Δήμαρχος Άνδρου σε Ντι Κάπριο: Ο βυθός που είδε ήταν χωματερή που κατέρρευσε

Δήμαρχος Άνδρου σε Ντι Κάπριο: Ο βυθός που είδε ήταν χωματερή που κατέρρευσε

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος τόσο με την κλιματική αλλαγή, όσο και γενικότερα με θέματα του περιβάλλοντος. Η απάντηση του Δήμου Άνδρου στην ανάρτησή του για τον βυθό του νησιού.

O βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο κάνει τις διακοπές του ταξιδεύοντας με πολυτελή θαλαμηγό στη χώρα μας.

Όντας ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος τόσο με την κλιματική αλλαγή, όσο και γενικότερα με θέματα του περιβάλλοντος, σχολίασε πρόσφατα και τον ελληνικό βυθό και συγκεκριμένα εκείνον της Άνδρου.

Για να μιλήσει για τη μόλυνση των θαλασσών ανάρτησε απόσπασμα από ντοκιμαντέρ που απεικονίζει μέλη περιβαλλοντικού οργανισμού να μαζεύει σκουπίδια από το βυθό της Άνδρου.

"Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας. Χιλιάδες κομμάτια αλιευτικών διχτυών. Όλα αυτά ήταν κολλημένα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το νησί της Άνδρου στην Ελλάδα. Εθελοντές συγκέντρωσαν περίπου 300 κιλά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν μικροπλαστικά που αφήνουν ένα αόρατο αποτύπωμα στο περιβάλλον και σε εμάς. Αυτά μπορούν να καταναλωθούν από τα ψάρια, τα οποία στη συνέχεια ψαρεύουμε για να φάμε", έγραψε ο ηθοποιός στη λεζάντα που συνόδευσε τα πλάνα.

"Δυστυχώς το ύφος της εν λόγω ανάρτησης μας αδικεί και δίνεται η εντύπωση ότι όλο το νησί είναι σε αυτήν την κατάσταση", δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Σουσούδης απαντώντας στην "Καθημερινή".

Ωστόσο παραδέχτηκε ότι πρόκειται για μία υπόθεση που λιμνάζει από το 2011 οπότε και λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών κατρακύλησαν σκουπίδια από τη χωματερή που βρισκόταν τότε περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

Η ανάρτηση και το περιστατικό αφορούσαν την παραλία "Σχινιάς" στο κέντρο περίπου του νησιού, προς τη νότια πλευρά, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από τη στεριά παρά μόνο από τη θάλασσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σοκαρισμένος ο Ντι Κάπριο με τις ελληνικές θάλασσες: "Πλαστικές σακούλες και καθίσματα τουαλέτας"

SHARE: