Δημητρίου στο ειδικό δικαστήριο: “Αν οι δικαστές φοβούνται, να κάνουν άλλη δουλειά”

Δημητρίου στο ειδικό δικαστήριο: “Αν οι δικαστές φοβούνται, να κάνουν άλλη δουλειά”
Η Ξένη Δημητρίου Eurokinissi

Η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ξεκαθάρισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε δέχθηκε παρεμβάσεις στο έργο της.

Με το δεύτερο μέρος της κατάθεσης της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου έκλεισε την Τρίτη ο κύκλος των μαρτύρων κατηγορητηρίου στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, η κ. Δημητρίου επανέλαβε ότι ουδέποτε η ίδια δέχτηκε παρεμβάσεις στο έργο της ενώ αναφερόμενη στην παραίτηση της Ελένης Ράϊκου από επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς για την οποία αιφνιδιάστηκε τόνισε: «Εάν οι δικαστές φοβούνται τότε να κάνουν άλλη δουλειά».

Η πρώην ανώτατη εισαγγελική λειτουργός πρόσθεσε πως η κ. Ράϊκου έπρεπε να έχει δηλώσει αποχή από την έρευνα για την υπόθεση Novartis ακόμη και αν δεν είχε γίνει δεκτή.

Όσο για τις αναφορές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι δεν ήταν μηνύσεις ενώ εξέφρασε την απορία της γιατί καθυστέρησαν να τις υποβάλλουν με δεδομένο ότι έληγε σε λίγο η αποσβεστική προθεσμία παραγραφής για τη διερεύνηση τυχόν αδικημάτων από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σε σχετική ερώτηση για την κομματική ταυτότητα που της είχε αποδώσει η Ελένη Ράϊκου, η μάρτυρας απάντησε: «Όχι μόνο δεν έχω κομματική ταυτότητα, αλλά δε με χωράει κανένα κόμμα, είμαι ένα ελεύθερο άτομο που έχω θυσιαστεί για τη Δικαιοσύνη. Αν επιλέχθηκα από την τότε κυβέρνηση είναι ίσως γιατί το έργο μου και τις δράσεις μου στις φυλακές, στο ΚΕΘΕΑ, και με τα ανήλικα, τα γνώριζε ο τότε υπουργός».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Δημητρίου, αναφέρθηκε στην γνωστή επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου (της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) Δημήτρη Τζανακόπουλου στο γραφείο της. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Λίγο πριν έρθει η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα, στο γραφείο μου ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Είχε κλείσει το ραντεβού πριν από ημέρες. Εγώ ήθελα να έρχονται οι πολιτικοί στο γραφείο μου και εκεί επάνω είπα το ότι ήρθε ο κ. Τζανακόπουλος. Με ρώτησε για τη Novartis, του είπα ότι προχωράει και έφυγε. Δεν ήξερα ότι θα έρθει και η κυρία Τουλουπάκη».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα