news 24/7

NOVARTIS

Γραφεία της Novartis

Novartis: Τέλος στην αντιδικία των εισαγγελέων Ράικου - Τουλουπάκη

Το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας ακύρωσε, λόγω παραίτησης, την αγωγή που είχε καταθέσει η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, και ο σύζυγός της, Λαζ. Καρνέζης, κατά των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, για διαρροές στην υπόθεση Novartis.

Γραφεία της Novartis στην Αθήνα

Novartis: Διώξεις για το "πλυντήριο" μέσω διαφημιστικών εταιριών

Τέσσερα κακουργήματα αποδίδει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς σε τέσσερα πρόσωπα για το σκέλος της υπόθεση Novartis που αφορά στη διαφημιστική εταιρία «πλυντήριο» η οποία απασχόλησε και τη Βουλή.

Μανώλης Όθωνας

Όθωνας για Novartis: Ευθύνη της Δικαιοσύνης να διερευνήσει την υπόθεση

Για την υπόθεση Novartis, το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών και την ευθύνη της Δικαιοσύνης, μίλησε ο Μανώλης Όθωνας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝΑΛ και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά.

Μιχάλης Καλογήρου

Καλογήρου: Το κλίμα στη Δικαιοσύνη είναι ζοφερό

Για τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ δικαστικών λειτουργών για τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis, αλλά και για την κριτική που ασκείται για τους νέους ποινικούς κώδικες, μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

Γραφεία της Novartis στην Αθήνα

Novartis: Αυλαία για τη διπλή έρευνα

Ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Δημ. Δασούλας έχει ήδη καλέσει τον πρώην επόπτη Ιω. Αγγελή για να εξεταστεί ως μάρτυρας στη διπλή ποινική έρευνα για τους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Υπόθεση Novartis: ΝΔ και Σαμαράς κατηγορούν την κυβέρνηση για σκευωρία

Για σκευωρία κατηγορεί την κυβέρνηση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται άλλο και ζητά να ανασυρθεί η μήνυσή του από το αρχείο.

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS στην Μεταμόρφωση

Novartis: οι καταγγελίες Τουλουπάκη για τις ενέργειες Αγγελή

Παρεμβάσεις στο έργο της ίδιας και των συναδέλφων της στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς κυρίως για ενέργειες που αφορούν στην υπόθεση Novartis τονίζει στην αναφορά της η επικεφαλής εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου

Καλογήρου: "Με διαφάνεια η επίλυση του ζητήματος" γύρω από τους χειρισμούς της Novartis

Στις καταγγελίες του αντεισαγγελέα ΑΠ, Ιω. Αγγελή, απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ενημερώνεται μόνο για «αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία».

Ο Άρειος Πάγος

Novartis: Δικονομικό "αλαλούμ" καταγγέλλει ο Ιω. Αγγελής

Μετά τη διπλή έρευνα για τους εισαγγελικούς χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, ο πρώην εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιω. Αγγελής, κάνει νέες καταγγελίες για τις ενέργειες που έχουν λάβει χώρα, χαρακτηρίζοντας την έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία ως ένα "υπαρκτό - διεθνές οικονομικό και νομικό σκάνδαλο".

Novartis: Διπλή έρευνα μετά τις αλληλοκατηγορίες Αγγελή και Τουλουπάκη

Novartis: Διπλή έρευνα μετά τις αλληλοκατηγορίες Αγγελή και Τουλουπάκη

Η διπλή ερευνα αφορά στα αδικήματα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας και της παραβίασης μυστικότητας της ανάκρισης και αφορά σε ενέργειες ή παραλείψεις των εισαγγελικών λειτουργών, αρμόδιων για την υπόθεση Novartis.

