΜΕΘ.

Πρόεδρος: Συζητήσατε με την κυρία Πελεκούδα (παιδονευρολόγος Ρίο) ή αλλους για το πως προκαλούνται αυτά τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Το συζητήσαμε. Η υποψία μας ήταν πως θα μπορούσε να είναι προκλητικά από τη μητέρα τα επεισόδια. Η υποψία εδραζόταν στο ότι τα επεισόδια γινόταν χωρίς παρουσία άλλου, μόνο της μητέρας και στο ότι δεν μπορούσαμε να δώσουμε κάποια άλλη επιστημονική εξήγηση.

Ο Παιδίατρος του νοσοκομείου στο Ρίο, αναφέρθηκε στην κατάθεση του, και πτυχές της συμπεριφοράς της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, τις κρίσιμες ώρες στο νοσοκομείο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε αγωνία για το τι συμβαίνει και για τον λόγο που οι γιατροί δεν βρίσκουν την αιτία που προκαλούνται τα επεισόδια στην νεαρή της κόρη. Πλην όμοως , όπως είπε ο μάρτυρας , δεν αγανάκτησε και δεν θύμωσε με τους γιατρούς η μητέρα.

Εισαγγελέας: Σας έριξε ευθύνες για το τι κάνετε και δεν κάνετε και προκαλούνται αυτά; Ήρθε σε μία παιδιατρική κλινική και ξαφνικά το παιδί άρχισε να εμφανίζει επεισόδια τα οποία δεν εμφάνιζε σπίτι. Την είδατε να αγανακτεί;

Μάρτυρας: Όχι δεν την είδα να αγανακτεί. Ήταν πολύ συνεργάσιμη.

Εισαγγελέας: Είχαν κάποιο μοτίβο τα επεισόδια;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Το είχατε συζητήσει με μητέρα;

Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι έλεγε πως έβλεπε κάποια πράγματα στο μόνιτορ, δε θυμάμαι τι.

Εισαγγελέας: Υπήρχε μομφή από μητέρα ότι δεν κάνετε τίποτα να βοηθήσετε το παιδί;

Μάρτυρας: Σε μένα από την μητέρα όχι. Ο πατέρας ήταν λίγο θυμωμένος και ζητούσε επιτακτικά να βρεθεί μία λύση.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο παιδίατρος στο Αγλαϊα Κυριακού Ευάγγελος Μπουρούσης ο οποίος ήταν για άλλο λόγο στο νοσοκομείο την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας και πήγε αμέσως να βοηθήσει και συμμετείχε στις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού.

Ο κ. Μπουρούσης κατέθεσε πως η μητέρα του κοριτσού όταν η κόρη της κατέληξε, ζήτησε να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση στην Πάτρα, αντί της Αθήνας, κάτι που όπως είπε δεν το είχε δει ποτέ να συμβαίνει.

Είναι χαρακτηριστικα τα όσα κατέθεσε ο παιδίατρος, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της έδρας “Τη δεύτερη φορά, χτυπάει η μάνα την πόρτα και μας λέει πως έχει μιλήσει με ιατροδικαστή στην Πάτρα.Αυτό μας έκανε εντύπωση, δεν μου είχε τύχει ξανά, γονιός να πάρει τηλέφωνο ιατροδικαστή. Μας είπε πως “δεν ήθελα να μπλέξω με την Αθήνα” ..” τόνισε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί; Σας είπε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι δεν μπήκαμε σε αυτό.

Πρόεδρος: Ήρθε και μπαμπάς;

Μάρτυρας: Ήρθε πιο μετά. Να μάθει τα διαδικαστικά, εάν πρέπει να κάνει κάτι εκείνη στιγμή ή την επομένη.

Πρόεδρος: Είχε το ίδιο αίτημα με μητέρα;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Κατάθεση έδωσε νωρίτερα και η νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Ελισάβετ Παπασημακοπούλου, η οποία βρισκόταν στη στάση νοσηλευτών όταν υπέστη την μοιραία ανακοπή η Τζωρτζίνα.

«Γύρω στις 2:30 ήμασταν με τη συνάδελφο στη στάση νοσηλευτών , ήρθε η μητέρα και δεν μπορούσα να προσδιορίσω εάν μας λέει κάτι. Και ρωτάει η συνάδελφος “είναι καλά το παιδί, κάνει σπασμούς;” και κατόπιν κατάλαβα πως κάτι συνέβαινε” είπε η μάρτυρας αναφέροντας πως η μητέρα ήταν εκείνη που συνέδεσε την ambu και την έδωσε στους γιατρούς.

Η μάρτυρας που κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάνηψης βρισκόταν την περισσότερη ώρα εκτός του θαλάμου, μετέφερε στο δικαστήριο την εικόνα της μητέρας: “Θυμάμαι ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με τον γιατρό που είχε βάλει τον απιδινωτή στη Τζωρτζίνα. Επίσης θυμάμαι πως είπε να δώσουμε το τηλέφωνο στον κ. Τζιούβα, ( γιατρός ΜΕΘ) και ότι είχαμε βάλει το τηλέφωνο σε ανοικτή ακρόαση” κατέθεσε η νοσηλεύτρια.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα