news 24/7

NOVARTIS

Στιγμιότυπο από τη ΓΑΔΑ, όπου επρόκειτο να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Novartis: Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε η "Αικατερίνη Κελέση"

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης τελεί σε αναμονή των απαντήσεων του Αντεισαγγελέα για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα "Μάξιμου Σαράφη" από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, στην ΓΑΔΑ

Προκαταρκτική: Λυδία λίθος η αξιοπιστία του προστατευόμενου μάρτυρα "Μάξιμου Σαράφη"

Αναμένονται απαντήσεις για το αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες "Μάξιμος Σαράφης" και "Αικατερίνη Κελέση" πρέπει να παραμένουν σε καθεστώς μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης

Χαρίτσης: "Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει τι έχει συμβεί με την υπόθεση Novartis"

"Βρισκόμαστε σε μία συγκυρία κρίσιμη, με πολλά μέτωπα ανοιχτά και την κυβέρνηση να έχει ήδη δείξει δείγματα αποτυχίας και διάλυσης. Αν επρόκειτο για μία κυβέρνηση σταθερή και στιβαρή, δεν θα είχαμε σενάρια για πρόωρες εκλογές" είπε.

Από ομιλία της Φώφης Γεννηματά,  σε εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, Αρχείο

Γεννηματά για Novartis: Το ΚΙΝΑΛ δίνει αγώνα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια

"Η τυφλή γραμμή σύγκρουσης που έχουν επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συσκοτίζει την υπόθεση" δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το Αγρίνιο. Τι είπε για μεταναστευτικό και ασφαλιστικό.

Στιγμιότυπο από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφος η απάντηση του Αρείου Πάγου για τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη

"Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, θεσμοί και διαδικασίες που ουδείς έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί ή να καταστρατηγεί, όπως επιχειρούν τόσες μέρες ΝΔ και ΚΙΝΑΛ" υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στιγμιότυπο από τη ΓΑΔΑ, όπου επρόκειτο να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Εισαγγελία διαφθοράς για Novartis: "Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως επιθυμούν οι ίδιοι"

Τέλος στο κυνήγι των προστατευόμενων μαρτύρων, βάζει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Π. Μπρακουμάτσος. Ξεκαθαρίζει ότι οι ίδιοι θα καθορίσουν τον τρόπο κατάθεσης

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Το παρασκήνιο της αναμονής για τον "Μάξιμο Σαράφη" στη ΓΑΔΑ - Τι λένε πηγές της Επιτροπής

Τι ακριβώς έγινε στο κτήριο της ΓΑΔΑ όταν οι βουλευτές της ειδικής επιτροπής ανέμεναν τον "Μάξιμο Σαράφη", τι σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ και τι γίνεται με το κατηγορητήριο.

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Εισαγγελία Διαφθοράς: Με ηλεκτρονικά μέσα η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος σε απάντησή του στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι ακόμα κι εάν εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής οι μάρτυρες καταθέσουν με τη χρήση των ηλεκτρονικών μέτρων προστασίας.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της προανακριτικής σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων

Επτά κουίζ (ξανά) για αρχάριους, αλλά και δυνατούς λύτες

Ποιος αναμένεται να καταθέσει για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου, πού επιρρίπτει το Μαξίμου τις ευθύνες για το φιάσκο με τους προστατευόμενους μάρτυρες, που θα μιλήσει ο Κώστας Σημίτης πριν τη Συνδιάσκεψη του ΚΙΝΑΛ

Novartis: Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για στοχοποίηση

Novartis: Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης κατηγορεί τον Άδωνι Γεωργιάδη για στοχοποίηση

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης σε ανακοίνωσή του δηλώνει αποφασισμένος "να αντιμετωπίσει τις χυδαιότητες μέχρι τέλους, χωρίς φόβο αλλά με πάθος για την αλήθεια".

Ο Αλέξης Χαρίτσης σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

Χαρίτσης: Μοναδική πραγματική σκευωρία να μετατραπούν οι θύτες σε θύματα και οι κατήγοροι σε κατηγορούμενους

"Δολοπλόκο αλλά και διπλά δειλό" χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή τον Οκτώβριο του 2019

Παπαγγελόπουλος: Ας ερευνήσουν ό,τι θέλουν και όσο θέλουν. Κανένα στοιχείο σε βάρος μου

"Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωνσταντίνος Τασούλας και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου" επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Άρειος Πάγος - Αρχείου

Άρση προστασίας μαρτύρων: Η διπλή ιδιότητα και ο ρόλος της εισαγγελίας

Για την άρση της προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής πρέπει να υποβάλλει αίτημα στις εισαγγελικές αρχές. Τι ισχύει για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Στιγμιότυπο έξω από τη ΓΑΔΑ

Προανακριτική Novartis: Περιμένοντας την "Κελέση" - Πιθανή η άρση του καθεστώτος προστασίας

Η αντιπροσωπεία της προανακριτικής έχει ζητήσει να εξετάσει τον δεύτερο προστατευόμενο μάρτυρα, με την κωδική ονομασία "Αικατερίνη Κελέση". Με επιστολή έχει δηλώσει ότι δεν έχει να εισφέρει στην έρευνα της επιτροπής.

Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Novartis στην Αθήνα

Novartis: Αδύνατη η εκτέλεση εντάλματος βίαιης προσαγωγής του "Μάξιμου Σαράφη"

Ο προστατευόμενος μάρτυρας με κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» δεν προσήλθε στην προκαταρκτική εξέταση. Διατάχθηκε ένταλμα βίαιας προσαγωγής του, που τελικά δεν κατέστη εφικτό να εκτελεστεί.

Εξέταση του προστατευόμενου μάρτυρα "Μάξιμου Σαράφη" από την ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, στην ΓΑΔΑ, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Υπόθεση Novartis: Διετάχθη βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα "Σαράφη"

Δεν εμφανίστηκε ο προστατευόμενος μάρτυρας "Σαράφης" για να καταθέσει στην προανακριτική. Για τον μάρτυρα έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του, ωστόσο, είναι άγνωστο εάν θα τον εντοπίσουν.

Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Προκαταρκτική: Αποχή ΣΥΡΙΖΑ από την εξέταση των προστατευομένων μαρτύρων λόγω μη ανωνυμίας

Απορρίφθηκε αίτημα εξαίρεσης του Θανάση Πλεύρη που είχε καταθέσει ο συνήγορος του Δ. Παπαγγελόπουλου. Σφοδρές αντιδράσεις για την άρση ανωνυμίας των προστατευομένων μαρτύρων.

Από συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Novartis: Με φυσική παρουσία η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν ζητήσει μέσω επιστολής να καταθέσουν στην προανακριτική με απόκρυψη στοιχείων ταυτότητας, ωστόσο η πλειοψηφία αποφάσισε εξέταση "χωρίς κουκούλες".

Συνέχιση της ακρόασης του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Ράικου έκρυψε έγγραφο του FBI για δωροδοκία πολιτικού

Με νέα δήλωση επανήλθε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλος, οι ενέργειες του οποίου, ως προς την υπόθεση της Novartis, εξετάζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Σκέψεις σε ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για διεύρυνση κατηγορητηρίου κατά Παπαγγελόπουλου-Και στο βάθος Τσίπρας!

Πιέζουν τις ηγεσίες πολιτικά πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση, με πρώτον τον Αντώνη Σαμαρά. Προς συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής εντός του Φεβρουαρίου; «Δεν βρίσκουν στοιχεία για τη Novartis και προσφεύγουν σε νέες αλχημείες», καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση

Συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη  Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του

Αντιθεσμική συμπεριφορά από Παπαγγελόπουλο καταγγέλλει και τρίτος εισαγγελικός λειτουργός

Κατάθεση στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης του πρώην οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος έκανε λόγο για αφόρητες πιέσεις από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.