Δίκη Ζαφειρόπουλου: Απειλές κατά μαρτύρων

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Απειλές κατά μαρτύρων
Στιγμιότυπο από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων Eurokinissi

Ένταση, φωνές και ύβρεις επικράτησαν ακόμα μία φορά στη δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη «μαφία των φυλακών» ο Κλ. Λεκοτσάι.

Κλίμα φόβου, με απειλές και συνεχείς εντάσεις, επικράτησε ακόμα μία φορά στη δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Η μαρτυρική κατάθεση πρώην συντρόφου κατηγορούμενου, η οποία «έδεσε» το ρόλο των περισσοτέρων που κάθονται στο εδώλιο, προκάλεσε ακόμα και την κινητοποίηση των φρουρών της αίθουσας.

Ο Ιμπραημ Μπραχιμάι κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, βρέθηκε σήμερα μπροστά στην 20χρονη πρώην φίλη του, η οποία -όπως και στη ανάκριση- κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι ο ίδιος της εκμυστηρεύθηκε τη συμμετοχή του στη δολοφονίας, αλλά και την εντολή που είχε λάβει από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι. Η μάρτυρας επέμεινε στην κατάθεσή της, παρά τις αντιρρήσεις που έφερε μεσούσης της διαδικασίας ο κατηγορούμενος πρώην σύντροφός της, ο οποίος αφού είδε πως οι χαρακτηρισμοί «είναι αγράμματη και δεν καταλαβαίνει» δεν τον οδήγησαν κάπου, στράφηκε εναντίον της. Αρχικά την εξύβρισε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να την πλησιάσει, ωστόσο η παρέμβαση των αστυνομικών δεν του επέτρεψαν να κάνει πολλά βήματα.

«Μπραχιμάι ακόμα με απειλείς;», τον ρώτησε η 20χρονη, διευκρινίζοντας πως ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να απειλή την ίδια και την οικογένειά της, όταν έγιναν γνωστά όσα είχε καταθέσει ενώπιον του ανακριτή, ζητώντας να αλλάξει τα περιστατικά που αφορούν σον Κλοντιάν Λεκοτσάι. «Με παίρνει τηλέφωνο μέσα από τη φυλακή και με απειλεί ότι θα με σκοτώσει όπως τον δικηγόρο», ανέφερε η κοπέλα, μόνο για τα σχολιάσει ο πρώην σύντροφό της: «Αν είναι έτσι γιατί δεν την έχουμε σκοτώσει ακόμα;». Η μάρτυρας είπε στο δικαστήριο πως ο Ιμπρ. Μπραχιμάι της είπε ότι σκότωσε το Μιχ. Ζαφειρόπουλο και ότι την εντολή την είχε δώσει μέσα από τις φυλακές ο «Κλόντι», επισημαίνοντας πως εκείνο το βράδυ ο τότε φίλος της γύρισε στο σπίτι τρομαγμένος, λέγοντάς της ότι είχε σκοτώσει τον δικηγόρο, έχοντας μαζί του και τον καταζητούμενο Άλεξ Μάτα. «Μου είπε ότι δεν ήθελε να τον σκοτώσει αλλά μόνο να τον τραυματίσει», είπε.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του ανιψιού του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος την επίμαχη περίοδο πραγματοποιούσε την άσκησή του στο δικηγορικό γραφείο. Ο μάρτυρας αναγνώρισε στο πρόσωπο του Ιμπρ. Μπραχιμάι το συνοδηγό του αυτοκινήτου που δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, ήταν ύποπτα σταθμευμένο ακριβώς έξω από το κτίριο της Ασκληπιού.

Κλ. Λεκοτσάι: «Δεν έχω σχέση με τη μαφία των φυλακών»

Ο Κλοντιάν Λεκοτσάι κατά την έναρξη της διαδικασίας θέλησε να προχωρήσει σε μία δήλωση σχετιικά με την εμπλοκή του ονόματος του με την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών». Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εμπλέκεται σε συμβόλαιο θανάτου και πρόσθεσε: «Είναι χωρίς αντίκρυσμα ο θορυβος που έχει προκληθεί γύρω από το πρόσωπό μου, είναι πλασματική η εικόνα που δημιουργήθηκε για εμένα». Υποστήριξε πως ποτέ δεν έδωσε εντολή στους φυσικούς αυτουργούς για τις δολοφονίες Ζαφειρόπουλου και Μπάκο, ούτε για την επίθεση στο Μικρολίμανο.

Όσο για τις απειλές που έχουν καταγραφεί σε βάρος του γνωστού δικηγόρου των Αθηνών, Δημήτρη Τσοβόλα, είπε πως ζητούσε να του επιστραφεί μέρος της αμοιβής που του είχε δώσει, αφού τελικά δεν είχε παρασταθεί σε υπόθεσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα