NOVARTIS

Τα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας NOVARTIS ELLAS

Υπόθεση Novartis: Απαλλακτικό βούλευμα για K. Φρουζή - N. Μανιαδάκη

Απαλλάσσονται Κωνσταντίνος Φρουζής, στελέχη της εταιρίας Novartis και ο Νίκος Μανιαδάκης για δωροδοκίες πολιτικών προσώπων γιατί δεν προέκυψαν στοιχεία και γιατρών λόγω παραγραφής. Δίωξη για κακουργήματα ζητά η Οικονομική Εισαγγελία για 15 γιατρούς που δωροδοκήθηκαν.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ειδικό Δικαστήριο: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Παπαγγελόπουλου - Στις 13 Φεβρουαρίου η πρόταση της εισαγγελέως

"Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας όμως πρέπει να είναι δικαστική κρίση" επεσήμανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, την τελευταία μέρα της απολογίας του στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ειδικό Δικαστήριο

Ειδικό Δικαστήριο - Παπαγγελόπουλος: "Θα είμαι πάντα ο εισαγγελέας που συγκρούστηκε με τη διαπλοκή"

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δήλωσε θύμα πανίσχυρων πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων με άκρες στην Δικαιοσύνη κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Δικαστική αίθουσα

"Μάξιμος Σαράφης": Απολογείται σήμερα για την υπόθεση των δανειοδοτήσεων επιχειρηματιών από τα Εμιράτα

Με βαριές κατηγορίες που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης της οποίας οι αρχές του αποδίδουν ηγετικό ρόλο είναι αντιμέτωπος ο "Μάξιμος Σαράφης". Αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

Νέα Δημοκρατία

ΝΔ: "Με τις καταθέσεις του συλληφθέντα 'Μάξιμου Σαράφη' έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σκευωρία Novartis"

Κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι έστησε την σκευωρία Novartis στηριζόμενος σε ανθρώπους όπως ο "Μάξιμος Σαράφης", ο οποίος συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εξαπολύει η ΝΔ.

Περιπολικό της ΕΛΑΣ

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε επιχειρηματίες - Ανάμεσα στους συλληφθέντες κι ο "Μάξιμος" από την υπόθεση Novartis

Η εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε επιχειρηματίες, με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων. Περίπου 600.000 ευρώ το όφελός τους από προμήθειες που ζητούσαν από τα θύματά τους, χωρίς βεβαίως να βγαίνουν ποτέ δάνεια.

Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Τουλουπάκη: Συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης δικαστικών λειτουργών

Εκτενή αναφορά σε όλη την πορεία της αλλά και σε σωρεία ενεργειών παρασκηνιακών, έκανε κατά την απολογία της στο Ειδικό Δικαστήριο η Ελένη Τουλουπάκη. Μίλησε για έναν "ανελέητο πόλεμο".

Αίθουσα δικαστηρίου

Μια Δικαιοσύνη που δεν απονέμει δικαιοσύνη

Από το σκάνδαλο της Siemens στη Novartis και από τη δίκη για το Μάτι και τη Χρυσή Αυγή μέχρι τις υποκλοπές και τον Λιγνάδη, είναι κοινός τόπος ότι η Δικαιοσύνη εξαντλεί την επιείκειά της στους μεγαλοσχήμονες και την αυστηρότητα της στους φτωχοδιάβολους.

Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Ειδικό Δικαστήριο: Ο "Ρασπούτιν", η χορεύτρια και η γραβάτα

Εντάσεις σημειώθηκαν κατά την τρίτη κατάθεση της Ελένης Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο, την οποία και εξέτασε ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η αναφορά στον "Ρασπούτιν" και η γραβάτα από το εξωτερικό.

Ειδικό Δικαστήριο

Ράικου: "Εκβιαστική" η στάση Παπαγγελόπουλου - "Ήταν παρεμβατικός, πιεστικός και φορτικός"

Τις πιέσεις που ανέφερε σε προηγούμενη κατάθεσή της από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, διαχώρισε στο Ειδικό Δικαστήριο η Ελένη Ράικου. Χαρακτήρισε "εκβιαστική" τη στάση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σκάνδαλα: Η δικαιοσύνη αθωώνει, η κυβέρνηση κουκουλώνει, ουδείς παραιτείται…

Σκάνδαλα: Η δικαιοσύνη αθωώνει, η κυβέρνηση κουκουλώνει, ουδείς παραιτείται…

Δύο από τα μεγάλα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων κουκουλάθηκαν. Το τρίτο οδεύει προς την ίδια κατάληξη. Είναι φανερό ότι οι τρεις εξουσίες (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ειδικό Δικαστήριο

Ειδικό Δικαστήριο: Απορρίφθηκε το πρώτο αίτημα της υπεράσπισης

Δεν έγινε δεκτό από το Ειδικό Δικαστήριο το αίτημα για προσκόμιση εγγράφων, τα οποία θα έδειχναν αν υπήρξε παράβαση στην κλήρωση των ανώτατων δικαστών στην υπόθεση για τους χειρισμούς δικογραφιών από την Δικαιοσύνη.

Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Ελένη Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης για την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της

Επικαλούμενη "σοβαρότατες υπόνοιες ελλείψεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας" σε βάρος της, η Ελένη Τουλουπάκη προχωρά σε αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της.

Ο καθηγητής Γεράσιμος Μοσχονάς.

Μοσχονάς για φαρμακευτική δαπάνη: "Στην Ελλάδα του 2000 όλοι ξαφνικά αρρώστησαν"

Με αφορμή το κλείσιμο της υποθεσης Nοvartis ο καθηγητής του Παντείου Γεράσιμος Μοσχονάς παραθέτει πίνακα ο οποίος δείχνει πως η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε από το 2004 έως το 2009 ενώ  καυτηριάζει την πολιτική που ακολουθήθηκε απο τiς κυβερνήσεις της δεκαετίας του 2000.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Λοβέρδος για υποκλοπές: "Προφανώς δεν είναι λόγος για να πάμε σε εκλογές"

Ως ένα "σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας", αλλά όχι ικανό για να πάει η χώρα σε εκλογές, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και δη, του Νίκου Ανδρουλάκη.

Νίκος Ανδρουλάκης

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ, με προτάσεις, δίνει τη μάχη τού συγκεκριμένου και του αυτονόητου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως το κλειδί για μια άλλη εναλλακτική πολιτική που προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι το Φορολογικό. Αναφορά στην ανάρτηση Βερναδάκη και στην υπόθεση Novartis.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Άδωνις Γεωργιάδης: Ως το τέλος Ιουλίου θα έχει ψηφιστεί ο νόμος για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Στην τελική ευθεία η εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας καθώς από χθες είναι σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου. Για το "δυσκολότερο πράγμα που έχει κάνει ποτέ" στο υπουργείο Ανάπτυξης έκανε λόγο Άδωνις Γεωργιάδης.