Τα κεντρικά γραφεία της Νοvartis

Εξώδικο Τουλουπάκη για δημοσίευμα σχετικά με την Novartis

Χαρακτηρίζει αναληθή όσα έχει αναφέρει στην επιστολή παραίτησής του ο πρώην επόπτης Διαφθοράς και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, για παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και για κατάχρηση εξουσίας στους χειρισμούς της υπόθεσης Novartis.

Γραφεία Νέας Δημοκρατίας

ΝΔ: Ενισχύεται η πεποίθηση για οργανωμένη πολιτική σκευωρία στην υπόθεση Novartis

Δημοσίευμα επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς, επιμένοντας για σκευωρία. “Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα” δηλώνει η ΝΔ. Οι πολίτες “θα κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας” δηλώνει ο Σαμαράς.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης στον News 24/7 στους 88,6: Ο κ. Τσίπρας αφήνει πίσω του τη βόμβα της απλής αναλογικής

Για ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σκηνή στη χώρα έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Βασίλη Σκουρή και την εκπομπή "Παιχνίδα Εξουσίας".

Γραφεία της Novartis στην Αθήνα

Novartis: Ολοκληρώθηκαν οι έγγραφες εξηγήσεις των μη πολιτικών προσώπων

Κατά πληροφορίες, στις έγγραφες εξηγήσεις του ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας, που φέρεται να αποτέλεσε «πλυντήριο» για τα χρήματα των δωροδοκιών, κατονόμασε ως αποδέκτη 400.000 ευρώ πρώην στέλεχος της Novartis.

Ανδρέας Λοβέρδος

Novartis: Νέες μηνύσεις Ανδρέα Λοβέρδου κατά μαρτύρων

O πρώην υπουργός Υγείας και νυν ύποπτος των εισαγγελικών αρχών στρέφεται κατά του προστατευόμενου μάρτυρα "Μάξιμου Σαράφη" και του καθηγητή Κων. Ράνου για τα όσα έχουν εισφέρει στην έρευνα για την υπόθεση της Novartis.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 88,6

Άδωνις Γεωργιάδης στον News 24/7 στους 88,6: "Δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε. η Τουρκία. Η Ευρώπη είναι χριστιανικό κλαμπ"

"Δίνει μάχη για τους φτωχούς αλλά κάνει διακοπές με θαλαμηγό" συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ενώ για την ρύθμιση των 120 δόσεων σημείωσε ότι δε λύνει τελείως το πρόβλημα των επιχειρήσεων ούτε διευκολύνει φυσικά πρόσωπα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στη Βουλή η δικογραφία για τον Άδωνι Γεωργιάδη;

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι παράλληλα με τις αρχειοθετήσεις των υποθέσεων Αντ. Σαμαρά και Γ. Στουρνάρα η υπόθεση Γεωργιάδη θα καταλήξει στη Βουλή. "Δεν υπάρχει νομική βάση, η Παπασπύρου για τα έτη ’13-’14 τα βρήκε όλα εξαίρετα", αναφέρουν συνεργάτες του αντιπροέδρου της ΝΔ. Τι τακτική θα ακολουθήσει σε μια περίπτωση ο Άδωνις.

Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος

Novartis: Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ο Λοβέρδος

Τον πρώην υπουργό Υγείας καλούν οι εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση Novartis. O Ανδρέας Λοβέρδος θα βρεθεί την Παρασκευή ενώπιον της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Επιμένουν οι πληροφορίες για αρχειοθέτηση της "υπόθεσης Σαμαρά"

Προς αρχειοθέτηση και η "υπόθεση Στουρνάρα", ενώ για έναν ακόμα πολιτικό η δικογραφία αναμένεται να οδηγηθεί στη Βουλή. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η αποστολή κλήσης για ανωμοτί εξέταση στον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ στην Εισαγγελία Διαφθοράς οδηγούνται και τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα

Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά: Αφού κατέρρευσαν οι "Γέφυρες" επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση Novartis

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πήρε τον λόγο κατά την συζήτηση του αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis κι υπογράμμισε ότι «είναι στρατηγική επιλογή του Μαξίμου να οδηγήσει την χώρα στις εκλογές μέσα στην λάσπη».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στο βήμα της Βουλής

Λοβέρδος: Δεν τους βγαίνουν οι "Γέφυρες" κι επανέρχονται στην λάσπη

Ο πρώην υπουργός Υγείας ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση Novartis, μίλησε όμως για "πλεκτάνη" εναντίου του και κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό ότι "έδωσε την εντολή και κάλυψε πολιτικά την σκευωρία". "Είμαι στο στόχαστρο μίας ομάδας πολιτικών κακοποιών για ψήφους" είπε χαρακτηριστικά.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση στη Βουλή

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας Λοβέρδου και Σαλμά

Για τα αιτήματα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis, και του Μάριου Σαλμά για τις υπερτιμολογήσεις αρθροσκοπήσεων, θα κληθεί να αποφασίσει η εθνική αντιπροσωπεία στην συνεδρίαση της Ολομέλειας που είναι σε εξέλιξη.

Συνέντευξη τύπου του Ανδρέα Λοβέρδου - Φωτογραφία αρχείου

Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας: Θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας αναμένεται να κάνει θετική εισήγηση για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού που ελέγχεται για παθητική δωροδοκία από την Novartis, κάτι που ζήτησε κι ο ίδιος.

,     ,  27  2018. -/-/

Τ. Θεοδωρικάκος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί συντριβή στις 26 Μαΐου

"Στις 26 Μαΐου οι Έλληνες θα πουν 'ως εδώ', το πλήγμα θα είναι πολύ ισχυρό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσει να χάσει τη θέση του στον πολιτικό χάρτη" ισχυρίζεται ο ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ.

Ο Χρήστος Πρωτόπαππας

Πρωτόπαπας για Novartis: Η μεγαλύτερη φούσκα της μεταπολίτευσης

Ο πρώην υπουργός, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Χρ. Πρωτόπαπας, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων, πως η ΚΟ του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Φωτό αρχείου: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζει για εκλογές, Novartis, οικονομία και κεντροαριστερά

Ξεκινά περιοδείες αρχής γενομένης από Καλαμάτα και Πάτρα. Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα. Εντός της εβδομάδας δημοσιοποιείται το τελευταίο τμήμα του ευρωψηφοδελτίου, ενώ δίνει συνέντευξη το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο Νίκος Κοτζιάς στον News 24/7 στους 88,6

Ν. Κοτζιάς: Η χώρα χρειάζεται θετική ατζέντα

«Απασφαλίζει» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών : Η δική μου αριστερά είχε πάντα θετική ατζέντα- Υπονόμευση του κοινοβουλευτισμού οι έξι ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή ΠτΔ- Η ΕΥΠ να υπόκειται σε ουσιαστικό έλεγχο της Βουλής, δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει- Εάν η σκανδαλολογία είναι υποκατάστατο της θετικής ατζέντας δεν μου αρέσει-Να απαλλαγούν στο ΚΙΝΑΛ από τις δυνάμεις που δεν έχουν σχέση με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα ανεχθώ να μην λυθεί σε αυτή τη Βουλή το θέμα με την ασυλία Καμμένου, τονίζει.

Φωτό αρχείου, Φώφη Γεννηματά

Γεννηματά για Novartis: Δεν υπάρχει για μας ζήτημα παραγραφής

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε απίστευτο ψέμα και προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα λέγονται για υπαναχώρηση του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με το άρθρο 86 του Συντάγματος που αφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών

Φαρμακευτικό σκεύασμα της Novartis

Novartis: Αρνείται την εμπλοκή του ο εκδότης ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας

Ο εκδότης βρέθηκε ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και έλαβε προθεσμία για να δώσει εξηγήσεις αναφορικά για τη διαφημιστική εταιρία συμφερόντων του, που θεωρείται η «βιτρίνα» για το ξέπλυμα χρήματος της Novartis.